Jump to content

7.12.1923, петък, 11.30 ч.


Recommended Posts

7.12.1923, петък, 11.30 ч.

Трябва една здрава, велика Божествена наука. Левият и десният път вървят един до друг, затова лесно може да прекрачите в единия или другия и тогава действията се изменят, ще прекрачите обратно и ще измените посоката.

При лекуване на болестите трябва да разберем закона, за да подигнем вибрациите. Кармата намалява вибрациите на тялото, затова ние трябва да подигнем тия вибрации.

Червеният цвят, ако вземете, той е един цвят на чистилището.

Зеленият цвят е материалистичен цвят, на дележ. Духовните хора трябва да работят с ясно синия цвят и жълтия цвят.

Мирът е на синия цвят. Човек трябва да мисли за Доброто, Любовта, Мъдростта. Правдата и Истината и ще се свърже с тия същества от висшия свят. Доброто не е обект. Ако не държите положителното и отрицателно електричество, вие не можете да имате ток. Така, като мислите, че сте свързани с висшите същества, ще бъдете в контакт с тях. Като се свържете с умни хора, ще бъдете умни. Затова да сме в контакт с висшите същества е необходимо. Да мислим за Господа, за Христа, да направите здрави връзки. Човек не трябва да преценява нещата, някой мисли, че е много силен или че е много слаб. Да речем може да дигнеш 25 кг., но 50 кг. не можеш. Обаче на два пъти може да ги дигнете. Небесният цвят е сянка на онзи духовния син цвят. Този последният е жив, той има трептения, ти като го погледнеш веднага ще трепнеш, той е като живия слънчев лъч.

Новата планета иде да подигне вибрациите. Луната е един канал за изчистване от нечистотата на земята, нещо ново не може да даде.

Хората се нуждаят от ново нещо. Низходящи и възходящи аспекти има Венера. Под нейното влияние човек може да е изменчив или да е готов да се жертвува. Добрия човек на края показва своето добро, а в началото показва лошото, а лошият тъкмо обратното. Пияният в кръчмата е весел, но като си иде в дома ще набие жена си и децата си и ще ги изпъди на улицата. По-добре е човек да е добър и в кръчмата, и в къщи, значи да е добър и в началото, и в края. Както в Божествения свят има ред, така и в ада има ред, разликата е там, че в ада този ред се държи със заповеди, разпореждания, насилие, а в Небето - съзнателно с Любов, надпреварват се всяка мисъл да изпълнят.

Човек трябва да се усеща вътре свободен. Ученикът в школата да седне на мястото си. Пример: една баба на 80 години искала да се запише ученичка в отделенията да се учи, но понеже закона не позволява, то Учителя я приел като слушателка. Най-първо децата я закачили, подигравали я. Но тя била умна, тя ги гладила, милвала ги и всички я обикнали, тя се сприятелила с всички, питала ги за уроците, те и обаждали и така, тя свършила четирите отделения. Това е характер у бабата, тя имала и похват и педагогика, всички я обикват и и дават съдействие. Така трябва да бъде окултния ученик. Твоето положение между светиите ще бъде като това на бабата между учениците - ще слуша от децата, ще има смирение; ти ще се считаш унижен, най-трудно е разумно да понесеш смирението, много хора се смиряват, но не разумно. То е изкуство да знае човек да се смали, да се нагодиш за малката колибка, като излезнеш вън, пак да добиеш същото положение. Много е трудно да се освободиш от влиянията на окръжающото общество, да не те засягат да си с хората както е лодката - в морето, но да не влезе вода в нея - влезе ли вода, всичко е свършено.

