Jump to content

Възкресението - недостъпно за коментарии


Recommended Posts

Няма да тълкувам и:

ВЪЗКРЕСЕНИЕТО.

Мисля, че всяко тълкуване на това ниво е профанация на един свещен акт. Искам само да изкажа убеждението си, че в тези три дни -- между Разпятието и Възкресението - Духът Христов е проникнал цялата земна аура, давайки шанс и импулс на човечеството да тръгне към своя Създател. Както в Древен Египет ученикът със затворено в саркофаг тяло, в три дни получава Посвещение, като душата му е водена през различни полета на духовния свят, така през тези три дни Христос, със затворено в каменна гробница физическо тяло, прониква духовната си същност през всички сили на Битието. Затова след Възкресението Той казва:

„Даде ми се всяка Власт на Небето и земята“.

В кръвта се съдържа егото, Азът. Изтеклата Христова кръв прониква в Голгота - Главата на земята - и Духът Христов асимилира и трансформира земната аура. Така Космичното Съзнание преобразява Земния Дух и му дава шанс за нов живот. Затова се казва, че „Христос е платил греховете на човечеството“, отпечатани в земната аура. Така се обясняват и думите: „Този, който яде моя хляб, ме тъпче с краката си“.

Това е сътресението, настъпило в Природата по него време.

При тази трансформация Той се връща до толкова преобразен, че учениците му не Го познават.

„Погледнете ръцете ми, че аз съм същият...“

„Имате ли нещо за ядене?“ - пита Той, за да ги убеди и накара да се отпуснат.

Ако не бе дошъл на земята Христос, и не бе минал през Голгота, човечеството би продължило своето падение към низшите светове, загубвайки човешкия си облик. А сега човешките души имат шанс да се издигат към Духа, пробуждайки Божественото в себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...