Ани Публикувано 17 Март, 2023 Сподели Публикувано 17 Март, 2023 Мисли на Учителя за хляба 1. Меленето на житото е човешко изобретение. В бъдещата култура воденици няма да има. Най-добре е житото да се яде сурово, но понеже съвременните хора нямат здрави зъби, житото трябва да се вари и в този вид, докато е топло още, да се яде. Ако остане житото от днес за утре, то не трябва да се яде. Всеки ден трябва да се вари прясно жито. 2. Не е нужно житото да се мели. Достатъчно е житото да се счука и така да се яде. 3. Хлябът съдържа в себе си всички хранителни материали. Човек може прекрасно да живее само с хляб, плодове и вода. Важното е да се дъвче много добре и да се яде с любов, благодарност и разположение. 4. От всички храни най-хубавото е житото и хлябът. Всички други храни идват да допълнят хляба. 5. Чистият пшеничен хляб има повече хранителни вещества отколкото другите храни. 6. Когато ядеш сухия хляб, ти ставаш нервен, а като ядеш влажния - ставаш по разположен... Ако хлябът е сух, попари го с вряла вода. 7. При месене на хляб с квас, живите ферменти се размножават и живеят като отделят непотребни вещества. Затова Мойсей е забранявал на евреите да месят квасен хляб. 8. Хранителността на житото се намира в люспите му, точно това, което хората изхвърлят. 9. За да бъде вкусен, хлябът трябва да съдържа мая, квас. Следователно, когато говорите за вкисването, спрете вниманието си върху добрата и върху лошата му страна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване