Jump to content

9.11.1923 год., петък, 11 ч., сутрин


Recommended Posts

9.11.1923 год., петък, 11 ч., сутрин

Противоречията в живота са останки от миналото. Ще изправите погрешките си. Погрешката е един камък, когото вие трябва да вземете, да очистите, издялате и положите на Божественото здание. Добрият живот е в послушанието. Да кажем всичко можем да направим. Ние трябва да извършим работата, няма да мислим дали ще можем или не. Ще изпълним Божествения план, тъй както е даден и тогава ще гледаме, ако сме направили погрешки, да ги изправим. Погрешката е един трап, които ние сме направили и минаваме, един път през него падаме вътре, втори път - пак падаме, за да не падаме ние трябва да запълним трапа, това означава да изправим погрешката си. Щом си поправим погрешката, ние чувствуваме една приятност. Във физическия свят трапа седи на едно място, например счупил си нещо, развалил си го, то е погрешка на физическото поле. Но погрешките в духовния свят вървят след тебе, трапа се движи с тебе навсякъде и там е лошото. Добро и зло вървят, движат се в духовния свят. Трябва да изправим погрешките си, за да дойде знанието. Ние се занимаваме с малки работи, не искаме да се учим. Едно дете вземе всичките ябълки от братчетата си, те плачат, а тези ябълки са много за него, за един ден не може да ги изяде, но има алчност, иска да заграбва. Какъвто е господарят, такива са и мислите, като се разбъркат, дойде стълкновението. Ти си първата причина, а че си обидил някого, то са посторонни неща.

Разумни бъдете най-първо. Вън от Любовта животът може да се поправи чрез Любов. Придобием ли Любовта, ще дойде Мъдростта, придобием ли и Мъдростта, ще дойдат и всички добродетели и тогава дохожда съвършенство. Ученикът трябва да бъде досетлив, като стои при Учителя си, които рисува една картина, ученикът трябва преди да му е поискал учителя нещо, да е приготвил, за да може да гледа, когато той работи, за да се учи. От Божествено гледище, Бог преди да му поискате нещо, го е приготвил по-рано, но трябва само да си го поискате. Вие не трябва да бързате, всичко да стане по естествения си път. Трябва да се освободите от кармата. В новото учение, които не е готов, сладкото вино, като пие, то почне да ферментира и се опива и се самозабравя. Ако стоите между хубави цветя, те ще ви омаят и вие ще заспите. Между хубавата природа човек става ленив, защото в природата растенията искат да останете при всяко едно и постоите, защото те се ползват от вас. Вследствие на това. вие ще останете при всяко по колкото трябва. Вие не сте наблюдавали природата. Ако стоите в тихо време между дърветата, чува се едно тихо шумоление. Листата са дихателната система на дърветата, те чувствуват и се раздвижват от вашето присъствие. Ако дойде някои лош човек под едно дърво, някои убиец, дървото може да изсъхне, този човек внася една отрова в него. Аз съм наблюдавал някое изсъхнало дърво, външна причина, нещо червеи няма, правя си заключение, някои убиец се е спрял под него и то като чувствувало аурата му, е изсъхнало. Добрите животни, и те предчувствуват аурата на хората. Птичките половин час по-рано предчувствуват аурата на ловците и бягат.

Всичките мъчнотии, с всички същества са докато се свържат съзнателно с Бога. Докато сме в туй състояние. Божието съзнание не се занимава с вас. Докато се ровите в пясъка. Бог ви оставя, но кога се засегнат добродетелите тогава се интересува. Писанието казва: Бог живее в сърцата на добрите хора, на горделивите се противи, а на смирените дава благодат. Когато един човек спъва един добър човек, от черната ложа се радват, защото те използуват неговите блага. От черната ложа, които са, те имат много груба аура. те носят отрова, аз ги наричам тъмни души. Аурата е дреха, с която трябва да се облечем. Сега астралният свят е пречистен от всички грешни души, които от хиляди години са спъвали хората в астралния свят, който сега е взет от Бялата ложа. Сега земята е бойно поле, а тилът е по-долу. А по-рано земята беше тил, а астралният свят - бойно поле. Сега на земята имат еднакви права и бялата и черната ложа. Бели и черни братя, като се срещнат се държат помежду си много учтиво. И двата са светли отвън, но в очите на черните ще видите нещо лошо, в ума им други принципи. И едните и другите употребяват силите си над другите, само че за различни цели. Добрият брат, като дойде ще употреби силата си да преспи черния, за да не върши зло, а черният - като те преспи, той използва това за лошо.

В астралния свят вече започва животът, за в бъдеще той ще стане физически свят. Досега ние сме били в корените на дървото, а сега ще се качим горе на дървото, в корените ще има други хора да живеят. Земята е основата, а в астралния свят се градят стените на Божественото здание. Заминалите души стоят във висшите сфери на земята. Тези души сега работят в другият свят усилено. Мъчно е да се предадат духовните работи с думи. Любовта не може да се предаде с думи, тя се предава по контакт. Христос казва: „Сине мой, дай ми сърцето си“. От живот в живот се предава.

Които разбира, знае. Като идете да купувате плат, които разбира, ще знае плата какъв е, вълнен или има ли и памук.

Ние можем да бъдем във връзка само с Христа, той е среда, в която се изявява любовта, другите висши духове нашият организъм не може да издържи. Както един ескимос не може да издържи, ако го пренесем в топлите страни. Двояко е проявлението на ръководителите, те се проявяват във физическия свят и във духовния свят. „Тайната доктрина“ от Блаватска е една компилация, тя съдържа много работи, които имат междини, затова не могат да се разберат. Агартата е първата станция за Невидимия свят, тя е на физическото поле, а има и други станции за нагоре. Тия неща ще станат по-ясни за в бъдеще на хората, ще им се разкрият. Ангелите искат да надникнат в Божественото, което става сега в човешкия живот, то е за тях ново. През нощта от 12 ч. до 3-4 часа е най-хубаво за размишления.

Съмнението е нещо естествено сега, а да мислиш правилно е изключение. Начините и методите на хората са като на децата сега. Те се залъгват. Детето плаче да излезе с вас. но като му дадете мед, ябълки, то ще млъкне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...