Jump to content

Общение с Бога


Recommended Posts

ОБЩЕНИЕ С БОГА

„Нашето богатство не е в имането ни, а в Общението с Бога. ” „Ако не общувате с Бог, с кого друг ще общувате? Всички трябва да призовем Бога и да дойдем в контакт с Него.”

То е действителен факт, често споменаван в Свещените книги. Бог непрестанно говори. Във всички времена е говорил на хората. Бог е говорил на всички, но едни са чули, а други са забравили.

Книгата „Летописи” показва, че връзката с Бога е най-важна. Царете се оценяват според верността им към Бога. Давид често говори с Бог и дори иска помощ срещу враговете си. /1 Летописи 14:10/ Синът му Соломон иска от Бог мъдрост и разум и ги получава, както и богатство и слава. /3 Царе 3:5/ Учителят говори:

„Йезекиил имаше общение с Бога, неговата глава мислеше, душа имаше той, не беше от кал.“

„Като иде човек при Бога, 3 тела му трябват: едно Божествено, едно - за общение с ангелите и едно тяло за общение с хората.

Чрез молитвата ще се научиш да влезеш в общение с Бога, да говориш с Него. Когато мислите и чувствата на човека са чисти, хармонични и красиви, Духът Божи слиза в човек да работи.

Да имаш общение с Бога, да чуваш Неговия глас, да чувстваш, че Той е доволен от теб, значи да имаш вътрешен мир.

Като искаш да разрешиш даден въпрос, трябва да си тих и спокоен вътрешно. Ако си гневен, недоволен или неразположен, не вземай никакво решение по въпроса. Нека всичко утихне и тогава отправи съзнанието си нагоре и чакай отговор. След 15-20 мин. ще го получиш. Само в спокойна вода се отразява Небето.”

„И ще Ме намерите, когато Ме потърсите с цялото си сърце!” - говори Господ на пророк Йеремия / 29:13/.

Учителят споделя: „На 19 години ме порази тежка болест, от която никой не се спасява. Със сълзи на очи молих за опрощение на греховете ми и обещах да се посветя на Бога... Скоро след това здравето ми се възстанови.”

Само така човек се повдига и влиза в общение с Бога.

Като студент над хълм в Хасково изнудвах Учителя да ми каже смисъла на живота, иначе отказвах да живея. И получих бърз отговор.

А преди 25 години, като емигрант в САЩ, болен и без средства за живот и за завръщане в България, лях горещи сълзи, седнал на перилото на моста в Пасадина (подобен на Аспаруховия мост във Варна) над Freeway с 20 платна за коли: „Ти, Който държиш кормилото на моя живот и ме доведе в тази далечна страна, не ме оставяй да умра като американски просяк! Не дойдох тук да печеля, а да се уча да Ти служа и т. н.” Беше 24 декември...

На другия ден, Коледа, по време на едночасова медитация в Храма на Йогананда, дойде непознат човек, който пак в медитация е бил упътен да ме намери и да ми предложи работа...

Всичко може да изгубите, но ако сте в общение с Бога, вие ще придобиете възкресение” - говори Учителят. Той ни учи, че Пряката връзка с Бога не трябва да бъде само моментно достижение след молитва и медитация, а процес на непрекъснат контакт с Духовния свят. „Непрестанна молитва” /Павел, 5:17/ „Непрестанно се молете!” са последните думи на Учителя от 27.12.1944.

Човек трябва да бъде винаги във връзка с мисълта на Бога и да не допуска прекъсване. Когато навлезе правилно в тази област, той ще има хармония в мислите, чувствата и волята и ще усеща една вътрешна Радост. А тя е признак, че той се развива правилно. Така се свързва със света на напредналите същества. Сутрин като станеш, ще се молиш, за да знаеш, че Вратата на Живота е отворена за теб през деня. И всички стеснителни условия се отстраняват.”

„Писанието казва: „Духът ще ви научи на всичко.”

„Това е един колективен Дух, когото всички трябва да познавате и да Го имате в душата си. Той е изявление на Живия Господ е и носител на всички дарби, способности и блага.“ - говори Учителят.

Когато Бог мълчи, повредата не е в Него, а в нашата станция. Енергия, Вибрация, Светлина, Мисъл, Дух са стъпала от Космичната Стълба.

Когато се отказваме, ние сами подписваме присъдата си. Човекът на успеха не употребява думата „невъзможно Затова Учителят даде магичното упражнение „Мога!”

„Ако чакате отговор, трябва да бъдете като нетърпеливото бебе, което плаче, докато дойде майка му. Трябва да предявите правата си за вашето изгубено Божествено наследство. Най-много мисли за Бога неегоистичният човек”- говори Учителят.

Търпеливият Йов имаше дълъг разговор с Бога. /Й, 42:4-5/ „Аз те моля настоятелно, и искам от Теб и Ти ми изяви. Слушал съм за Теб с ухото си, но сега окото ми Те вижда” „Молитвата, е зов на душата към Боза. Той може да мълчи, но вие не преставайте да го зовете. Кажете като Яков:

„Няма да те оставя, Господи, докато не ме благословиш!

Ти ще бъдеш с мен, когато всеки друг си отиде!”

Не бива да се съмнявате, че Бог ще ви отговори, ако сте постоянни във вашите искания.

И ако Го търсите постоянно, достатъчно интензивно и дълбоко, Той накрая ще се обърне към вас и ще каже:

- У него душата се е пробудила! Ще му помогна.”

Покоят, Хармонията и Радостта, които обладават молещия се, са отговорът на Бога. При повтаряне на това състояние той започва да усеща все по-ясно Неговото присъствие.

Във видение може да видим образът на свят човек или да чуем Божествения глас и ще знаем, че сме в общение с Бога.

И Бог говори на Мойсей лице в лице, както човек говори на своя приятел.” /Изход, 33:11/

Тогава душата разцъфва от Радост като дърво с хиляди благоуханни цветове. Силата на този аромат зависи от степента на развитите добродетели. Така ние ставаме проводници на живи висши сили, които крепят целия човешки род.

Когато сме получили Посвещение, знаем да Различаваме: Слушаме човек да говори, а усещаме, че Духът ни шепне, че Учителят ни говори, че Бог ни благославя.

Виждал съм Светлината на Учителя във вдъхновеното лице на Георги Томалевски, на Светозар Няголов, на д-р Методи Константинов, при Михаил Иванов... Пожелавам ви я!

Щом те можаха, и ние Можем! Можем!

Когато напуснах по средата на следването си Техническия университет на бездушните машини, Учителя ме върна с думите: „НЕ БОЙ СЕ! АЗ СЪМ ЗАД ТЕБ!”

Божествено Обещание! Пак не учих, но какъв гръб имах!

И какъв международен успех с моята диплома! И покани за участие в симпозиуми в Монте Карло, Ню Йорк и къде ли не! Пожелавам на всички искрено търсещи такива Обещания!


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...