Jump to content

Духовните Учители


Recommended Posts

УЧИТЕЛИТЕ

В Школата се учи, че освен физическо тяло, хората имат личност, индивидуалност (душа) и същност (Дух) в зародиш.

Учителите са висши духовни същности, които се вселяват в човешки тела за изпълнение на духовни мисии на физичен план. Те никога не бива да се идентифицират с техните материални носители. Телата, в които се вселяват Учители, са подготвяни от векове.22

След Посвещение психо-програмата на тялото се сменя и от този момент то не е обвързано с физическото родословие. Личността е отстъпила място на индивидуалността (душата), а тя е в пряк контакт с Духа (същността) от Божествения свят. Затова, когато Исус става Христос, той казва на Мария „Жено” и „Моят Отец” не е Йосиф дърводелеца, а „Небесният Ми Баща”.

Петър Дънов е телесният носител, в който после се вселява Божественият Учител Беинса Дуно за изпълнение на световна мисия:

„Аз бях вселен в 1897 а. и ти бе възложена световна мисия, свързана с идването на Шестата раса.”23

След вселяването на Божия Дух в младото хилаво тяло на Петър Дънов, то променя външния си вид - става здраво и красиво и с мощна аура лекува болните от разстояние.

„Най-голямата пакост, най-големият позор за мен е туй прозвище „дъновист”! „Когато споменат думата, Дънов”, то е забиване на един гвоздей в ръката ми.”

Затова след 1915 г. учениците го наричат просто Учителя или - Беинса Дуно25. Това трудно се разбира от иначе културни хора, но без езотерична култура - те пишат светски биографии на Петър Дънов и не разбират тази „дребнавост”: как така до края на ХIХ-ти век се говори за живота на Петър Дънов, а духовната работа в ХХ-ти век е вършена от Учителя Беинса Дуно.

Неговите ученици (явни и неявни) са водещи във всички области на живота: вяра, наука, изкуство, философия и обществен живот. Времето не помрачава техните сияния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...