Jump to content

ЕГИПЕТСКИ МИСТЕРИИ. Автобиографични щрихи


Recommended Posts

ЕГИПЕТСКИ МИСТЕРИИ

Hristo_Madjarov_149.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Автобиографични щрихи

Като малък имах богати спомени и цветни сънища за вълнуващи истории из долини и непознати страни. Много от тези места и до днес не съм идентифицирал. Що се отнася обаче до страната на пирамидите, там човек не може да сбърка. Животът, който ежедневието ми поднасяше, бе сух и безцветен и не ме привличаше; аз все търсех тайните на далечното минало и красотата на далечното бъдеще.

Тези мои търсения ме преведоха от джунглите на Индия, през пустините на Египет до изявилия се в България духовен Учител Беинса Дуно. Трябва да кажа, че обществата, които се създават в Негово име, създават неправилна представа за Него. Но, ако човек е установил личен контакт с първоизвора, обкръжението не може да го смути.

Учителят засили моите стремежи и ми помогна в моите търсения. Затова, след тази среща, моят съзнателен живот се разви в две насоки:

- към съзерцаване на филмите на миналото и

- към изследване на предсказанията за бъдещето.

Бях впечатлен от разкритието на Учителя Беинса Дуно, че розенкройцерите в Америка са наследници на Древната Мъдрост и в същото време работят за идването на новата култура на Земята - Културата през Епохата на Водолея. Така бе озаглавена и книгата, върху която работех тогава.

Предвид на тези интереси, потърсих розенкройцерите в Америка веднага след като това бе възможно. Бях крайно изненадан да науча, че в Калифорния има две различни розенкройцерски общества:

едното - в Оушънсайд (Страна на океана), с което завързах близки връзки, подписвайки договор за превод и издаване на „Космогонията на Розенкройцерите“ в България и

другото - в Сан Хосе (близо до Сан Франциско), което току-що (1991 г.) бе избрало своя нов император (на световна духовна империя) - сър Кристиан Бърнард. Бях чел една негова брошура, в която сър Бърнард гордо заявяваше, че розенкройцерският орден е единственият наследник на Великото Бяло Братство, създадено в древен Египет около XV в. преди Христа. По този повод от името на моя езотеричен център изпратих официално послание до император Бернард, с което го поздравих за неговото коронясване и изразих несъгласие с твърденията в неговата брошура, цитирайки мнението на Учителя Беинса Дуно по тези въпроси. Императорът отговори моментално по телекс, тъй като по това време бил във франция. „Щастлив сте, господине - каза той, - с този Учител, а аз съм щастлив да науча, че Бялото Братство има и други наследници. Всичко, което възхожда, се схожда.“ Тази негова сентенция визуализира в моето съзнание формата на пирамидата. Може би така е било внушено, защото влизайки в техния „Розикрушан парк“, човек попада сред сфинксове и пирамиди и губи представа за съвремието, а в техния театър се разиграват египетски мистерии. Те са началото - твърдят тези розенкройцери, а ние сме краят. Така бях щастлив на американския континент да намеря Началото и Края - Сфинкса - на едно място.

Един сфинкс до креслото ми пазеше спомените за тези срещи. Той бе ориентир за непознатите, които търсеха книжарницата със сфинкса на българина Христо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...