Jump to content

Recommended Posts

ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА

Ние имаме задача да ви намерим, т. е. да ви отделим от другите. Бяхте се объркали е другите и трябваше да се поставят сили, да ви търсят. Вие всички сте търсени и когато ви намерят, радват се и ви поставят на почетно място. Казват: „Този е от нашите.“

Не оставяйте да ви търсят, но сами да заслужите това почетно място. Колкото повече си почитан, толкова повече си силен. Ти може да не претендират за силата, но тя се дава. Ако има нещо, което се дава даром, то е силата. Силата прави човека смел, корав. Силата го прави търсач на нещата.

И тъй, ако искаш да опитат нещата, трябва да бъдеш онзи, намерения. Следователно, бъди намерен. Нека всякога в живота те показват с пръст, т. е. да бъдеш светло същество. Ние имаме за задача да те направим светло същество. Ти трябва да оправдаеш това. А това подразбира да бъдеш намерен. Не оставяй нещата в тъмнина. Показвайте се пред светлите сили и те ще те намерят. Нещата са дадени за вас. Сега сте бедни, много бедни, защото тъмните духове са ги взели и си играят с тях.

Светотатство е да те използуват. Дори бихме казали: това е позор. Бъдете винаги светлина. Нека винаги нещата у вас да бъдат светли. Колкото повече са светли, толкова повече и този, който ги притежава, става светъл. Светлите неща отиват при светлите ученици. Щом си ученик, трябва да иждивяваш голяма светлина. Да бъде толкова голяма, че да стигне до безкрая. Не че ти ще живееш в безкрая, но твоята светлина да стигне до там. Колкото по-надалеч стига твоята светлина, толкова по-голям ставаш. От дадената светлина зависи и твоята големина.

Ние не искаме да бъдете големи като биволите, но да бъдете силни, чисти и светли. Да бъдете такива, че да давате тон на другите същества в живота, защото другите същества се нуждаят от светлина. Ако има нещо, което да им липсва, то това е светлината. Вашата светлина трябва да бъде тяхното бъдеще. Всяко същество трябва да има бъдеще, т. е. всяко същество да се стреми към светлината. Колкото повече светлина имаш, толкова повече нещата стават по-достъпни за теб.

Работете за себе си. Работете и за другите същества, защото всички имат нужда от светлина. Ако днес съществата страдат, то е затова, защото нямат необходимата светлина.

Ние ще говорим за светлината, защото тя е най-необходимото условие за бъдещия живот. Вие се готвите за бъдещия живот. Ако нямате необходимата светлина, вие не можете да наследите този бъдещ живот. Като ви гледат сега другите хора, казват, че нищо не става с вас, но то става вътре. Вие имате вече един нов поглед за нещата.

Стреми се да знаеш за истината на нещата. Щом става въпрос да стигнеш до другите пространства, до другите царства, ти трябва да знаеш. А за да знаеш, трябва да имаш необходимата светлина. Знанието е свързано със светлината. Светлината е, която разкрива книгата на знанието.

Сегашните учени казват, че трябва да се изучи природата, но те не знаят още какво е това светлина. Ако знаят какво е светлината, ще знаят за началото на нещата, защото ще имат факти за тях. Те знаят само условията, при които се проявява светлината, но как се проявява душата, те не знаят.

И тъй, ние имаме задачата да надникнете в полето на светлината. Ние искаме да бъдете ученици на светлината. Ще кажете, че трябва да бъдете ученици на любовта. Ако не бъдеш любов, не можеш да бъдеш светлина. Любовта произвежда светлината, а светлината произвежда истината. Така както си поставен в живота, така гледаш и на нещата. Сега се тревожиш за нещата, защото не ги знаеш. Когато дойде момент да ги знаеш, тогава няма да се тревожиш, няма да търсиш други причини за тяхното изкривяване. Няма криви неща, но има криво разбиране. Когато разбереш всички неща, тогава ще видиш, че вселената, че битието, че природата са прави. Сега казват, че яма нещо във вселената, което е нагодено. Но когато хората се нагодят, ще видят своята грешка, ще се освободят от големите грешки.

Поставяме така нещата, за да бъдат те за теб самата истина, защото в истината е скрит животът. Колкото повече познаваш истината, толкова повече ще потекат лъчите на живота през теб, т. е. тия излъчени лъчи на живота ще могат да вземат всичко от истината и ще имаш един живот, основан на истината.

