Jump to content

Деформацията


Recommended Posts

Деформацията

„Живот ли бе да го опишеш“

От този момент нататък, създадените от Езотеричните Школи стълбове на цивилизацията започват да се деформират и да служат на варварството. Така:

- Религията се изражда в църква и създава своя инквизиция и чрез ръцете на деспотизма изтезава другите вярващи.

- Науката, превърната в техника служи на милитаризма за изтребление на „враговете“, т. е. на другояче мислещите.

- Изкуството се изражда и става комерческо средство за поддържане на съзнанието на масите на нивото на слабоумието за да няма другояче чувстващи.

- а философията съществува само за да доказва величието на управляващата система и върхушка, притежаваща „единствено вярната идеология“ - т. е. на варварството.

Създадени за да подпомагат четирите съставки на човешкото същество (емоции, интелект, душа и Дух), те вече изсмукват жизнените сили на човека и цивилизацията, консумирайки повече отколкото могат да дадат. Цивилизацията на нашето време е хилав болезнен кълн, който едва, едва преживява сред мрежата от безброй плевели, преди настъпването на всеобщия катаклизъм - Апокалипсиса.

Истинска цивилизация съществува само в Езотеричния кръг, а неговите членове, независимо от общественото си положение, са цивилизовани хора, живеещи в страна на варвари, сред жестоки диваци. Това са две течения с диаметрално противоположни посоки или два антагонистични живота в борба за душата на човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...