Jump to content

4 октомври 1939 г. - Упътвания и пророчества


Recommended Posts

4 октомври 1939 г. - Упътвания и пророчества.

(4 октомври 1939 г., сряда, 8-9 часа вечерта)

Учителя даде следните упътвания и пророчества:

Четете пророците Данаил и Иезекил, там се разправя за събитията, които стават сега. Мисля, че това започва от 37 глава на Иезекил. Хората трябва да бъдат само проводници на Божественото. Нали Христос казва в Евангелието на Матея гл. 24, ст. 20: „И молете се да се не случи бягането ви зиме“, 21 стих.: „защото тогава ще бъде скръб голяма, каквато не е била от началото на света до сега. нито ще бъде.“ А в 22 стих казва: „И ако се не съкратят онези дни ни една плът не би се избавила; но заради избраните онези дни ще се съкратят“.

Като се съберете, ще отправите ума си нагоре, към невидимия свят, за да може Невидимият свят да работи. Хората на земята трябва да бъдат съработници на това, което Невидимият свят иска да извърши. Да има на земята, които да помагат.

В молитвите да се пращат хубави мисли на Хитлер, Сталин и други, да възприемат мислите на Великите същества, които работят за благото на човечеството, да възприемат мисълта на Бога. Да се молите на онези Висши същества, които ръководят съдбините на народите, да работят върху държавните мъже, върху народите. И да ги упътват към Божественото.

В предпотопни времена съществували големи животни, но изчезнаха. Дойдоха по-малки, но по-разумни. И те останаха. По-добре по-малки държави, но разумни, отколкото големи държави с големи амбиции и с тенденция да измъчват. Та в бъдеще е по-добре по-малки държави. Идва Новото Съзнание. Всички вече съзнават, че трябва да се живее един разумен човешки живот.

В книгата Данаил се говори за един човек, чийто нозе са били направени някъде от глина, някъде от желязо. Нозете на този човек представляват сегашната епоха. Нали сега зданията се строят с желязо и бетон. В книгата Данаил, се казва така още: „Бог казва, че в дните на онзи цар ще дойде царство, което ще завърши всичко. Един малък камък ще се отсече, но той после ще порасне и ще изпълни цялата земя.“ Този камък - това е Новото Учение! Този камък е Любовта! Сега хората живеят под закони. А пък тогава Любовта ще стане закон на човечеството.

От пророците на Стария завет, големи пророци са главно Исаия, Еремия и Данаил, а пък Иезекил е също пророкувал, но по-малко. Той повече описва каквото вижда.

Апостолите на Христа са преродени пророците на Стария завет. И апостол Яков пророкува. Например той казва в посланията, че Господ иде със светиите. Това е пророчество. Данаил е Йоан. Павел прилича на Исаия. Исайя беше поет пророк. Петър, Яков са също преродени пророци.

В книгата на Иезекил трябва да се знае превода на известни термини, запример: Гог са германците, Магог са монголците, а Рос е Русия. Това са други народи.

С кое име са означени българите в Иезекил? - Има една легенда, че Бог раздавал на всички народи благословения, българите отишли най-после и Бог му казал: „Аз вече раздадох благата.“ - „Такава ли е работата?“ Бог тогава казал:

„Щом казваш така, на теб се пада работата, голяма работа се пада.“ Думата българи има връзка с турската дума „бал“, което значи мед, благо. Значи българите да бъдат благи. Тази дума има връзка с френската дума бал, което значи бележка. Българския герб е с лъв означен, а Юдиното коляно в стария завет е означен с лъв. Яков, когато благославя 12-те сина нарече Юда лъв. Тогава значи българите може да са Юдиното коляно. Да, да. Има връзка между Йосиф и Данаил, защото и двамата са вещи тълкуватели на сънища. Да се разбере вътрешния смисъл на пророците е велика наука, вие сте още в отделенията в това отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...