Има неща в живата природа толкова нагледни, толкова близки, че няма нужда да ги търсиш. А сега вие ги търсите там, където ги няма. А няма ли ги, това показва, че сте тръгнали по криви пътища.

Изправи пътя към истината, към светлината, към знанието. Природата е пълна със знание. Ако си учил, ако познаваш буквите й, ти винаги ще бъдеш в занимание. Ние искаме да ти обърнем сериозно внимание. Отделил си се от природата, от голямото битие, затова си самотен. Не можеш да бъдеш самотен тогава, когато си сред природата. Вие още не сте живели сред природата. Сега за пръв път имате случай да бъдете сред природата. Вие мислите, че сте нещо случайно в природата. Не, така няма да мислите. Вие сте предвидени в природата, предвидени сте от вселената, предвидени сте от битието, предвидени сте от оная сила, която е причина за всички неща в живота.

Имате сега един живот. Трябва да възкресите този живот. Затова дойде Божият син. Трябва да възкресите живота в пълния смисъл на думата. Имате за задача да възкресите живота в себе си. Когато възкресите живота в себе си. Когато възкресите живота в себе си, тогава ще бъдете победители. Има много сили в живота и ти трябва да ги разбираш. Не ги ли разбираш, ще те помислят за глупав.

Не се оставяй да мислят, че си глупав. Трябва да знаеш, да бъдеш винаги на онова положение, да знаеш истината за нещата. Нещата трябва да се подчертаят като истина. Вие сте вече истина. Пейте за тази истина в себе си. Говорете на тази истина. Тя ще ви чуе. Тя е едно условие, което ще ви помогне в живота.

И тъй, бъдете светлина. Колкото повече сте светлинни, толкова повече ще бъдете силни. Силата зависи от светлината. Когато имаш светлина, нещата ще бъдат осветени и ти ще можеш да ги виждаш. Сега има тъмни неща, защото липсва светлина, защото липсва сила. Не оставяй да липсва светлина, но гледай всякога тя да присъства. Имай истината за мерило на нещата. Нека бъде огледало, да оглежда нещата. Нека бъде око, което всичко вижда.

Но нали Бог е око. Той трябва да вижда. И ти трябва да виждаш нещата в тяхната истина. Ако не ги виждаш така, ще забатачиш в живота. Вие сте, които ще дадете утрешното, което идва. Утрешният свят се нуждае от светлина. Бъдете тази светлина. Светът я е изгубил. Кажи му за загубената светлина. Дай му я и му кажи, че ще отговаря за нея в бъдеще. Не че ще искаш нещо страшно, но ще настояваш да пази тази светлина и да не я загубва.

Не че нещата се губят, но придобиват една сянка и ти не можеш да ги виждаш. Там където е засенчено, не може да се вижда. Истината прониква цялото битие. И ако има нещо, за което трябва да се жертваш, то е за истината. Колкото повече се жертваш за нея, толкова повече става достъпна за теб.

Познавай истината, познавай битието, познавай необятността на Бога. В това е смисъла на живота. Животът има смисъл само тогава, когато познаваш истината. Имай я за обект, за да можеш да я притежаваш. Колкото повече я притежаваш, толкова, повече светъл ставаш. А станеш ли светъл, ще видиш, че не съществуват тъмни неща.

Трудно е да ви научим, че няма тъмни работи. Ако има нещо тъмно, то ти си го създал. У Бога няма тъмна работи. Той изправя тъмните работи, изправя сенките в живота. И понеже ги изправя, получават се известни пертурбации, създават се страдания. Всяко страдание носи известна придобивка. Това добре запомнете. То носи такива придобивки, които с пари не се купуват. Трябват големи подвизи.

Въпросът е да влезеш в една школа и да съзерцаваш нещата, да бъдат те твои. Стремиш ли се да придобиеш светлината, ти придобиваш нейните елементи. А те са божествени. Стремиш ли се към божествените полета, трябва да се стремиш и към светлината. Тя знае къде присъстват те. Не че е те не съществуват, но ти не знаеш за тях.

Сега кората казват: „Нищо не съществува. Всичко е до гроба. Нищо повече няма.“ Няма, защото хората днес не знаят пътищата на светлината, не знаят за силите на светлината. Щом научат за светлината, тогава ще знаят, че природата е божие творение. Тогава ще видят нещата. А сега не ги виждат, защото са големи за тях. Не че са толкова големи, но се представят в такава форма.

Защо небето е толкова жестоко, че ги отнема от съществата? Отнема ги, за да не става съблазни в тия същества. Има много съблазни в живота. Особено тук е пълно със съблазни. Този който е тръгнал по пътя на светлината, трябва да бъде светлинен. От него трябва да се излъчва само светлина. Толкова дълбоко трябва да се стреми, че да излъчва само светлина. Щом излъчва светлина, навярно ще хвърля светлина и сред човеците.

Бъдете светлина сред човеците. Ако има нещо, от което да се нуждаят, това е светлината. Дайте им я. Те имат известна любов, дори и животинска да е, но нямат светлина. А нямаш ли светлина, ти не можеш да осъзнаеш нещата и оставаш да живееш в тъмните полета.

Какво са тъмните полета? Засенчени места, засенчени кътове. Следователно, дайте им повече светлина, т. е. дръпнете се, за да може да проникне повече светлина. Намерете се. Намерете своето място. Трудността се състои в това, всяко същество да намери своето място. Затова, дайте на всяко същество необходимата светлина да намери своето място. Намери ли своето място, ти ще минаваш свободно.

Виждате колко много си пречат съществата в живота. Има същества, които са застанали пред лицето на други същества, засенчват ги и не им дават необходимата светлина.

Пази се и ти. Недей да живееш така. Не хвърляй сянка на никое същество. А за да се постигне това, иска се съсредоточение, иска се да бъдеш трезв в живота във всяко едно твое действие. Действията са много важни. Твоите действия трябва да бъдат праволинейни. Трябва да действаш чрез любовта и да хвърляш светлина чрез истината.

И тъй, много имаме да говорим за светлината, защото тя е бъдещия обект на съществата. Да станеш ученик в Школата на светлината, това не е лесно. Но станеш ли вече, ти от друг ранг. Трябва да запазиш този ранг, защото всеки ранг се дава по заслуга. Обичай този ранг, пази го, да не го вземе някой друг.

Но ще възразите може би: „Нека да го вземе. Нали трябва да бъдем алтруисти.“ Ще даваш на другите, но ранга си трябва да пазиш. За да можеш да работиш, трябва да имаш условия. Иначе не можеш да работиш. Вие сте богати същества. Много богатства са дадени на ваше разположение. Използвайте тия богатства най-напред за благото на другите същества, а после и за свое лично благо.

Казваме после за себе си, защото се смята, че ти си вече светлина и условията са вътре в теб. Ще говориш за другия свят, а ще прилагаш на този свят. Да няма смесица. Да бъде той чист. Бъде ли чист, всеки ще го съзерцава. Другият свят е едно съзерцание. Стреми се към това съзерцание за да можеш да го имаш. За невидимите неща трябва да имате и невидими органи, за да можете да ги съзерцавате. Вие още ги нямате, но вече са в зачатък. А трябва да ги развивате. Когато се развият, тогава ще съзерцавате невидимата неща. Когато се усили светлината, тогава ще можете вече да работите с невидимите сили. А сега, когато дойде при вас една невидима сила, вие свивате вежди и тя отминава. Казвате: „Нещо ми хрумна.“ Не, с хрумване не стават нещата, а със знание. Трябва да знаеш. трябва да имаш мироглед за нещата. Светлината има пергел и отмерва нещата. Тя нанася своите отсечки върху вас. Колкото по-богат си на отсечки, толкова по-силна е светлината върху теб;

Ние ви проповядваме едно учение, един свят на светлите същества. Представяме ви ангелските чинове като светлина. Бъдете и вие светлина, за да можете да живеете в царството на светлината. В царството на светлината няма противоречия. Там всичко е предвидено, всичко е направено.

Кой го е направил? Направила го е светлината. Светлината майстор ли е? Тя не е майстор, но всичко прави. Колкото повече светлина има един майстор, толкова е по-силен.

Дръжте се за светлината, за да могат да проблеснат нейните сили върху вас, вътре във вас. Има едно място във вас, където се складира светлината. Това е вашето сърце. Доколкото е чисто сърцето ви, доколкото е светло, дотолкова то крепи вашия ум. Не може умът без сърцето. Най-напред ние подготвяме сърцето, и после ще подготвим и ума, за да може чрез него да се излеят лъчите на светлината.

