Jump to content

Суровоядство


Recommended Posts

Суровоядство

 

Яденето на сурова храна е най-естественото хранене.

По анатомо-физиологичното си устройство човек принадлежи към плодоядните животни, към които се отнасят и маймуните. Следователно яденето на плодове, зеленчуци ядки и др. в суров вид е нещо целесъобразно, понеже природата ги предлага в такъв вид и па животните. Все пак, ако в някои от случаите (боб, картофи) срещнем възражение, то по отношение на плодовете не може да има никакво съмнение. Защото плодовете са последната фаза на една еволюция (израстване, цъфтене, завързване и узряване).

Според Учителя, природата най-добре готви и не е човекът, който трябва да учи своя Създател, като коригира храната, която той му е приготвил.

Строгото суровоядство е възможна, но трудна работа. За абсолютно суровоядство са необходими познания по въпросите на храната и храненето. Опитите и научните наблюдения показват все пак, че суровоядството не може да бъде оспорено.

Суровата храна осигурява чиста вода на организма и предпазва от прекомерна употреба на сол. Организмът не се претоварва, защото си осигурява витамини и всякакви други хранителни вещества от малко количество сурови продукти. Запекът се изключва, болестите - също. Понеже плодовете, зеленчуците, ядките, семената и пр. не само хранят човека, но го и лекуват. И този факт вече никой не е в състояние да отрече.

Суровите плодове и зеленчуци чистят и лекуват без да задръстват. Това са го разбрали още древните.

Според д-р Франк, с един режим на сурова храна могат да се лекуват: запек, бъбречни, чернодробни и сърдечни болести, диабет, подагра, ставни заболявания, ревматизъм, мигрена, псориазис, стомашни и чревни болести, повишена киселинност и др.

Много преди днешните медицински авторитети Учителят препоръчва специални едномесечни режими, през които се приемат само сурови плодове, или зеленчуци.

На ония, които още се страхуват от такива по-кратки или по-продължителни плодово-зеленчукови режими, ние ще посочим примера с тревопасните животни, които намират всичко необходимо в своята храна, за да си изградят силни и здрави организми. Следователно няма никаква опасност за тези, които се хранят с вегетарианска и сурова храна, защото организмът им ще си набави всичко необходимо, така както правят животните.

Има схващане, че е добре яденето да започна първо със сурова, а после е готвена храна, защото последната причинява един вид стрес на организма, когото природата е нагодила, още при създаването му, да се храни със сурово храна. Трябва да признаем, че има разумност и логика в това предположение. Нима майчиното мляко не е сурово?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...