Jump to content

Разговор на 23.Х. 1940 г.


Recommended Posts

Разговор на 23.Х.1940 г.

(сряда, 19 ч., братска вечеря на семейството)

Това съчетание на Юпитер и Сатурн ще дойде пак след 20 години[1], но тогава ние не ще бъдем в Кали-Юга. Тази епоха ще свърши след 2 години. Тя е тъмна епоха. От 1942 година почва Сатя-Юга, която е светла епоха и носи благоприятни условия. От нисшите мисли трябва да се освободим вътрешно, не външно. Без любовта нещата остават тайна. Когато не обичаш някого, ще намериш някое извинение. Онзи, който не следва закона на Любовта, ще дойде връх него законът на необходимостта.

Държавата ще ги експроприира, богатствата на богатите. Така ще стане сега. Ще им вземе богатствата държавата. Ако ти един ден изкараш добре, и другите дни ще живееш добре. Да не мислиш да се осигуряваш за старини. Богатството е сняг; като дойде новият век, този сняг ще се стопи. Много параходи са потопени английски в морето.

Запитват Учителя.

- Ако германците минат през България, няма ли да я атакуват?

Учителят.

- Има неща невъзможни. Това е възможно толкова, колкото рибите могат да нападнат магаретата и обратното. Сега трябва да се разтоварвате и да не бъдете ...

Една сестра каза:

- Искаме да постигнем много неща, но не можем.

Учителят:

- Ето коя е причината. За постижение на едно нещо се искат три условия: с ума ще искаш, със сърцето си ще търсиш и с волята си ще хлопаш и ще правиш усилия. Тези са думите на Христа: „Търсете и ще намерите, хлопайте и ще ви се отвори.“ Под „искане“ се разбира да научиш законите, чрез които ще ги постигнеш. Под „търсене“ се разбирa „обичане“. Всичко това ще става чрез свързване с Бога.

Старата епоха няма да мине така лесно. Змията търси тясно място, за да си съблече кожите, така е и с човека. Самоотричането е вътрешен процес, не е външен. Когато [човек] се самоотрече, да го направи с радост и да не съжалява. Един иска да бъде червена ябълка на дървото, но първо трябва да бъдеш в корените долу.

Пчелата по уханието познава цветята на разстояние 5-6 километра. Също така и идеите на новата епоха се носят из въздуха. Всички искат да видят Царството Божие и да видят хората добри. И то ще дойде, но после.

Гонят евреите, това е вършитба. След това ще дойде веене (на плявата, за да се отдели житото). 8 глава 19 от Евангелието на Йоана, стих 15, се казва така. Евреите казали на Пилата: „Не познаваме друг цар, освен Кесаря“ (на римляните). А Кесар значи Кайзер, И сега им дойде на глава. Германците са старите римляни. И те ги питат сега: „Защо вие не приемате това учение?“ Те трябва да кажат: „Съгрешихме!“ Славяните са Юдиното племе. От тях ще излезе лъвът. В пророк Даниила се казва: ще падне от небето един малък камък, който ще падне и ще изпълни цялата земя. Това е новото учение. Думата „българин“, „българи“ значи „бугари“, а това е място на Бога.

Остаряването е внушение. То е хипноза на Черната Ложа. От 42 години човек започва да учи. Хората искат сега Любовта, но тяхната нервна система не е в състояние да издържи една секунда. Любовта стои 1/300 000 част от секундата. Светлината се движи с 300 000 км в секунда. Любовта дава помощ на ума, сърцето и волята и остава блага на всички клетки. Всеки ден Любовта посещава човека 1/300 000 част от секундата и за такова време тя ще облагороди сърцето, ще обнови целия човек. Макар и толкова малко, то е от значение, защото малкото има такова действие.

Колко пъти вие сте срещали ангели, които са ви спасявали и правили добро!

Каза една сестра:

- Искаме да ги видим.

Учителят:

- Те идват инкогнито. Има много работи от вътрешната страна на природата, но още не сте способни да ги видите, В онзи свят не може да видиш този, когото не обичаш. Мойсей видял само гърба на Бога. А Захарий, като видял ангела, онемял, а Даниил и Исая паднаха в несвяст. На бойното поле ще се яви ангелът.


[1] Точно в този ден на 23.10.1940 г. Сатурн е в съвпад с Юпитер в 13-я градус на Телеця. Същото съчетание – съвпад на Сатурн и Юпитер – ще бъде наистина 20 години по-късно – точно на 16.02.1961г., когато двете планети се намират в 25-я градус на друг земен знак – Козирог. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...