И тъй, имате всички условия. Щом имате условия, можете да отидете на която и да е планета, да научите живота, да научите за светлината, да научите за силите, които работят там. Тогава ще бъдете богати същества - богати по опитност, богатя на светлина.

Ще обходите всички планети. Ще обходите всички слънца. Може би на някое слънце ще ви спрат за по-дълго време, но ще дойде ден, когато ще се откъснете и от това слънце, и ще полетите към друго слънце. За да може да обходите всички божествени творения, ще трябва да обходите всички пунктове. Ще трябва да видите как работят съществата там. Вие ще бъдете съзерцатели. Може да не вземете участие в работата, но ще видите как тия същества се проявяват.

Много неща има още да учите. Вие започвате сега с първата буква от небесната наука. Когато научите цялата азбука, тогава всичко ще бъде дело. А делото е факт, че знаете.

И тъй, бъдете тази светлина, за която ви говорим, за да бъде вече светло у вас. Колкото повече сте светли, толкова по-силни ставате. Вашата сила трябва да бъде подобна на светлината. Носете само светлина. Ние ви избрахме между многото. Избрахме ви да проведем божествената наука на земята. Земята е била лишена от божествената наука. Идвали са на нея известни духове, известни пилигрими, казвали са по нещо и са си отивали. А хората на земята са си оставали засенчени. Но вие ще бъдете новата светлина, на която ще се огреят всички същества.

Бъдете тази светлина. Бъдете силата, чрез която ще се заквасят всички. Идва една нова култура, божествена култура. Бъдете предтечи на тази култура да внесете нещо ново, нещо силно, нещо идеално, нещо красиво, нещо хубаво. Красотата нека бъде ваш идеал. Към нея трябва да се стремите. Да бъдете там, където има красота, т. е. да отговаряте на красотата. Не отговаряте ли, вие ще хвърляте сянка. А не бива нещата да се засенчват, т. е. намерете се в живота, за да бъдете светлина, а не сянка.

Гледайте на природата като жива. Всяко слънце е дърво, а всяка планета е плод на това дърво, сладък плод и щом го вкусите, не искате никъде да отидете. Но, ще трябва да отидете на всяко дърво. Ще трябва да участвувате в процесите на дървото. Плодът е радостта. То е сладкото. Но вие се заблуждавате, като оставате при плода и забравяте дървото. Знайте: ако не беше дървото, нямаше да има плод, от който да се ползвате. Ученикът трябва еднакво да се радва, еднакво да скърби. Слънчевите сили и Бог нито скърбят, нито се радват.

Но ще кажете: „Вие ни водите към живота на животните.“ Не, ние ви водим към живота на светлината. Тя нито се радва, нито скърби. А всяко животно е скръбно.

Учете се от природата. Действайте така, както тя действа, за да навлезете в сферите на битието. Там ще бъдете съвсем свободни. Битието няма плодове, няма дървета. Плодовете са тук на земята. Те са сладки и не искате да ги напуснете. Мислите, че са само те. Ако си над сладкото и над горчивото, ти си само истина. Вие съдите за дървото по сладостта на неговите плодовете и казвате: „Тук е сладко и ще останем тук.“ А ние ви казваме: стремете се към дървото на живота, към дървото на силата, към дървото, огряно от светлината.

Направете светлината ваш помощник в живота. Нека тя ви бъде вечно занятие, вечно съзерцание в природата, в битието. Познайте битието чрез светлината. Щом светлината осветява, ти ще стигнеш до върха на битието. Там ще видиш как се проявяват нещата. Те не се проявяват чрез страдания и радостите, но чрез мисъл.

И тъй, почни да мислиш за нещата. Те не са нито скръб, нито радост. Дадени са като радост да има какво да правят човешките същества. Дадени са и като скръб, за да ги занимава мисълта и за другия свят.

Какво ще остане, като се махне скръбта и радостта? Ще остане истината. Истината дава свобода на човека. Колкото повече си истинен, толкова повече си силен.

Какво търси тук силата? Каква роля играе тя? Силата тук подразбира волята. Битието се създаде чрез волята, а силата направи цялото небе в достояние на всички същества. Следователно небето е станало познато благодарение на силата.

Бъдете силни в живота, за да придобиете нещата и да стигнете до престола на светлината. Светлината е ваше бъдеще. Светлината е с която имате да работите от сега нататък. Тя е материал, с който ще се занимавате за в бъдеще. Всички неща ще бъдат под светлината. няма да има нищо затъмнено.

