Jump to content

Защо трябва да се молим?


Recommended Posts

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ МОЛИМ?

„Атеистите мислят, че молитвата е само за простите.“

Те не разбират духовния живот и не приемат чудесата, правени от Посветените. И наричат тези чудеса „случайност”, „преувеличение”. Мойсей знаел за идващия отлив, като превел хората си през морето; изплашените от бурята рибари помислили за Исус и бурята спряла, а те го украсили с ходещия по водата; или че съненият Петър видял как вдъхновено се моли Исус и си въобразил, че там е и Мойсей и тъй тръгнала легендата за Преображението и т. н...

Съзнанието на атеистите е на ниско ниво, не знаят за висшите му степени и наричат Посвещенията „Просвещения”.

А Животът на напредналите ученици и Учители е все молитва.

Чудеса е имало винаги, стават и сега. Но нито сляпата вяра, нито духовното тълкуване могат да обяснят тяхната същност, ако не се познава духовният ключ, даден от Учителя.

През лятото на 1926 г. до Мусаленското езеро, ученик пита:

- Учителю, защо да се молим, щом Бог знае нашите нужди?

- Да, Той знае нашите нужди и е приготвил благата за нас, и ние, като се молим, отиваме да си ги вземем - отговаря Учителят. - При молитва ставаме съзвучни с Божественото и приемаме, което е за нас.

Молитвата е сила, която помага във всички случаи на живота. Необходима е за укрепване на тялото, за пробуждане на съзнанието; за изучаване на Божествения език; за изправяне на мислите, за извисяване на чувствата; за да получим Познание; за ограждане от агресията на света, от лоша карма; за повишаване на вибрацията на аурата; за чистене от атавистични наслоения; за черпене на сили от Невидимия свят; за връзка с други стремящи се; за осмисляне на живота.

„Молитвата е дишането на човешката душа, чрез нея тя се храни.” „Който не се моли, огрубява, става мрачен и недоволен. Лицето му става тъмночервено; челото му - ниско и отива назад; брадата му намалява и хлътва - волята отслабва. Ако забравяме Бог като същина, която протича през нас, не можем да бъдем благородни.

Без молитва, вън от Бога няма възпитание (хранене отгоре), няма религия (връзка тяло - душа), наука, любов... Което се върши без молитва, отегчава човека. Чрез молитва възвръщаме изгубеното. ”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...