Jump to content

Recommended Posts

чрез БОГ.

Дръжте в ума си свещената идея за Бога, че Той е неизменен, вечен, необятен и бди за живота на всички същества... Пазете връзката си с Бога.

Единственият наш приятел засега в света, това е Бог. Най-добрият помощник, на Когото всякога можем да разчитаме, това е Бог.

Мнозина от нашите приятели, и от младите, и от старите, постоянно боледуват. Краката ги болят, коремът ги боли и ред други болести. Как се лекуват? Пият топла вода, турят квас, взимат очистително, но всичко това са само палиативни средства. Квасът е една палиативна мярка, млечният компрес също. Това са добри методи, но временни. Трябва да знаете, че ако искате да бъдете здрави, сърцето ви, умът ви трябва да се отправят към Бога, към Слънцето, към цялото Миросъздание, да не се обленявате. Оттам ще дойде помощта ви. Тя може да дойде изведнъж, а може да се мине и ден, два, три и повече, но вие не се обезсърчавайте. И тогава ще почувствате една обнова в душата си.

Не казвайте: „Няма нужда от лекар", а казвайте: „Аз имам нужда всякога от Бога." И тогава ще имате Бога като лекар.

Ако такъв (умен, добър и силен) човек заболее, няма да търси веднага лекар, но първо ще се помоли на Бога. Който отправя мисълта си към Бога, той ще бъде свободен от всички болести.

Бог разполага с хиляди методи, чрез които може да помогне на всеки човек. Трябва да бъдете смели, от нищо да не се безпокоите.

Когато сте болни, радвайте се, ако сте попаднали в Божиите ръце, Той да ви лекува. И в ръцете на лекар да ви предаде, пак се намирате под прякото влияние на Бога. За да призовете Бога на помощ, трябва да приложите вярата си.

Между тебе и Бога няма да викаш никого... Това може да е един изпит за тебе, затова ти ще се поставиш така, че между тебе и Бога да се образува една непоколебима връзка и ще кажеш: „Господи, нека Твоята воля да действа върху мене, аз ще изпълня волята Ти!"

Ако човек изключи от себе си насилието, лъжата и злото, той ще се свърже с Божественото начало в себе си; тогава всички болести, всички недъзи в тялото, ума и сърцето ще изчезнат.

„Болен съм." Ще оздравееш. Божественото в човека работи във всички положения. Колкото слаб да е човек, на каквато степен на развитие да се намира, Божественото все ще му даде някакъв подтик, някаква утеха. Иначе, човек не би могъл да съществува на Земята.

Ако ти обичаш Бога с всичкия си ум, сърце, душа и сила, ти никога няма да боледуваш ще бъдеш господар на болестта; ще бъдеш господар на всички недостатъци.

Вие очаквате Бог да влезе във вас. Затова трябва да му приготвите жилище. Щом Бог влезе във вас, животът ви коренно ще се измени: болести, беднотия, страдания няма да има.

Когато Бог започне да живее във вашето свръхсъзнание, тогава ще почувствате живата връзка между Него и вас.

Когато направиш някаква погрешка, хвани леко едното си ухо, после другото и кажи: Ако искаш да станеш човек, ти трябва да слушаш какво Бог ти говори... Който иска да бъде здрав, да има добро разположение на духа, той трябва да приложи този метод, да опита неговите резултати.

Който живее според законите на Бога, той всякога се радва на добро здраве и бодър дух.

Влезе ли Бог в дома ти, всички болести излизат вън. Значи, докато си с Бога, ти не можеш да боледуваш.

Често слушате някои хора да казват: „Тъжно ми е нещо." Да, твоето небе е облачно. Искаш ли да се изясни небето ти, трябва да се научиш да служиш на Бога, да почиташ себе си и да обичаш ближния си. Същите формули ще приложиш по отношение на себе си по следния начин: ще служиш на духа си, който те ръководи; ще почиташ душата си, която съдържа всичко ценно в себе си; ще обичаш тялото си и всички същества, които ти служат заради великата идея, която живее в тебе. Отнасяте ли се към себе си така, вие ще имате ясна представа за Бога и тогава всичко ще бъде възможно за вас. Не служите ли на Бога, всичко около вас ще бъде мъртво.

