Jump to content

19.ХI.1941 г., четвъртък, с.


Recommended Posts

19.ХІ.1941 г., четвъртък, с.

(желанието ми е да се прочете на 21.11.1942 г. събота сутринта Изгрев)

С Б Л ! и Ч И Д!

Бог е Дух и които му се кланят, с Дух и Истина да му се кланят!

Добрий и обичен ми брат Гавраил,

Учи и работи и в пътя на Любовта ходи, така плодът на радостта вечно с тебе ще бъде и сърцето ти близко до Учителя ти ще стои.

Светът на Любовта е света на вечния живот, казва Учителя ни благ.

Гале, чуй думите на Духа на Истината и ги съкрови в душата си и не ги заличавай от живота си!

- И сега Аз съм, който застъпен за тебе. И желая ти да растеш в познанието на Истината, която ще те направи свободен. Предупреждавам те отсега да се пазиш от всеки грях, волен или неволен, явен или таен. Грехът нищо не може да го извини и никой не може да го прощава, освен един Бог и Господ. Грехът, тази измяна на дявола, това негово творение, дръж го настрани. И пази душата си с всичкото си пазене, което духът може да извърши за тебе! А сега сам Господ намира да те съблюдава в своето си Име от всичките ухищрения на лукавия. Тия са думите на живота, които ти повтарям и които нося в Духа си за тебе. Подвизавай се пред Лицето Ми с онази благопристойна вяра и света Любов, която сега Бог ражда с действието на Духа си! И бъди Творител на Словото, като вършиш всичко, което е Единому Богу угодно и благоприятно! Ето ще замлъкнат всичките зли уста и ще се спре всеки злословен език на пъкъла. И сам Господ Бог на мира ще се възцари. Ето това е моето свидетелство да знаеш, което съм свидетелствувал за Истината. И кога те усени Духът на Истината, да знаеш, че Аз съм ти говорил това. Твоят Господ, които мъртъв бях и сега съм жив, и свидетелствувам за Твоята душа и в моите ръце са клюновете на ада; и Аз отварям и аз затварям, и зная всичко, което се върши в поднебесния. Няма никоя вражия сила, която да можа да укрие своите действия от Моето око.

Ето това ти съобщавам да знаеш, че не е волята на лукавия гдето се изпълня, но моята. „И овцете, които имам, никой не може да ги заграби от моята ръка. Да се не бои Твоето сърце“ Чувай всичко, което ти казва Моят свет Дух. Божиите работи и Божиите слова се проверяват чрез дела в живота.

Не който иска и които се стреми сам, но на когото Бог е дал доброволно от своя дар, нему принадлежи всичко. Тия са моите думи, които ти Аз казвам. Запечатай ги в сърцето си и знай, че Аз съм близо и съм готов вече да ти помогна. Аз ще угладя и ще изгладя всичките ти пътища. Ще ходиш от нине винаги в моето Присъствие и ще благоволявам в тебе всеки ден и всичките ти дела ще прозяпнат като дървета насети при водните утоци.

Ето Божията Мъдрост, ето Божиите дела, които възвеличават Неговата Слава. Това, което има наскоро да видиш, ще те направи да проумееш това, което е скрито в небето за тебе. В твоя живот ще можеш да разбереш Благостите Божии и ще проумееш неизказаната Негова Милост. Там, в това общо тържество на всичките синове и дъщери на Бога, ще видиш славата ми, която съм имал преди създаването на мира. Там, в моето присъствие ще бъдеш развеселен, както всички мои избранници. Този е гласът на Твоя Бог и Господ, който е толкова снизходителен към тебе, щото дава живота си в жертва жива томува, който седи на Престола, за да опазиш Него Самаго, Който те е привлякъл с нишка на Любов. Този е Той

ЕДИНИЯТ, Истинен Бог на Живота, Който ти говори чрез Благостта на Духа си. И всичките Негови слова са жива храна. И те са думи на Живот. И които ги чува и възприема, дава научване от Бога. Той е истинен, които говори от начало! Той е Истинният, които е слезнал отгоре и е възлезнал, който изпълни света със своята Слава, която е отражение на Неговото могъщество с Отца на Виделината. в Когото всичката Божествена пълнота обитава.

