Jump to content

Оживяване на материята (Приложение)


Recommended Posts

Оживяване на материята

(Приложение)

Когато тези принципи станат живот и практика в Пътя на Ученика, тогава той ще бъде Творец за материята в своя организъм и велик Маг по отношение на фактите и явленията в околния свят.

Това са седем Божествени принципа, с които борави самият Абсолют. Затова при тяхното усвояване и приложение, човек се приближава към Божествения пулт за управление на материята - в себе си, в обществото и природата, т. е. той става МАГ на мястото на Озирис (карт. 1). Макар и наглед физикални, тези принципи са дълбоко езотерични но своето естество (особено първият). Подход към тяхното разбиране ще дадем в отделна лекция („Космологична Йерархия в Универса“).

Едно следствие от Първия Принцип е т. нар. умствено превръщане. Ако Вселената е умствена, то умственото превръщане трябва да действа върху материята и силата. Тогава този, който умее да превръща умствените състояния, трябва да стане господар над материалните условия.

Само най-великите Учители, се казва в херметичното учение, са способни да създават и спират природни стихии (земетресения, бури и др ). Такива велики Учители са съществували, съществуват и днес.* Те никога не излагат възможностите си на показ. Силата им действа по линията на висшите умствени превръщания, въз основа на херметичния принцип на ментализма „Вселената е умствена . формулите, до които са се добрали съвременните практици и лечители, са отломки от древното херметично познание.

Както Универсът твори умствено, така и човек може да изгради собствена Вселена с поддържане на постоянни мисъл-форми. Човек обаче е безсилен без енергията на Универса. Живеенето съобразно най-доброто, което е възможно, ни приближава до делите на Космичния Разум и ни помага да стъпим в Пътя, който Той е очертал - напред и нагоре - с енергийни източници и почивни места по него.

Това „нагоре“ показва йерархичното устройство на света, а Принципът на полярността показва как например студено и топло, омраза и любов, зло и добро, страх и смелост, негативни и позитивни емоции и т. н. имат еднаква (за всяка двойка) същност, но са разположени по-нагоре или по-надолу по скалата на трептене.

Принцип на полярността

Така страхливият може да се превърне в смел и мързеливият - в енергичен човек, като се придвижат по-нагоре по йерархичната стълба, префиняйки вибрациите си. А, ако човек сам не е в състояние да се задейства, той може да използва умствената индукция на друг ум, стоящ на по-високо стъпало. Така се обясняват случаите на умственото лекуване. Затова съзнателните ученици търсят близостта на Духовния Учител. Защото Вибрациите на Учителя идат направо от Духовния свят в нашия и са в състояние да трансформират всяка низша мисъл или негативно чувство в тяхната противоположност. Аурата на Учителя не може да се разбере интелектуално, ако нито веднъж човек не се е потопил в нея.

Желая на всички вас, искрено стремящи се, поне веднъж да преживеете това състояние, след това ще можем да говорим по-лесно и да се разбираме по-добре.

__________________________________

* За случай на отменяне на буря говоря в брошура № 2, „Завръщането на Езотеризма“ - „Магическото движение“.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...