Jump to content

III. СИМПТОМИ НА БОЛЕСТИТЕ. ЗДРАВ ИЛИ БОЛЕН ЧОВЕК.


Recommended Posts

III. СИМПТОМИ НА БОЛЕСТИТЕ

ЗДРАВ ИЛИ БОЛЕН ЧОВЕК.

Здравият произвежда приятно впечатление на човека, а болният неприятно.

Всеки човек, който от една страна диша и мисли правилно, а от друга яде и чувства правилно, той е здрав и физически, и психически.

Само здравият човек може да обича. Като обича, той се разширява и облагородява.

В живота си човек се нуждае от пет неща. Те са следните: той трябва да има здрави крака, ръце, уши, очи и добре развит мозък, да мисли правилно. Ако човек е добър, и краката му ще бъдат здрави. Без доброта краката не могат да бъдат здрави. Ако човек е справедлив, и ръцете му ще бъдат здрави. Без справедливост ръцете не могат да бъдат здрави. Ако човек е разумен, и ушите му ще бъдат здрави. Без разумност ушите не могат да бъдат здрави. Ако човек обича Истината, и очите му ще бъдат здрави. Без любов към Истината очите не могат да бъдат здрави. Ако човек обича Бога, и умът му ще бъде добре развит. Без любов към Бога умът на човека не може да се развива правилно; тогава и човек не може да мисли право.

Като спи, здравият човек диша толкова тихо, че не се чува, не можеш да разбереш жив ли е или не.

Природата признава следния закон: Когато всички удове на организма са здрави, целият организъм е здрав... Причината за заболяване на кой да е уд на организма е вътрешна, а не външна. Тя се дължи на някакви примеси във физическото или духовното тяло на човека.

Ако лицето пожълтява, устните посиняват, езикът побелява, това са признаци на болезнени състояния.

Че някой не се учил добре, че не бил способен, че лесно се обиждал, това са болезнени прояви, предмет на астралния свят. Съществува астрална медицина, която изучава признаците на тези болести.

Страхът, отслабването на паметта, подозрението са болезнени прояви на човека.

Болните хора мязат на пружина. Достатъчно е да се докоснеш само до някого, за да отскочи като пружина.

Човек трябва да научи две неща: да намери посоката на своето движение и начин, по който да сменя състоянията си... Колкото по-съзнателно е работил, толкова повече знания и опитности има. Той може, като химик, да различава свойствата на първото състояние на болестта, и на второто на здравето, и да определя посоката на тяхното движение, още докато са в зародиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...