Любете светлината, за да бъде тя ваше достояние. Нещата се постигат чрез осветяване, а не чрез засенчване, чрез тъмнина. Излезте от областта на тъмнината, от областта на сенките. Нека вашето слънце вечно да грее, вечно да ви държи в контакт с другите сили, със светлите сили, които са на слънцето, със светлите сили от другите слънца и оттам към необятния живот.

Поддържайте в себе си светлината. Имайте я като лост в живота си. Имайте я като най-близкото, като най-силното, за да можете да преодолявате всеки акт в живота. Ще се срещнете с много актове, много дела. Но когато имате светлина, ще преобръщате нещата в светлинни.

Научете се да преобръщаме нещата. Научете се да преобръщате всички чувства и заложби в себе си. Когато се научите да ги преобръщате, тогава ще можете и да работите с тях. А сега, имате мисли, имате и волеви действия, но те не са светлинни, не са огрени от лъчите на светлината. Да те огрее лъчът на светлината, това не е малко. То е голямо богатство. То е най-силния момент в живота на човека. Имате ли този лъч на светлината, вие имате всички придобивки.

И тъй, лицето ви ще покаже, че съществува светлината. Очите ви ще покажат, че съществува светлината. Сърцето ви ще покаже, че съществува светлината. Сърцето ще дава, умът ще проектира, а очите ще виждат.

Нещата трябва да станат виждане. Трябва така да знаеш за нещата, че да можеш да ги виждаш. Да няма нищо скрито покрито в теб. Ти си фактора, ти си душата на нещата. Всички неща трябва да бъдат разгънати. Всички неща трябва да бъдат на своето място и да ги съзерцаваш. Затова казваме: намери се в живота. Ти си се объркал. Върни се, за да изпълниш волята божия.

Ние не ви говорим за неща, които не могат да станат. Това което говорим, може да се приложи в живота. Когато малко се приложи, тогава се стига до голямото. Всички неща ще станат светли. Ще имате един нов свят, свят на светлина. Тогава всичко ще даваш в чиста, златна монета. Няма да има скърби и немотия. Имаш най-голямото богатство - божествената светлина, божествените добродетели, божествените дела.

И тъй, използвайте божествените дела, т. е. използвайте онова, което е светлина, онова което е сила. Ученикът трябва да стане дело на светлината. Сега той не е такъв. Сега той е дела на онези сили, които са го засенчвали.

Когато ходиш, ученико, светлината да ходи. Когато мислиш, светлината да мисли. Когато действаш, светлината да действа. А там, където действа, всички е постигнато.

Ние ви говорим да бъдете не скитници в живота, но да бъдете най-силното, най-светлинното. Има много същества, които се обличат в разни форми, в разни образи и които се мъчат на земята. Те са засенчена. Ще трябва да ги освободите.

Идете при тях, подайте им своята десница и им кажете, че трябва да се освободят. Когато отидете при едно такова същество, трябва да му покажете пътя, за да може да се освободи. То може да има кармични връзки, но те ще трябва да се съкратят.

Съкращавайте нещата, намалявайте ги, за да могат да станат и леки, и достъпни. Вие имате най-великата идея за светлината, за любовта, за истината. Приложете ги в живота, но разумно. Разумът да взема участие, за да се подготвите за в бъдеще.

Бъдещето е ваше. Вие сте още млади, а пред вас стоят големи неща. Ще стигнете дълбока възрастта станете вековни сили, за да може да преодолявате нещата.

И тъй, вие сте светлината. Бъдете под действието, под обаянието на светлината. Светлината няма сянка. Запомнете добре това. Светлината вечно грее. Станете и вие вечни, за да греете. Светлината нека бъде най-същественото за вас. Светлината е, която разкрива нещата. Елементите на светлината са най-голямото богатство, което може да имате. Вие се възпитавате в любовта, но ще възкръснете в светлината.

Светлината е, която ще ви очертай бъдещето. Светлината е, която ще ви каже как Бог е работил, как работи и сега. Светлината е, която ще ви разкрие онзи миров план, който съществува в небитието. Светлината е, която ще ви разкаже как светлите сили работят и какво работят. Светлината е, която ще ви направи в достояние ангелския свят. Вие ще се възхитите от него, защото ангелския свят е свят на песен. Пейте, за да не мислите зло. Пейте, за да няма нещо, което да ви засенчи.

