Jump to content

30.11.1923, петък 11.30 ч. сутринта


Recommended Posts

30.11.1923, петък 11.30 ч. сутринта

Съвременните хора не разбират волята Божия. Неща. които им са приятни, те мислят, че са волята Божия. Всемирното благо е волята Божия. Как трябва да разбирате волята Божия? Например, вие виждате един разбойник, който обира един богат човек, ако почувствате, че това е волята Божия, вие ще се направите сляп. Ако правите добро на единия, на другия това добро може да е лошо. Друг един апаш да речем, трябва да влезе в затвора, в даден момент ти ще кажеш, че е откраднал, за да го затворят. Ние трябва да правим добро, не зло. Ще кажете на богатия да не дава разбойника под съд, защото и ти сам си разбойник, не си изпълнил волята Божия, изпродал си милиони риби, посетил ли си вдовиците? То е един акт Божий, ще се подчиниш, няма да разсъждаваш. Между религиозните хора някои рекат: „Глупости!“, не говори така, кажи в себе си: „Аз не говоря ли такива глупости в молитвите си?“ Това е волята Божия, ако така гледате, иначе става подпушване. Някой иска да се изкаже, оставете го, за да не се явят обратни действия. Искате да примирите двама души, дайте от себе си, за да ги примирите. Ако така изпълват всички волята Божия света ще се оправи.

Един проповедник проповядвал 20 години, но ни един не можал да обърне. Един ден се решил да проповядва, каквото Христос е говорил. Той казал: „Ако имате две ризи, дайте едната на другиго.“ Тогава те го разбрали и му казали: да разделим всичко, каквото има и го оставили гол, но бил доволен. Питал Господа, какво трябва да направи. След 2-3 дена тези, които му взели всичко, си помислили: „Този човек нищо не ни е направил лошо, ние трябва да му върнем всичко“ и му го занесли. У тях е проработил законът. Нас ни е страх да направим един генерален опит, да видим има ли плод. Всичките изпити са предопределени, те са една програма от невидимия свят, създават и отварят, турят и уволняват. Нещо да свършиш за един час ти кажат, ти не искаш, но дойде една болест, три месеца ще лежиш, законът е много строг. С европейските народи виждаме победени и победители плащат. Американците 6 милиарда злато имат загуба от германските марки. Тези народи, които наложиха контрибуция, у тях стана безработица, понеже не можаха да намерят пазар за стоките си, по причина, валутата спада у другите народи, дето пък има друга опасност от безредие и смутове. Ако не се вразумят, за Европа иде едно голямо землетресение, от Ирландия ще почне. Японското не ще бъде нищо в сравнение с това. което иде. Оста на земята е изместена, 23 е наклонена, почнала да се изправя. В света има една голяма промяна да стане, една нова планета ще дойде, тя ще замести луната, ще станат пертурбации от огън. Новата планета, на която хората ще се населят да живеят, тя ще заеме мястото на луната. Луната е майка на земята, която после се е формирала. Земята е четвъртата планета, тя е най-ниската. Новата планета е 5-тата. Там няма да има животни. Тя сега се сформира. Астролозите виждат, че стават промени на планетите, че се явяват петна на слънцето, но истинската причина не могат да си обяснят. Черпят се енергии от слънцето и земята за новата планета, тя ще е подобна на Венера, като един антипод ще бъде, ще има синкав цвят. Сега съзнават, че оста на земята се е изменила и че на това се дължи хубавото време. Във Великия океан ще се създаде един нов материк, затова Франция ще изчезне. Каспийско море. Цариград, за който всички се карат и една част от Азия ще изчезнат, ще се образува едно море. Туй ще е голямото землетресение. От ред години се наброяват 280 до 300 землетреса на Балканския полуостров. Земята е наполовина от своята възраст, половината път е извървяла.

Сега се изисква мир, всички да се примирят, контрибуции не трябва да има, а правда и мир да има. Великите Учители искат да дадат един урок, умните хора ще оправят света, не глупавите. Този голям трус ще дойде, ако не слушат народите. Народите трябва да признаят, че има една велика сила, те противодействуват, но от Небето се смеят на тях, светът ще се убеди. Сега е седмата тръба, хората ще се събудят, няма други път. Сега е за верующите, на света ще нападне Божий страх, а ние ще бъдем свободни. Светът ще пита, какво има да стане, по-хубави от тия времена не е имало за добрите и по-лоши времена за лошите, непоправимите - една вълна ще ги помете. Досега те са яли и пили, всичко са изпояли, а за които е пратено, не го дават, да се прояви Бог. На новата планета ще има растения, животни няма да има, те ще дойдат после, когато се усъвършенствуват, тогава човек ще им приготви условия. Нови жилища създава Бог за хората, да няма кой да ги тревожи. Там ще има само копнежи. Тази планета ще упражни хубаво влияние на земята, всички адепти ще идат там, тя ще е наблизо до земята, както е била месечината. В начало, хората ще ходят на гости, ще се връщат, най-после ще се преселят, там има богати условия за живот. Господ, казват, твори ново небе и нова земя, има сега нови неща. ледената епоха няма да се върне, иде една огнена вълна, да пречисти земята. „Травейла“ се нарича земята, страдуща е тя, мъченица е материята, тя е най-долу от всички планети, тя е всмукала в себе си черният цвят. Най-напред е белият цвят, после жълтият, синият, зеленият, портокаленият, червеният и черният цвят. Земята е всмукала черният цвят, затова в центъра на земята е адът. В черния цвят прониква червеният, портокаленият в зеления, синия е духовното повдигание. Настава новата епоха, събуждането, отсега нататък хората ще се освободят от черния цвят. Човек сега сам може да падне, от него зависи. На земята вий трябва да работите, да се образува атмосфера, да чакаме с търпение това, което има да се открие. Някои ще се стреснат от страданията, ще се пробудят, а някои още повече ще се отдалечат. Бог, Който работи за усъвършенствуването, каква трескава деятелност е създаването на една нова планета, една голяма работа се върши.

Американците подушват това и затова строят много големи къщи, по 50-60 етажа, ако стане землетресение там, тия хора ще бъдат затрупани, живи погребани, американските градове са гробища. За Ню Йорк е предсказана неговата съдба. Изпитът е съдба. Най-лошото крие в себе си най-хубавото. Затворите, като се съборят, затворниците ще бъдат свободни, зло ли ще им бъде? Всичките тия системи ще паднат. Питат те: „Ти в правия път ли си?“ Че това е ограничение. Учениците трябва да бъдат умни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...