Jump to content

Изгрев, 3.XI.1931 г.


Recommended Posts

Изгрев, 3.XI.1931 г.

С.П.Б.Л.Н.П.Ж. /Само Пълната Божия Любов Носи Пълния Живот/.

Мила Еленке,

Хайде, нека първо петелът ти пропее: КУ-КУ-РИ-ГУ УУУУ!!! се обажда нашият „бас-баритон“, тъй е името на червеният петел, който едва от скоро време пропя, но пее тъй тежко, дълбоко и старателно. Докато белият петел се обажда с един чист, лек, сопран-глас. Този червеният - изтежко и мощно, пропява: КУ-КУ-РИ-ГУ У У У! Какво да правиш, той е нашият „алт-баритон“, или „ бас-баритон“. Нека бъде това моето ДОБРО-УТРО- към тебе, мила Еленке.

Сега по-нататък. В „Парахода“ само твоето легло го няма, но не и ти. Загуби ли се нещо, търси се Еленка, да каже къде е то. Няма ли нещо приготвено, търси се Еленка, защото, ако би била тя тука непремено тя щеше да го направи, да го приготви. Сутрин студено ли е вика се Еленка, защото тя най-бързо би приготвила печката да пее и топли без /стенографски текст/. И ние наготово, на топличко ще станем и т.н. и т.н., защото имам и друго да ти пиша. Не само това. /Стенографски текст/.

Сега един интерес и към тебе, горили твоята печица; занимаваш ли се с приготовления за държавния си изпит. Как ти върви и работата с училището? Как много ми се иска, тя да ти бъде една приятна и лека работа. А всичко това ще ти бъде една належаща смяна и отмора, все пак от много отрудености на твоята психика. Слуша Еленке, едно малко Словце, което Учителят казва: „Всичко е за добро! Да търси човек доброто, то значи да види де Бог се е скрил. Защото няма нещо дето Бог да не е вътре. А човек е човек само затова, защото той може да открие и намери потайното и скритото намерение на Бога. Защо това стана тъй? Да се поучи от него и да възблагодари на Разумното Начало за всичко.“ Сигурно вече имаш много страници написани на вътрешна опитност, Светлина и просвета духовна. Дълбок е животът и много работа има човек над себе си.

Еленке, няма да ти се види ни чудно, ни чуждо, ако ти кажа, че ще прекъсна писмото си, защото трябва да сляза в града, но на връщане ще го довърша, това сама ще прочетеш и узнаеш в писмото. За малко: Довиждане! Току и Марето се завъртя в „Парахода“ и си излезе бързо и двете с Паша, заети, пишем, работим.

Сега нещо от Словото:

/от сряда/: „ Това, което отличава животните, то е тяхната сила, когато пък това, което отличава човека от всички, това е Търпението! Само човек може да търпи! Това е негово право! И онзи човек, който може да търпи, той е най-умният. Ако ти не можеш да търпиш и смокът седи по-горе от тебе. Но колко голям нос има той.

Да подобри човек главата си, значи да подобри отношенията си към Божествения свят. Трябва да подобрим и дихателната си система. Нашите отношения с ангелите да бъдат разумни. И да подобрим стомаха си. Нашите отношения с растителното царство да бъдат в изправност.

Да се гневи, право има само Бог! Човекът няма право да се гневи! Човекът има друга работа - да благодари на Бога и само добро да мисли! Сега за една седмица не мислете за никого лошо. Само доброто мислете! Както и да ви предизвикват, който и да ви предизвиква, гледайте да видите само Доброто! Защото Добро има навсякъде. Когато се прилага един Божествен закон с него се благославя вашия живот. Ако вие внесете в живота си да изпълните Волята Божия, ще видите, чудесии ще станат. Ще кажете: Аз трябва да бъда съвършен, както Бог е съвършен! Като човеци, ще прилагате Търпение навсякъде! Законът на смирението ще учиш! Законът на Мисълта!

Сега всички ще теглите носът си! Да стане по-дълъг, но не заострен. Българите знаят това, затова те се секнат, да се удължи носа. Най-грамадната работа за сега върши носът, целият ден. Пфу, пфу, пфу. И ние трябва да облекчим малко своя ум от ненужните процеси, да не спъваме Божественото в нас.“

Сега, това е моето писмо към тебе. Слушай сега още нещо. Еленке, Добра Еленке, Димитровден иде, но е неделя, а тя все пак иска да иде някъде, дали ще бъде неделя вечерта или понеделник сутринта сега не мога да ти кажа, но тя ще дойде. Предполагам и Паша се гласи за тогава. Както да е, но тя ще ти приготви нещо много хубаво за ядене, то се нарича „Хубаво папице“, но ще ми трябват 5 яйца и масло една бучка. Сега бъди добра и весела, всичко хубаво над тебе и вътре в тебе.

Поздрав от Учителя!

Б.Л. носи радост и светлина. /Б.Л. = Божията Любов/

Бре, не остана място за да се подпиша. Савка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...