Jump to content

Учителят и Новото време


Recommended Posts

Учителят Беинса Дуно и Новото време

В Астросоциологията11 - продукт на Школова култура се изучава подробно зависимостта между всички аспекти на живата природа и живота на личности, общества, народи, раси и цялото човечество, която вибрира на определени цикли. Обръща се специално внимание на съвпада между двете крайни планети Нептун и Плутон, чийто цикъл трае 5 века и предизвиква колосални промени в света на хората: детронират се тирани, падат империи, раждат се държави и идват нови духовни водачи. Последните свалят склеротизирани религиозни, научни и философски системи и на тяхно място обявяват нови доктрини, водещи до по-висше съзнание и обществени форми.

При тези съвпади се явяват на историческата сцена Мойсей (15 в.пр. Хр.), Соломон (10 в.пр. Хр.), Сократ (5 в.пр. Хр.). Съвпадът по времето на Исус става в Риби - символ на християнската епоха.

Следващите съвпади ознаменуват идването на пророка Мохамед (исляма), на Боян Мага (богомилството) и на цяла плеяда светли духове, довели Реформацията и Ренесанса.

Най-после, в края на XIX в, когато тялото на П. Дънов навършва Христова възраст, в него се вселява Духът Господен, за да го превърне в Храм Божи. От този момент нататък започва да се изявява Учителят Беинса Дуно и да сее Новото учение в България.

Hristo_Madjarov_236.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Посвещението на Петър Дънов

от Духа Господен

Много хора не правят разлика между човека отпреди 2000 години Исус в Палестина и Божия син - Словото (Христос е гръцки превод на еврейското „Месия” -„Помазаник”). Не различават и човека Петър Дънов от Учителя Беиса Дуно. А Той говори:

„Ще се научите да предавате учението на Бялото Братство. Да не казвате, че то е на някой си Дънов!.

Има един Господ - Бог на Любовта. Никакъв Дънов!“12

Беинса Дуно е духовен Учител с висша квалификация по теология, пророк и философ, ясновидец и мъдрец, лечител с медицинска диплома, композитор и музикант. Той е иноватор в психологията, медицината, науката, изкуството, философията и религията. А това са основните стълбове на всяка култура.

Учението му обхваща всички области на живота, както са видени чрез вътрешното око на висш Учител на нова мистерийна традиция. Той е радикален относно старата култура и императивен относно предстоящото.

,,Съвременните хора се намират в положението на Йоан Кръстител: той минаваше от Стария в Новия Завет, а ние -от Новия Завет - в Завета на Синовете Божии. Този процес е вече започнал. Ще настъпи нов реди порядък в света.”

„Ние сме 6 последната фаза на старата култура.”13 „Този свят ще си замине, поставен му е надгробен камък и надгробен надпис. Оползотворете последните дни!”14

„Всичко ще бъде пометено. Този свят през огън ще мине, нищо няма да остане, а след това идва една Нова Култура.”14

„Това Учение носи Нова Култура, която ще създаде и Нова раса, за която съвременното човечество няма дори представа“15

Старият завет е от Атлантида, даден от Мойсей:

„Око за око, зъб за зъб!”.

Христовият завет: „Обичай врага си!” е тест от матурата-изпит на бялата раса.

Третият завет е на Синовете Божии:

„Злото ще стане служител на Доброто“16 Този завет на светещата VI-та раса е даден от Учителя. В онова тъмно време, когато светът се готви за световни войни (1914 г.), Той обяви Зората на Новата епоха, през която ще се изгради VI-та култура на бялата раса и чрез своята Школа постави жалоните и трасира пътя към нея.

Новото, което дава Учителят, не е в дълбокото тълкуване на Християнското Учение, което Той прави в масовите си Неделни беседи. Такива тълкувания има вече две хилядолетия. Новото трябва да се търси в специалната му Школа, в особените му Метода за Работа и в неговата Космогония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...