Jump to content

16.11.1923 г., петък, 11 ч., сутринта


Recommended Posts

16.11.1923 г., петък, 11 ч., сутринта

Всичките цветове са висши разумни прояви. Какво нещо е ясновидството? Представете си, че имате в къщи едно малко прозорче и на него може само един да гледа, другите ще чакат той да им каже какво вижда навън.

Всяка една малка мисъл за Бога носи благодат, внася нещо хубаво. За Бога ние ще гледаме да се освободим от всички възгледи, които спъват хората.

Един плод, като слезе отгоре ще го намерите опакован, ти ще снемеш всичките опаковки.

Радостта понякога ни излага на опасност, както когато се напие човек и си разсъблече дрехите и може да настине. Затова трябва да бъде будно съзнанието да задържим радостта.

Когато сме изпотени, не трябва да седим под дърветата на сянка, защото те обичат влагата и я изсмукват от нас; ако заспим, става още по-лошо - аурата на дърветата изсмуква нашата влага, магнетизма ни и ние настиваме и мъчно може да се лекуваме.

Животните вървят успоредно със земята и всичките му стремежи са към земята, тежестта на мозъка е отзад.

В Агарта, Сакия Муни преждевременно е излязъл, туй, което е искал да даде на света, той не е бил готов за него. Както Христос каза: „Много имам да ви дам, но не можете да носите.“ Най-първо трябва да знаете как може да се излъчвате, защото ако не спазвате законите, като се върнете в тялото си, ще се почувствате отслабнал, ще се намерите ограбен. Най-първо трябва да се образува една отлична аура. атмосфера при излъчването.

Всеки иска да обсеби благата за себе си и затова се явява борба при дележа. Затова и в окултните общества се явяват известни бури и стават врагове, а туй трябва да се избягва, всеки да вземе, колкото му трябва.

Божественият Дух е, които носи благата, човек не може да раздава благата, затова той трябва да вземе разрешение от Духа. Няма по-хубаво от това човек да знае да слуша. Човек не всякога може да се учи. Учител е. да речем, преподава предмета си, той сам може да се учи и живота тогава придобива смисъл. Може някой да иде в Индия, но ако не знае езика, какво ще се ползува, природата е разтворила своята книга и няма още кой да я чете. От невидимия свят чакат да запита някои нещо. за да го научи. Всичко в природата говори, но езика не знаем. В геометрията острите, тъпите и правите ъгли си имат смисъл. Колкото съпротивлението става по-голямо и ъглите стават по-големи. Ако са неприятели някои - ъгълът трябва да е по-голям. Сутринните лъчи на слънцето падат под ъгъл и те са приятни, а на обеда почти в права линия.

Бъдещите деца ще знаят да четат по листата на дърветата.

Зимата е за интелектуална работа, за философия.

Април - събиране на енергиите, той е за поезия.

Лятото е проза на живота.

Есента е религията. Благата, резултатите се събират.

В пролетта е младенчеството. За в бъдеще хората ще се запознаят с общества, които сега не ги познава[т]. Има тайни същества, които живеят в материя, но не се изявяват. Те живеят в известни места, гдето хората са си създали страх и не смеят да идат.

Незаменими са екскурзиите. Опитът е наука. В зимните екскурзии ние не настиваме, законът е такъв, ние привличаме живата прана и тя почне да изтича отдолу и се образува една аура, която ни пази от настинка.

За да може човек да се излъчи преди всичко трябва да се справи с физическия страх, студ, глад, тъмнина, защото и в астралния свят ще срещне някои страшни същества. Той като се страхува, ще се върне веднага в тялото, а иначе, като не се страхува, ще иде в астралния свят, там ще се срещне с други ученици и ще почнете да го изучавате.

Сънищата са приготовление за бъдещия живот. Има напреднали духове, които ръководят душата в сън. Те знаят, че тия души са затворници, че са обременени и ги изваждат от затвора и ги разхождат, иначе не може да се издържи живота, тежко е.

Извор означава знание, учение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...