Всичките влияния се ограничават до известно пространство. Една граната, като се пръсне до известно място, може само да разрушава. Има известни хора. на които не трябва да се реагира, те повече говорят, оставете, нека се изкажат, нека се изтече. Ако не знаете закона, как да реагирате [с] енергиите, вие ще ги подпушите. Трудно е възпитанието на хората, не можете да направите човека добър; може да го дресирате само, но той като остане сам, тогава се проявява. Като един поп, който пред хората се държал добре, но като остане сам в стаята, истинският човек се проявява, хвърли джубето и почне да играе, да се кълчи - това е дресирания човек. Децата трябва да бъдат заченати в синия цвят, в любовта. На каквато висота се подигнат хората, такива деца ще им пратят от невидимия свят. Човек трябва да се зачене в любов и да се роди с любов. Без любов има всичките лоши аспекти. Доброто е, което в даден момент включва благото на всички. Всяко ваше желание и мисъл да бъдат заченати, родени в любов. Всяко чувство, което не е заченато в любов и не е родено в любов, то ще ви мъчи и във всяко едно действие и във всичките си постъпки, вие трябва да постъпвате любовно, в непреривна връзка с Бога. Вашата мисъл е една форма, с която се облича едно същество в умствения свят, то ще каже един ден: „Аз се облякох от вашия магазин“. Един човек, нагласен по този начин, може да бъде щастлив. Във всяка една окултна школа трябва да се създаде една атмосфера, че като влезе човек, да се почувствува, че е влязъл в едно свято място. В природата, като идем, ако не сте готови, от земния цвят в пролетта се раждат обратни действия, почнат се критики, а зимно време снега, белият цвят действа духовно. Най-хубавото нещо, което дразни ухото, всъщност се крие нещо. Тия хора от осигурителните дружества, като идат при някого, ще го черпят в кръчмата, ще го гощават и най-после ще му каже: „Аз искам да те осигуря“ и той не може да откаже. Съвременният свят е пълен с такова добро. Детето в начало не трябва да го пресищате, първоначално майката почва с Христовия закон, кокошката и тя почва тъй с малките си, а после ги пропъжда. Трябва да се спазват общите интереси, всеки да вземе еднакво участие. В света е приготовление там се изучават много неща. Сега можем да работим по-добре от други път.

Дясната ръка черпи енергия.

Главното нещо е човек да придобие безсмъртие. Има ред правила, които трябва да се спазват. Всяко правило има сила, когато се прилага. Мислите се предават по-добре, отколкото да говорим. В пророците казва: „Земята в последния период ще бъде пълна със знание, хората няма да страдат.“

Оранжевият цвят е войнственият цвят, той е индивидуализиране, той трябва да се прояви в най-меката светлина.

Червеният цвят се е явил, когато земята се е зараждала.

Черният цвят е цвят на злото.

Зеленият цвят е на еволюцията.

Божественото е синият цвят, с които трябва да почнем.

Всяка една сянка е черна. Всякога, когато става една промяна в състоянието, се появява черна сянка, всяко съмнение, обезкуражение, всички отрицателни качества са на черния цвят, гневът е на червения цвят.

Оранжевият цвят трябва да се обгърне със синия цвят. Като смесим синия и жълтия, се ражда зеленият цвят. [От] червения и синия се ражда виолетовият, той е най-първото място във физическото поле. Най-първият човек, казват че е министър, но не е най-учения той.

Жълтият цвят има по-високи вибрации, най-после ще се яви. Този на земята е отражение на истинския. Не гледайте да изгубите войнственото състояние, а гледайте да придобиете нещо ново, тогава то ще изчезне. Имам да вземам 10 хил. лв., ядосвам се, викам, но дойде някой, даде ми 15 хил. лева, аз се успокоя, това е то новото, което съм придобил. Синият цвят е изгубеното, да се попълни. Червеният цвят не твори, той разрушава. Все трябва да се внесе нещо по-висше в душата, за да може тя да живее. Трябва да търпиш, казваш, но когато човек е гладувал 3 дена, аз имам в торбата малко хляб и сирене и му дам, той става търпелив. Внесете надеждата у човека и той става търпелив. С червения и зеления цвят се започва едно общество, внесете жълтия цвят. Като върви човек из равния път, той води каруцата пълна, но като тръгне из планинския път нагоре, той остава каруцата и почне да раздава. Всеки трябва да върви без каруца.

Казват на хората, тоз параход ще потъне, не пътувайте с него. Невидимият свят е решил да тури край, много голям шум вдигат хората на земята, смущават небето, не могат да ни търпят, едно малко раздрусване и ще утихнат. Всички трябва да бъдат на страната на мира. „Ослепил си ги, казва Писанието, когато дойде нещастието, ще тичат за помощ, но ще бъде късно.“ Грешните ще бъдат изгонени от земята, а кротките ще наследят земята. Затова и грешните казват: „Да ядем и да пием, това ще ни остане“. Те предчувстват своя край. Сега иде първото възкресение, всичките души, които са се подигнали, ще влязат в духовната култура на любовта. Апостол Павел казва: „Ние живите, които сме останали, ще бъдем грабнати на облаци да срещнем Господа на въздуха и тъй ще бъдем всякога с Господа.“

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...