Jump to content

СВРЪХЗЕМЕН СЦЕНАРИЙ. Целта. Методите. Средствата


Recommended Posts

СВРЪХЗЕМЕН СЦЕНАРИЙ

„Континентите, се явяват като декори

за различни действия от великата Драма

на човешкото развитие“.

„Новата Култура през

епохата на Водолея“, том I

Човечеството е възпитавано и обучавано. За тази цел през всички векове на миналото са изпращани Духовни водачи - Учители на човечеството. Тези Учители са осъзнавали своите мисии и са получавали познания върху световните тайни обикновено чрез Откровения. Тези Откровения са различни за различните времена, но в тях има нещо общо, някаква съгласуваност, някакъв сценарий. Този сценарий е свръхчовешки по замисъл и изпълнение. Действията на тази грандиозна драма се извършват през различни епохи, на различни континенти и от различни раси. Въпреки тази привидна разхвърляност, събитията се развиват по строго определени цикли, а духовните водачи на човечеството се явяват точно в определено време и на определено място със специална задача и мисия - да дадат нови методи за адаптация и развитие на хората според новите условия на живот.

Каква е Целта на Космичния Драматург:

- Да се спаси човечеството от израждане.

- Да се обедини.

- Да се усъвършенства до нивото на Космичните Творци.*

Необходими предпоставки

„Човешката душа е ключ

за разбирането на Вселената“.

Учителят Беинса Дуно

По какъв начин може да се постигне тази грандиозна цел?

Казано е, че човекът е създаден по подобие на Бога, а Вселената е едно материално отражение на Божествения свят. Вселената е родена от Божествената Любов, осветена от Космичната Мъдрост и материализирана чрез Творческата Воля (Активност). Като нейно подобие, душата на човека притежава три основни характеристики:

- емоционални качества - „сърце“ ;

- интелектуални способности - „ум“ ;

- волеви сили - „воля“.

Чрез тези три параметъра може да се усъвършенства всеки индивид, всеки народ, всяка цивилизация.

Как:

- Като се трансформират негативните емоции в позитивни и се стопят дисхармониите в сърцата, т. е. да се изчисти Емоционалното съзнание, за да се възприемат висшите вибрации на Космичната Любов;

- като се изправят и целенасочат разбърканите човешки мисли и се разрешат противоречията в човешките умове, т. е. да се изгладят страните на Интелектуалното съзнание, за да бъде то добра призма за лъчите на Космичната Мъдрост;

- като се разкъсат веригите, оковали душата като пленница на материята, и освободена да се насочи тя към творческа дейност, т.е. да се събуди Волевото съзнание.

Hristo_Madjarov_207.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Изпълнение:

- само Вярата е в състояние да успокои безпокойствата на сърцето, да го пречисти и да го насочи към възприемането на Космичната Любов. Вярата се облича в дрехата на религия, съобразена с епохата, условията и нивото на съзнание. Както за децата са необходими приказки, за да се възпитават да избират Доброто, така и за детството на човечеството са необходими религии, които в приказна форма да му говорят за небесен рай и ад, за да се научи то да избира добрия живот;

- законите на логиката са стъпки по пътя на Ума за развиване на Научно Познание. Както за порасналите деца е необходимо Образование, разкриващо закономерностите на света, така и за напредналото човечество е необходима Истинска Наука, хвърляща светлина върху проблемите на живота и разрешаваща противоречията на ума;

- само една разумна цивилизация може да създаде условия за освобождаване на човека от материална зависимост и за насочване на Неговата Воля към творческа реализация.

Венецът на творението

„Хората са богове смъртни;

Боговете са хора безсмъртни“

из Херметичните учения

Говорихме за Словото и за Космическия Ритмус като за методи за сътворяване на света.** Казва се, че Венец на творението е човекът. Казва се също, че той се сътворява да бъде подобен на Бога. В днешния му вид обаче човек е толкова далеч от божествеността, колкото една парцалена кукла е далеч от първообраза, който тя наподобява.

Трябва да се има предвид все пак, че човек е достигнал до този стадий, изоставяйки зад себе си минералното, растителното и животинското царства, а също и факта, че НЕГОВОТО ВЪЗПИТАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ ОЩЕ НЕ СА ЗАВЪРШИЛИ.

________________________________

* Виж „Космичен План отпреди 5500 години“, изд. Алфиола, 1993 г., Хр. Маджаров

** Виж брошурата № 3 „Космичният Ритмус тъче Вселената“, от цикъла „Световни мистерии“.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...