Jump to content

Езотерични прояви. Древно или тайно знание


Recommended Posts

ЕЗОТЕРИЧНИ ПРОЯВИ

ДРЕВНО ИЛИ ТАЙНО ЗНАНИЕ

Всички се страхуват от времето,

а времето - от пирамидите.

Из „Книга на мъртвите“

Предвид на казаното дотук е ясно защо терминът „Древно Знание“ често се използва като синоним на скрито (окултно), езотерично (тайно) или херметично (затворено) знание. Религиите и митовете на различните народи, през щафетата на вековете, ни предават Посланията и Уроците на Древната Мъдрост. Те ни говорят за едно невероятно по дълбочина и съвършенство познание, изпълващо земята по време, когато, според нашите учени, човекът малко се е отличавал от животните. Сега си даваме сметка, че тази Древна Мъдрост, проникваща през пластовете на обрядност и некомпетентност на всички религии, е в основата си по-висша от нашето съвременно знание.

Затова се налага като археолози да я изкопаваме изпод пластовете лъжи, изопачения и измами, които от гробницата на атеизма и бедното въображение на нашата примитивна и варварска цивилизация са се натрупали върху нея.

Това, което откриваме, е дотолкова по-различно, по-висше и по-величествено от всичко, което познаваме, че ние не можем нито да го схванем правилно, нито да го изразим логично чрез елементите на съвременното познание.

Ние сме като деца пред това обширно познание и най-добрата позиция за нас е тази на едно смирено и любознателно дете пред Храма на Мъдростта.

„Пред Мъдростта на Вселената аз стоя на колене“ - казваше великият Айнщайн.

Hristo_Madjarov_156.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...