Jump to content

Магическото движение


Recommended Posts

Магическото движение

„Рекох...!“ *

Този разказ е на д-р Методи Константинов, човек с четири факултета и докторат по международно право. Той бе мой водач в Школата на Учителя и ми повери трудовете си, за да продължа неговото дело.** Случаят, който помествам по-долу, е взет от неговия още неиздаден автобиографичен труд.

„... почти всяка година Учителят ни водеше при Седемте рилски езера. Палатките ни се разполагаха при второто езеро, където можеха да се създадат по-добри битови условия. Ще спра вниманието ви върху един инцидент, станал през време на едно от тези летувания.

В първите дни на месец август се разрази една страшна снежна буря, небето беше спуснало своите тъмни облаци почти до земята. Бурята бе така силна, че имаше опасност всеки момент да вдигне леките ни палатки и да ги завлече в езерото. Школата бе в ужас пред тази опасна буря, когато изтичах при Учителя. Той беше сам в палатката си. Спокоен и величествен - духовен връх, неподвластен на бурите в този свят. Станах изразител на големия смут, който цареше почти във всички палатки на лагера. Учителят се изправи сериозен, излезе и заедно отидохме зад палатката, където никой не можеше да ни види. Лицето Му в този момент беше много тържествено. Той вдигна дясната си ръка, направи някакво магическо движение, произнесе една формула и за моя изненада небето разкъса своята облачност, бурята спря, снегът престана да вали и слънцето величествено се показа.

По принцип за мен чудеса не съществуват, тъй като съм произлязъл от атеистични среди и никога не съм се поддавал на религиозни мистификации и на суеверни загадки. Но сега пред моето съзнание не стоеше дилемата дали да повярвам или не на някаква легенда, а да приема това, което Той направи пред мен, като един факт.

Години мълчах за този факт. Исках да си обясня по какъв начин природните сили могат да бъдат респектирани от могъщата Воля на едно същество, на Което е даден картбланш от Космичния свят да разполага с Неговите сили. Какво въздействие упражни магическото движение на Неговата ръка, каква мисъл-форма изказа Той чрез произнесената формула, че електромагнитните течения в тази географска точка бяха отправени в диаметрално противоположна посока?...“

Съвременното остаряло материалистично познание не е в състояние да обясни механизма на подобен род факти. Те не могат да бъдат обяснени и с никакви, спекулативни „случайности“, нито пък - да бъдат причислени към „загадките“. Тук е необходима нова научна парадигма, обхващаща материята, енергията, времето, пространството и съзнанието в едно монолитно причинно-следствено единство. Тази парадигма ще се даде отново от Школите, опериращи с повече измерения и с висши състояния на съзнанието. Защото споменатите два случая не са някакви изолирани явления, а само два кадъра от тази приказна драма, продължила близо половин столетие в нашата малка страна. Драма, която Учениците наричат просто „живота в Школата“.

________________________________

* След тази дума Учителя Беинса Дуно гарантира истинността на казаното след нея както Христовото „Истина, истина ви казвам …“ или утвърждава една реализация в момента, както библейското „Рече Бог …“

** Виж „Новата Култура през епохата на Водолея“, „Световната астросоциология“ и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...