Jump to content

Реализация. Учителите градят цивилизации


Recommended Posts

РЕАЛИЗАЦИЯ

УЧИТЕЛИТЕ ГРАДЯТ ЦИВИЛИЗАЦИИ

Да бъде ден!

Еволюцията на един Духовен Учител е от порядък, недостъпен за разбиране от нивото на диваците - към което, за съжаление, се оказваме и ние спрямо Него. При тази постановка стават ясни твърденията за легендарната Помощ на такива същества спрямо раси и народи, изпаднали в някакво варварско състояние. Притежаващи такива свръхчовешки знания и способности, те изграждат нова цивилизация върху пепелищата на старата. Прийомите и методите, използвани за този грандиозен строеж, не са тайна и могат да бъдат публикувани.

За фундамент на Новата Култура те полагат основите на едно здраво Възпитание и Образование, пропити с добродетели и издигнати до ниво на Свещеност.

„Единственото място, където доброто може да се роди и култивира, е домът - пише Учителят Беинса Дуно в първата си книга.* - Той е първото светилище на човечеството, в което майката и бащата са първите свещенослужители при олтаря на човешката душа. С камъните на този Храм - домът, Природата започнала да изгражда основите на целокупното повдигане на всички разумни същества...“

При изграждането на цивилизациите, Езотеричните Школи използват принципите, по които е изградена човешката същност. Така например:

- за изграждане на интелектуалния принцип, за развитие на ума, те дават нова наука, която разкрива неизменните закони, по които се развиват светът и човекът;

- за изграждане на емоционалния принцип („сърцето“), те развиват Ново Изкуство, което ни води към Световна Хармония, по законите на Красотата;

- за да се покаже на човешката душа пътя към нейния Създател, по законите на вярата, чрез съвременни пророци, се дават нови Откровения, върху които се изгражда нова Религия.

- за изграждане на единен устойчив Мироглед (силен Дух), се дава нова философия, която прави синтез между Наука, Изкуство и Религия, изучава причинно-следствените връзки и показва мястото на всички факти и явления, според закона на световната справедливост. Върху тези четири стълба се изгражда всяка нова цивилизация. На тяхна база се създават нова писменост и закони, строят се храмове за новата 30 религия или дори дял народ се преселва в нова страна, ако това е необходимо.

Hristo_Madjarov_157.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

В изграждането на всяка нова култура или цивилизация стои Езотерична Школа, ръководена от Учител със свръхчовешки способности.

Библейските истории около Абрам, Мойсей, Исус Христос и други са все примери, илюстриращи горното. Други исторически персонажи - принадлежащи към Езотерични школи - са тези, които са построили Колосите на Великденския остров, а също и: Хермес Трисмегист в Египет; Рама, Кришна и Буда в Индия; Орфей в Тракия; Питагор, Сократ и Платон в Гърция и други.** Езотерични школи строят Пирамидите и Сфинкса в Египет; организират Мистериите в Египет, Тракия и Гърция; строят средновековните готически храмове; създават глаголицата или дават еретични учения като Богомилството и Розенкройцерството, от които се запалва огънят на Ренесанса, или „еретични“ науки като Алхимията и Астрологията.

„Чукайте, и ще ви се отвори, искайте, и ще ви се даде“ - обещава Христос. Тестовете и изпитите обаче по пътя към Тайното знание, както споменахме преди, са много трудни. Преданост, жертвоготовност, упоритост, търпение и добър шанс са между необходимите качества на кандидата. „Мнозина са звани, малцина призвани“ - предупреждава Евангелието.

__________________________

* Виж „Наука и възпитание“, Сф. 1990 г.,второ изд, към книгата „Новото човечество“ под редакцията на Емил Елмазов

** Виж Едуард Шуре, „Велики посветени“, изд. Евразия Абагар, Сф - Плевен 1991 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...