Jump to content

Recommended Posts

2 май 1921 г.

(Вторият ден на Великдена на Витоша)

За да разбирате Любовта, трябва да имате разбирания. На земята в гнева си много работа ще свършите, а на небето, много работа ще развалите.

В Галилея вятър има, всеки там не може да се качи. Най-големите чувствувания са вътре в мислите. Значи в умствено отношение голямо проветрение трябва. То иде. Великите мисли не се раждат от много мислене. Великите мисли идат отвътре, а не отвън.

Щом се разгневите, в духовния свят изниква един магарешки трън и там се чудят каква енергия се е употребила, та е изникнало това. Има неща в света, които и с молитва не се постигат. Хората правят света, а не света хората.

Туй е сигурното в Духовния свят, че можете да разчитате на тяхната любов.

И там, като отидете, ще се почувствувате като в къщи. Вие се стараете да можете да задържите едно чувство от любовта по за дълго време.

Туй което нямаш, ще се молиш докато ти се даде, като ти се даде тогава ще учиш.

Молитвата е приготовление.

Кротост и смирение, без тях никой не може да слезе ... Няма голяма мъчнотия да излезете из тялото. Вие ще влезете в обикновения Духовен свят. Там ядат само когато са гладни.

Няколко милиона ябълки от Духовния свят, едвам тук ще излезе един килограм.

Карането е отсъствие на Любовта. „Ах“ и „Ох“ тука са на земята, там горе няма. Религията е метод за приготовление. Когато обичаш някого то е в чувствувание. Формата зависи от Любовта.

Ако имате Любовта, вие ще имате лице каквото искате. Но се таки в оня свят трябва да имате някого да познавате. Хората от Духовния свят са тясно свързани с тия на земята. Духовният свят, това е една реалност.

И затуй трябва човек на земята да претърпява всичко, за да се образува връзката с Духовния свят.

Нуждниците са следствие на греха. Като искат да си починат, слизат на земята да поработят. Трябва да бъдете много сериозни, като ви казвам не сте сериозни, не можете да възприемате.

Да се стараете вие, да проявите вие Любовта като сила вътре. Вятърът е един добър признак. То е магнетическо течение.

Тука ще живеете Духовен живот по земно, а там като отидете ще живеете земен живот по Духовно.

Когато искате да работите върху една мисъл ще вземете пример от паяка. Като искаш да имаш търпение ще вземеш пример от паяка. Всеки човек сутрин трябва да се повдига към невидимия свят, да почерпва, за да може да работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...