Ани Posted February 7, 2022 Share Posted February 7, 2022 НАШИЯТ ШАНС Христос свали на земята Любовта, която трябваше да разтопи ледовете, сковали човешките сърца. Донесе и Мъдростта, която трябваше да превърне Тъмнината в Светлина и да пресече пътя на невежеството. Говори за Истината, която трябва да разкъса булото на лъжата, за да даде възможност на човека да има ясна представа за реалността, и да възвърне силата и свободата си, за да дойде Царството Божие. В заключение на тези няколко щрихи искам да предупредя, че този, който иска да разбере вътрешния смисъл на Възкресението и смисъла и значението на Христовия импулс, трябва да влезе в Пътя на този импулс. Това означава да му даде път в своето сърце. Когато Христовият импулс заживее в сърцето на човека и стане двигател на неговите действия, тогава започва неговият възход, неговата еволюция. Само по този път, минавайки последователно всички фази на живота и посвещенията, човек ще възкръсне и . ще заживее нов живот при нови условия. „Аз съм Пътят … и никои не може да отиде до Отца ми, освен чрез мен!“ Целта на този Път е освобождението на човешката душа от робството на материята. А това може да се извърши само от човек с блестящ ум, хармонизиран с дейността на живо, топло сърце. Само така човек ще достигне до мистичното върховно посвещение, наречено Възкресение. Хората са като заровени житни зърна в земята. Както силата на слънцето кара житното зърно да расте, да се развива и да дава многократен плод, така и човек, под въздействието на Христовия импулс, ще израстне, ще цъфне, ще завърже и даде плод - ще победи смъртта и ще възкръсне. Силата, която възкресява и прави човека безсмъртен, е Любовта. Желая я на всички ви така, както я желая и на себе си. Нека Христос възкръсне във вашите души! Лекция, изнесена пред клуб „Езотера“ - Варна на Великден, 23.04.1995 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts