Jump to content

Recommended Posts

ЛЕКАРСТВА.

Всяко лекарство има за цел да извади отровните вещества от организма или поне да ги неутрализира. Съвременните лекари си служат, както и Природата, с отровни лекарства. Те прилагат, като методи за лекуване, хомеопатията и алопатията, с които и Природата си служи.

В съвременната наука, която изучава болезнените състояния на човешкия организъм, са изнамерени известни лекарства, които като се дадат на болния, положението му не само не се подобрява, но се влошава. Туй влошаване се нарича криза. След всяка такава криза организмът се подобрява и усилва и болезненото състояние се намалява.

Вземеш ли лекарство, то трябва да произведе един вътрешен процес. Ако ти извикаш някой лекар, който разбира Божия закон и се ръководи от него, той ще разбере твоето състояние, и лекарството, което даде, ще ти помогне. Когато за известна болест вие употребите всички лекарства, които съвременната медицина препоръчва, но не ви помогнат, напуснете ги и се обърнете към Бога. Тогава вашето оздравяване ще дойде отвътре. Вътре е вашият лекар. Той е лекарят на душата.

Някои лекари не остават да ги лекуват колегите им. Чувал съм лекар да казва: „Страхувам се да извикам лекар, да не ми даде лекарство, което не ми подхожда на организма и на състоянието, в което се намирам. Ето, аз сам зная какви лекарства трябва да взимам, но не мога да предвидя как ще се отразят на моя организъм." Значи, всяко лекарство, макар и да е определено за специална болест, може да действа на организма по друг начин.

Какъв смисъл има да употребявате едно лекарство, което влошава положението на болния? Щом сте го употребили два-три деня наред и положението се влошава, заместете го с друго, което може да подобри състоянието на болния. Ще извикате друг лекар, който ще предпише друго лекарство. Докато положението на болния не се подобри напълно, вие имате право да сменяте лекарствата и лекарите.

Когато човек употребява обикновен цяр, той може да вземе от него 23 пъти наред и пак да не му подейства. Дадете ли обаче на някой умираещ само една капчица от еликсира на живота, и то разредена, този човек веднага ще стане от леглото си... По това се отличава и Божията Любов, Божията Мъдрост и Божията Истина. Ако си мъртъв и се докоснеш до тях, ще оживееш.

Един американски лекар отишъл по работа в Мала Азия. Той бил повикан в дома на един турчин да го лекува. Турчинът бил болен от треска. Лекарят го прегледал внимателно и му препоръчал някакво лекарство, което да употребява в продължение на една седмица, три пъти на ден, по три капки в чаена лъжичка. Турчинът погледнал лекарството и си казал: „Кой ще чака цяла седмица? Я да взема шишенцето, че да го изпия изведнъж, та по-скоро да оздравея." Дигнал шишенцето към устата си, изпил лекарството изведнъж, но вместо да оздравее, той умрял. Не, с бързане работа не става.

Някой боледувал, употребил едно лекарство, което му помогнало. Лекарите препоръчват същото лекарство на всички болни от същата болест. Обаче, лекарството не помага. Двама души не могат да се лекуват с едно и също лекарство. Това малцина знаят. Ето защо, едно и също лекарство минава от поколение на поколение.

Природата има предвид, че хората ще боледуват, затова е създала билките.

Лечебните свойства на растенията се дължат на светлината, на въздуха, на водата и на храната, които те възприемат.

Има неща, които лекарите не знаят... Ще им кажа една формула, за да действат лекарствата им. Ако аз съм лекар, ето какво ще направя с един болен. Ще му предпиша разни течности и прахове, в подходящо взаимодействие, които да влязат като живи елементи в тялото. Но тези елементи ще почнат да действат само при условие, че след всяко приемане на лекарството той ще казва: „Аз ще оздравея". Освен това ще ангажирам сто души бедни хора, ще им платя по 5 лева 500 лева и ще им кажа: Ще отидете на този адрес, има болен, ще го попитате как се лекува и ще му кажете, че изглежда много добре. След като се изредят всички, на другия ден този човек ще бъде здрав... Сега лекарят дава лекарството, не че то не действа, но всяко лекарство има специфични условия, при които то действа. Защото външните условия при болния може да са толкова неблагоприятни и да са лоши проводници на силите на Природата... И когато вие казвате, че условията ви са лоши, аз подразбирам, че в магнетическото поле, в което в дадения момент вие се намирате, проводниците на вашия живот са лоши.

Едно лекарство не може да действа в човешкия организъм, ако този човек не вярва, не е отзивчив, ако неговият ум не е отзивчив, и ако неговото сърце не е отзивчиво. Едно лекарство не може да действа, ако неговата душа не е отзивчива.

Ето как може да се лекува човек: ако го боли устата, ще вземе три капки от Любовта и болката му ще мине. Ако го болят очите, трябва да вземе четири капки от Истината. Ако го болят ушите, ще вземе десет капки от Мъдростта. За всяка болест има лек. Няма болест в света, която да не може да се лекува Ще кажете, че това не са реални лекарства. Това са психически лекарства, които действат рационално. Внесете в сърцето си няколко капки от Любовта, в мозъка си няколко капки от Мъдростта и в тялото си няколко капки от Истината и ще видите как ще се излекувате. Много болести се дължат на психически причини. Ето защо, тези болести могат да се лекуват само по психически начин, т. е. с психически лекарства.

Най-мощното лекарство е светлината. Най-мощното лекарство е въздухът диханието на Бога. Най-мощното лекарство е хлябът Божието Слово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...