Jump to content

Recommended Posts

НАШИЯТ ИЗБОР

При наличие на спорове Хармонията липсва, Любовта е в заточение, Мъдростта се оттегля, до Истината не може да се достигне... - тя отсъства. Тогава Клоните на Дървото на Живота изсъхват и се чупят, и по тях вече няма естествени плодове, а само украшения като на коледна елха.

Тогава Истинското Братство се прибира в горните недостъпни светове. Кабала разкрива, че Божествената Майка Бина пази Традицията. Там са митичните 24 старци, които притежават Цялото Познание и чакат следващ импулс за проява на физически план. По така казаните причини Скритата Мъдрост продължава да съществува през вековете на херметично ниво, въпреки че всяко поколение говори за нея и я облича в ясни за него форми.

А долу остава само мъртва черупка с механичен живот - църква с блестящи светлини и реклами и забравен архаичен език. Това е целта на светската власт: чрез материална собственост да манипулира и да отстранява ученици - новатори с творческа мисъл. Защото тя иска послушни и немислещи вярващи.

Така стана с Христовото Учение - то се превърна в блестящ и скъп външен церемониал, на който душата вече не резонира. После богомилите изнесоха Езотеричното, вътрешното християнство, но властта не им прости конкуренцията.

Учителят казва, че „никое безкористно усилие не отива напразно...”

Затова Той дойде от Божието Име, съответстващо на сефирата Бина - Елохим („Аз съм Елохим, Ангел на Завета Господен!“)38 -възстанови Традицията и обнови формите на старите демагнетизирани форми с такива, които да резонират на Българското съзнание и на Новото световно мислене.

„В беседите съм скрил много необработена руда за Новата Култура. Тези, които ще извличат от нея ценния метал, трябва да бъдат майстори. ’’5

Сега у нас Учението проявява външна форма, но устната Му традиция остава скрита. Преживяла редица мародерски събития за ликвидиране както на свещената литература, така и на хората, свързани с нея, Вътрешната Традиция е жива и днес на езотерично (тайно) ниво.

Hristo_Madjarov_193.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Така може да се ориентираме в днешния феноменален свят и да решим:

дали да пазим формите на човешките презумпции, родени от тщеславие, които имат къс живот;

дали да се подчиним на командното мислене от Старата Епоха

или да възстановим вътрешните Божествени Принципи чрез свещената Традиция, която трябва да се опази от нахлуващите неготови хора.

Имаме свободна воля за избор, който предопределя нашето бъдеще.

Традицията е духовна щафета през вековете, предаваща Познанието отвъд времето и личностите. Мисля, че това Познание трябва да бъде пособие на всеки Ученик на Учителя, за да може да изпълнява една от задачите на Школата Му:

“До се подготвят Божествени Проводници за през бъдните векове, които да разполагат с духовни дарби, познания и възможности.“ Желая на всички стремящи се постижения в тази насока, за да дойде по-скоро на Земята Новата епоха на Правда и Благословение!

Айтос, юли 2016 г.

Градината на Учителя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...