Jump to content

Истинската молитва


Recommended Posts

ИСТИНСКАТА МОЛИТВА

Чудесата се проявяват в резултат на истински молитви, в които чувство-мисъл-формите надхвърлят физичните закони.

Всеки, преживял такава молитва, знае как приближаващите фатални събития се отменят по някакъв странен начин.

„Молитвата е най-свещеният акт, достъпен само на душата. Душата има нужда от вътрешна, духовна храна, която може да се достави само чрез молитвата.

При Истинската молитва човек се чисти от користолюбие и негативни наслойки и впряга ВСИЧКИ ДОБРОДЕТЕЛИ. КОРИСТОЛЮБИЕТО е порок, който погубва душата.

Геният, светията, Учителят правят успешни молитви, защото не търсят лично благо, а работят безкористно за повдигане на човечеството.”

Учителят отказва предложените му платени църковни служби.

Ако ДОБРОТО се постави като основа на живота, способността за истинска молитва ще бъде естествен резултат. Като си пред Бога, оставяш царските дрехи и обличаш дрехите на Смирението.

„Истинската молитва е едновременно наука и изкуство, силна вяра и медитация.” Исус я прилага практически в своята служба. С молитва той прави въпросните чудеса. И показва, че хората също могат да правят чудеса, ако скъсат със своето старо, голямо човешко Его с всичките му грехове, болести и безсилие.

„Молитвата не се състои от механично произнесени думи. Истинската молитва не се изразява чрез бъбрене, декламиране или чрез шепнене на заучени текстове.“ Липсата на молитвеници не може да бъде пречка да се направи молитва на свято място. Целта на писаните молитви е да даде условие на търсещия да мине в молитвено състояние. Затова молитвата на гърбавия роб била винаги приета, защото излизала от воплите на душата му...

Моленето само на празник или веднъж седмично е успокоение на съвестта, внушено от Княза на този свят. Ученикът трябва да изработи постоянно молитвено състояние, подобно на постоянно звучащия реликтов фон във Вселената.

Бог е Любов и Любовта е мярка за всичко във всички светове.

„Човешката любов добре започва, но не завършва всякога добре. Божествената -уж едно поточе, скоро става на море.“ (Елвилюри)

Тя извира от Духа и се проявява през сърцето - Принцип, който ражда Живота и се проявява в Движението към Бога.

Човек трябва да слезе от своето високо положение, да се смири и като дете да се моли на Небесния си Баща.”

Няма определен език за това, освен този на сърцето -Любовта. Този език не се преподава, нито се изучава - няма готови формули за нея, няма технология за нейното произвеждане. Повтаряне на глагола „обичам” е чисто

празнословие, ако преди него не стои жертва на личността, а след него - безмълвни дела. Едва когато човек забрави натруфената си личност, има шанс да открие пътеката към област, озарена от присъствието на Бога.

Във време на истинската молитва Бог говори на Човека, Той го учи отвътре. Затова, чрез молитва, в човека се ражда Познание.

Все пак. Всемогъщият Бог владее цялата Вселена, но не притежава едно нещо - нашата обич. Когато ние Му я дадем доброволно, усещаме какво е истинско Щастие.

Бог е същина на нашия живот и ние не можем да се самопознаем и да сключим реален контакт с Него, докато не разкрием присъствието Му в нас.

Молитвата е истинска, когато предизвиква поне един миг на Божествено състояние. Това показва, че човек е направил контакт с Божествения свят“ - казва Учителят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...