И тъй, не засенчвайте нещата. Намерете се в нещата, т. е. намерете се между многото духове. Спрете се и не правете вече разни зигзаги в живота. Бъдете смели, подвижни, за да радиирате. Трябва да бъдете вековни сили и да наблюдавате как се е развило битието и как работят светлите сили. Вие се намирате в света на духовете. Следователно, коригирайте техния път. Но за да коригирате пътя на духовете, трябва да коригирате собствения си път.

Покажете им тяхното място. Всеки дух има свое място в природата. Нека всеки дух заеме своето място, за да не си пречат един на друг. А сега те си пречат и затова се явяват стълкновения в света. Всеки иска да заграби чужда територия. А това е старо учение. Новото учение дава свобода, простор, светлина.

И тъй, имайте за в бъдеще само един кодекс - да давате светлина на всички същества, които се нуждаят. Сега те се нуждаят от много непотребни неща, но вие им кажете истината. Кажете им за светлината, за да могат и те да се коригират.

Чрез вас, чрез вашата светлина ще покажем светлината на съществата. Сами ние не можем. Вие сте в плът и можете да им покажете истината. Научете ги да правят волята божия, волята на вселената, на безкрая.

Бъдете безкрайни, силни, могъщи в живота. Има могъщество в живота на силните, но вие още не подозирате това. Казвате само: „Кога ще стане и с нас това?“ Ще дойде ден, когато ще стане. Не се отчайвайте, но поддържайте идеята за светлината. Прониквайте в светлината, за да можете да бъдете винаги чисти. Всичко да бъде чисто - и цветята, и минералите, и животинското царство, и човешкото царство, и най-после да стигнете до ангелите на светлината.

Били сте ангели и пак ще станете ангели. Всички сте ангели, но засенчени. Предстои ви нов преход - да стигнете ангелския свят, да стигнете светлите сили. Когато стигнете в царството на светлите сили, тогава ще си отдъхнете в живота. Като ангели ще бъдете чисти, въздушни, не обременени, а като светли сили ще бъдете свободни.

Свободата е едно от качествата на посветения ученик. Вие се посвещавате, затова ви говорим. Ако не се посвещавахте, нямаше да ви говорим. Вие знаете вече много неща и сега ние само ви напомняме да няма забравени неща, но всичко да бъде осъзнато. Всички неща да бъдат осветени.

За в бъдеще ние няма да говорим за светлината, защото доста много ви говорихме. Достатъчно е това, което ви казахме, за да може да се ползвате от света на светлината. За в бъдеще може да ви говорим за любовта, за мъдростта, но не и за светлината.

Ние ви казахме, че ангелите са обременени и вие ще запитате може би: „Защо?“ В по-нисшите категории има доста преплитания на мисли и чувства. Там има засенчвана, тъмнина. Затова ангелите са обременени, защото трябва да показват пътя на тия души, а този процес е много труден.

Между Бога и човека е ангелът - единствен, който е поставен в затруднение. Да осъзнаваш нещата и да не можеш, това е най-трудното в живота. Ангелите осъзнават нещата и когато ги прилагат към хората, последните не ги изпълняват. Херувимите и серафимите пък подържат законието в света. Ако не са те, законите в природата щяха да бъдат объркани.

Взимат ли участия ангелите в живота на хората? Има ангели, които взимат участие, но някои от тях доста много са се объркали. И за да изправят работите, пращат ги на земята да се прераждат, като ги правят държавници и пр. Всяко едно същество го блазни мисълта, че е предназначено за нещо. Може да не осъзнава точно за какво, но настоява. А щом настоява, то наистина е предназначено.

Става едно трансформиране в съзнанието на човека, но тази трансформация трябва да стане вътре в самия човек, а не да я търси отвън. Затова именно много култури са загинали. Къде е например египетската култура? Тя трябваше да даде такъв резултат, че цял свят да й се покланя. А тя се засенчи, умря.

Когато божествените принципи се приложат в живота, тогава и животът ще възкръсне. Окултният ученик още се бълтави, още не знае къде му е мястото. Той още се търси. Когато един ден се намери, ще заеме своето място. Трябва да се спазва ред в природата. Божествения ред е строг.

На вас се разчита. Нека вашият свят бъде светлинен свят. А когато вашият свят свети, тогава другите ще кажат: „Ето как този свети. И ние искаме да бъдем светли.“

Единственото божествено в човека, това е неговата душа.

Варна, 22, 10, 1962 год.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...