С.Б.Л.

(продължение)

Всички тия зрънца и добри семенца, които днес хвърлих в Твоята душа ще произрастат един ден. И ти ще провериш сам Моите думи чрез Духът Ми, че са Истинни и свети и че действително Аз съм ти говорил с думите си на Любовта. Ти тогава ще познаеш напълно Духът на Твоя Благ Господ, Когото още макар че не виждаш с твоите очи, но ще дойде време, когато очите ти ще са отворени. Ти ще ме познаеш с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си сила и душа. Това ще бъде Той, Твоят ден, когато приемеш всичкото ми благословение. И всичко това е чудно за тебе! Всичко това те кара да се удивляваш, но бъди верен, ще познаеш, че това мои думи.

Истината е Духът на Словото!

Духът е, Които дава живот!

Буквата нищо не ползува.

Това, което Аз ти говоря Дух и Истина е! Истината съм Аз Господ Твой; и животът съм Аз, Бог твой; и Духът Ми е Твоят Ръководител, Които те води, който те учи и Който оживотворява Словото Ми всеки ден в твоето сърце, за да ме познаваш!

Слушал си всеки ден Моето Слово! Ето вдигал съм те рано и съм Ти говорил като на приятел. Отварял съм Словото си пред теб и съм те научавал в Истините на Царството Божие! Убеждавал съм те вътрешно, като съм разкривал пред твоите очи да съзерцаваш моите дела и да познаваш моите Истини на живот! Казвал съм ти ясно във всеки случаи как да постъпваш. Ти си чувал и съзнавал винаги моя Глас. Той е бивал по-ясен и по-вразумителен за твоята душа, колкото си бил по - близо до Мен! Имало е минути на живота ти - но знаеш и ми си свидетел, че никога не съм те оставил. Аз съм бил винаги близо! Всякога да изправям и да преобърна всичко да ти съдействува за Добро!

Ето Галчо, имаш думи Истинни и на Живот. Живей в тях, бъди с тях и носи в душата си радост за тях. Когато една душа носи нещо ценно в себе си, малко нещо се лъчеизпуска от нея, от това ценното. Повече не е нужно да се изнесе или изкаже. То духовно се разбира и схваща. И по това се познават своите си и кои вървят заедно в Пътя на Бога. Малцина са своите, но от тях света се преобразява. Много разбиране, много носене и много работа постигат те в живота си. Те не са скръбни и омъчнени, те имат вътрешен простор и светлина, която никой не може да им отнеме. Това е Любовта към Бога.

Гале, ти искаше да знаеш кой е този Симеон в Евангелието, във времето на Христа, а имаме в Стария Завет Аврам? Прочети 2 гл. от Лука от 25 стих. Ето за този Симеон спомена Учителя ни в неделя на беседата. Добре е като се чете Писанието, когато се проучава някоя глава да се спираме и на бележките писани долу на страниците. Има и други неща от тази област. Но вие ще си споделите всеки своето и общо всичко ще стане само нашето. Сега Гале, чувствуваш ли и усещаш вече - това е височината на 30 стр.! Нали. За тази височина вън никак не се говори. Но всеки я знае, сам като е там. И тя или и това е за Малцината.

И сега привършвам своето си писмо към теб за Именния ти ден.

А ти сам наречи името на това или на такова писмо.

Живей, работи и на Бога за всичко благодари. От Учителя се не отделяй!

Твоя в Господа - с Господа и за Господа

Ил рах

(такива са също малцина, но Бог е с тях)

Първият наш представител е Учителя ни. Съща.

Ученикът има три посвещения:

Аверуни - верният ученик;

Амриха - духовният ученик;

Ил рах - Принадлежи на Бога; космическият ученик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...