Jump to content

Recommended Posts

НАШИЯТ ШАНС

Христос свали на земята Любовта, която трябваше да разтопи ледовете, сковали човешките сърца.

Донесе и Мъдростта, която трябваше да превърне Тъмнината в Светлина и да пресече пътя на невежеството.

Говори за Истината, която трябва да разкъса булото на лъжата, за да даде възможност на човека да има ясна представа за реалността, и да възвърне силата и свободата си, за да дойде Царството Божие.

В заключение на тези няколко щрихи искам да предупредя, че този, който иска да разбере вътрешния смисъл на Възкресението и смисъла и значението на Христовия импулс, трябва да влезе в Пътя на този импулс. Това означава да му даде път в своето сърце. Когато Христовият импулс заживее в сърцето на човека и стане двигател на неговите действия, тогава започва неговият възход, неговата еволюция. Само по този път, минавайки последователно всички фази на живота и посвещенията, човек ще възкръсне и . ще заживее нов живот при нови условия.

„Аз съм Пътят … и никои не може да отиде до Отца ми, освен чрез мен!“

Целта на този Път е освобождението на човешката душа от робството на материята. А това може да се извърши само от човек с блестящ ум, хармонизиран с дейността на живо, топло сърце. Само така човек ще достигне до мистичното върховно посвещение, наречено Възкресение.

Хората са като заровени житни зърна в земята. Както силата на слънцето кара житното зърно да расте, да се развива и да дава многократен плод, така и човек, под въздействието на Христовия импулс, ще израстне, ще цъфне, ще завърже и даде плод - ще победи смъртта и ще възкръсне.

Силата, която възкресява и прави човека безсмъртен, е Любовта. Желая я на всички ви така, както я желая и на себе си.

Нека Христос възкръсне във вашите души!

Лекция, изнесена пред клуб „Езотера“ - Варна на Великден, 23.04.1995 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...