Jump to content

Хронологично неустановени разговори (5 разговора)


Recommended Posts

Хронологично неустановени разговори

Разговор 1

Няма по-хубаво нещо от мекотата. Тя е пластична, огъва се. Най-твърдите стават меки. В моленето дохожда разумното, знаете как да го превърнете. Взеха му костта, но аз го повиках и го угостих. Не отказвай се да разрешиш мъчнотията. Разрешиш ли я, то е поклоняване. Поклонените глави носят богатство. Допитвай се до умния, до добрия, до силния. В дадения случай отстъпи пред неговата добрина, че неговата сила е по-голяма. Да разбереш изпит ли е. На всички ви ще се смачка фасонът. И на Христа се смачка, всеки да се подиграва с Него. Ще кажете: „Божия работа е.“ Ще признаеш, че е смачкан; веднъж ще го смачкат. Ще дойде изпитание. Да си издържите изпита, иначе ще се повтаря. Не преждевременно да е!

Навреме кажи: „Такава е Волята Божия.“ При изпитание сам си и ти ще си избереш пътя. Вие сте при вратата на големите страдания. Предвидени са и са неизбежни, ни повече, ни по-малко. Ще е равно на силата ви, на знанието ви.

Като се раздвои човек, не може да се примири. Който се сражава с вас, може за половин час да потъне. Запалете с кибритена клечка опашката на дявола. Аз говоря за героите. Никакви кревати, юргани и сестри милосердни, но телени мрежи. Ще минете, искате - не искате, ще го минете.

Разговор 2

Човешката душа трябва да мине през големи страдания. Да се запали душата ви, та дявола да го е страх да се приближи. Тогава никаква тиня не може да я оцапа и дяволът казва: „Свърши се!“

Който слугува на Христа - вярва и Го обича, е на мястото си. Когато една работа се свърши с любов, има отношение, братска връзка. Само Божествената връзка не се къса.

Божественото задоволява напълно душата. Вие сте във фазата на Божественото - най-хубавата. За в бъдеще ще има по-хубава.

Ще дам и на вас от моето ядене, едновременно да ядем. Като се научи човек на законите на храненето, и другите ще разбере. Ще се спъне, като мисли, че е повече от другите. Заблуждение е.

Владика значи да имам знание, да се владам при всичките изпитания и всякога съм доволен. Учете, опити ще правите. Пълна жертва да си готов да направиш. Вложи капитала си в Божествената банка и ще го получите. По Божествения път няма загуба, опити правете! Потъни някой път, за да се спасиш. Не уповавайте на фирми! Уповавай на часовника! Върху всичките не едни са работили, майстори.

Кога не те слуша Господ, имате неправо нещо. Тщеславието ви е на опашката. Вие опашката си показвате, а мене главата ми трябва. Минаваш за Учител. Хората се ровят: баща ти, майка ти, сестрите ти не ги интересува хубавото. За Христа искат да знаят къде е бил. Той знае къде е бил. Той да ви каже. Който яде и пие, си плаща. Лошото на човека произтича от неговия слаб ум, не разсъждава за последствията. Свраката - умна, но шмекер, изяжда яйцата.

Великден да бъде един Велик ден, да допълните вашите басни, точете ножовете, упражнявайте се, мислете правилно.

Отклони ума си от грозното в красивото! Тури в ума си добрия човек, а лошия да е (... ) на добрия и ще знаеш как да се справиш със себе си.

Разговор 3

Интересен е вашият живот. Един ден радостите и скърбите на всички ще се съберат, ще образуват нещо хубаво. Понеже злото се шири, доброто рядко иде.

Като обикнете Христа, то светът ще е победен за вас.

Престъпление е на човека, че е остър. Огънят е за предпочитане от пушката. Огън е знание, то ни трябва. Любов е огънят. Видял си някого, обикнал си го - не е това любов. Кога почувствуваш любовта, ще си силен: вяра, надежда, кротост, смирение, всички възможности ще имате. Любовта ще създаде един нов свят във вас. Дръжте света на любовта, пътя, новия път! Другите работи Господ ще ги оправи. Не ние да мием земята, но Господ; не ние да улесняваме хората, но Господ. Отвън не може да се помогне, но Бог е вътре във вас, Който вижда и задоволява страданията на хората. Живейте в новото вече! Старите дрехи - за работа, новите - за празник. Един ден за никого не мислете и нищо не виждайте, само за Господа мисли и помагай, да имаш един свещен ден.

Прави баница с прясно масло - нови разбирания. Мъчнотията в Стоян нека протече, благостта в Стояна да не изтече, че ще изсъхне.

Който не е протекъл, да протече; който тече, да не изтича.

Разговор 4

Природата не обича недоволни и отчаяни хора. Тя допуща недоволство, щом е то резултат на справедливост - негодувание. Който е натоварен с повече, природата е готова да му помага, като негодува и е недоволен. Ако е натоварен с 5 килограма, повече го натоварва.

Като пееш, да пееш за някого. На малките работи не обръщай внимание! Главните чърти, като художника! Музика има навсякъде. Ще водя децата при извора, да слушат. Като разбираме природата, тя се отваря за нас. В Княжево размишлявам - една музика иде от трепетликите. По 5-10 минути да пее човек, половин час да пее за музиката. Паганини свирил по 12 часа. Придобил голяма чувствителност. Ако пееш: „Мога да кажа, че утре ще бъда богат, мога да кажа, че утре ще бъда здрав“, тогава волтаж имаш. Утре мога да кажа: „Ще бъда търпелива.“ Законът действува. Опасно е да видиш Слънцето в същината си. Музикантът да е като малкото слънце. Не ти трябва да си много добър - цяло нещастие ще бъде. Да си добър, значи да ходиш хубаво, да не падаш. Право постьпяй, да му докажеш. Право си кажи: Сега дарбите не ги оценяваме. Навреме пей, навреме свири! Старите сестри, пейте с млад диригент! Вдъхновение, енергия има.

Човек на ден да се изменя 10 пъти, но равновесието си да не губи. Тъжният да пее „Тъги, скърби... “ В живота има положение, което не се губи. Доброто не може да пропадне. Вярата не се губи и не отпада, но чувствата. Не смесвай вярата с чувството. Вярата си е и при най-лоши условия.

Бъдете свободни в мисълта си! Не критикувай човека, който седи по- горе от тебе! Ако някой ти даде добър съвет, слушай! Не мислете, че сте завършеното. Природата още не ви говори. Щом едно дърво те обича, ражда. Кога в един дом има много дъжд (сълзи), причината е сиромашия. Не знаем защо; аз ще се кача да поправя, човекът да ме помни. Наместете керемидите! Ние сами си създаваме скандал. Считайте, че е печалба, кога направи някой погрешка.

Религиозните хора са маанджии, че са развили личните чувства, не Божественото. Вижда всяка погрешка увеличена хиляди пъти.

Каквото старите помислили и старите пожелали, децата го изпълнят. Предава се човешката мисъл. И празните мисли правят да се връщаме.

Разговор 5

Всичко имате, но не знаете да учите. Зорлян ви заставят. Земледелецът мисли, че аз си губя времето, пьк той оре с ралото. „Замина си жената ми, синът.“ Знам защо. Моите измряха, търся нещо, чопля. Богата местност! „Не бой се, който ме срещне веднъж, всичко му тръгва добре.“ - „Из твоите уста в Божиите уши“ - отговори земледелецът. Втората жена е пак първата. То са души, които са излезли от Бога. Тя е една душа в множество тела, като една вода, сипана в много шишета.

Да благодарим на Бога, че Той се разкрива във всички души. Да се радваме на Бога в множеството.

Всичко загубено ще се намери, като схванете, че има във вас несметни богатства. Само да учим, да знаем как да се проявяваме. В твоята душа има несметни богатства и Той се проявява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...