Представете си, че някой заболее сериозно. Нека се опита да се свърже с Бога. Достатъчно е да се обърне към Него с гореща, искрена молитва, за да получи отговор. Всеки отговор на молитвите ви показва, че сте свързани с Бога и Той ви слуша. Кажете: „Господи, помогни ми в този тежък час, да се освободя от болестта, за да Ти служа с радост. Искам да посветя живота си в служене на Любовта, в изпълнение на Твоята воля." Като се помолите така, веднага ще получите отговор, температурата ви ще почне да спада, състоянието ви ще се подобри и след няколко деня вие ще бъдете съвършено здрав.

Ако заболееш, остави болестта си на Бога, забрави я. Така по-скоро ще оздравееш, отколкото ако мислиш постоянно за нея.

Когато си болен и се свържеш с Христа, болестта ти веднага изчезва.

Болният се моли на Бога да му помогне да оздравее, а същевременно си мисли: „Или ще оздравея, или не." Щом се обръща към Бога, човек не трябва да философства. Той трябва да държи в себе си положителна мисъл, че молитвата му ще бъде чута, и той ще оздравее.

Една англичанка боледувала цели дванадесет години и станала почти инвалид. Лекували я видни лекари. Тя изгубила всякаква вяра за оздравяване. Отчаяна и обезсърчена, един ден й попаднала в ръцете една книга за лекуване по Божествен начин. Там се казвало, че който повярва в Бога и приеме Неговата Любов, може да се излекува от всякаква болест. Тя си казала: „От този момент посвещавам живота си в служене на Бога. Приемам Божията Любов за основа на живота си." Казала, и станала от леглото. Като се върнал мъжът й в къщи, той я заварил здрава и на крака.

Когато Бог каже, че работите на човека ще се оправят, този човек трябва да се заеме да свърши поне част от своята работа. Бог съдейства на хората, но и те трябва да работят заедно с Него, да вземат дял в Неговата работа. Вземе ли човек участие в Божията работа, той се свързва с Бога, става Негов съучастник.

Дойде ли ви някоя болест, обърнете се към Бога с дълбоко съзнание за всичко, което става наоколо ви, и кажете: „Господи, благодаря Ти за всичко, което ми изпращаш!" Кажеш ли така, няма да мине дълго време и болестта ти ще изчезне. Какво правите вие в такива случаи? Като ви хване някаква болест, казвате: „Достатъчно ми е това, Господи! Все на мене ли изпращаш изпитания?"

Ако си гневен или болен, обърни се към Бога и си кажи: „Бог живее в мене и аз в Него. В името на Неговата Любов ще се справя и с гнева, и с болестта си."

Каквато болест и да имаш, хвани болното място и кажи: „Ще служа на Господа!"

Представете си, че някой от вас заболее. Какво трябва да направи? Ще каже на болестта: „Всичко чрез Него стана!" Ако тя не си отиде, той ще й каже същото втори, трети, пети, десети път, докато най-после болестта си отиде. Едновременно с това ще запитате болестта:

„Ти с Него ли работиш или без Него? Ако работиш с Него, добре дошла; ако работиш без Него, излез навън на законно основание." Щом болестта работи без Бога, вие ще я принудите да излезе навън.

Ангелът те бодне с иглата си, да бъдеш буден към благата, които Бог ти изпраща. Сега ще се оплакваш, че кракът те боли. Щом дойде пратеникът на Бога, ще си отвориш очите, ще го приемеш добре и ще благодариш. Не постъпиш ли така, с години ще лежиш болен, ще викаш лекари, докато един ден кажеш: „Дотегна ми да лежа и да се занимавам с лекарства." Най-после започваш да се молиш на Господа. Той изпраща двама ангели, като лекари. Те са същите, които ти донесоха благословението... Единият те преглежда, пипне болния крак, духне и казва: „Вяра ти е нужна." И вторият те преглежда, също пипне болното място, духне и казва: „Любов ти трябва."... Ставаш от леглото и не усещаш никаква болка.

Съвременните хора се намират натясно. Признават ли Божия Промисъл или не, те го опитват на гърба си. Бог им предписва лекарства и казва: „По толкова и толкова капки ще взимате на ден. Ако постъпвате според наставленията на Великия лекар, ще имате резултат. Не постъпвате ли по Неговите наставления, ще носите болестта си. Разумност се изисква от всички.

Болни сте, докторът е казал, че след два дена ще свършите отправете ума си към Бога! Чакайте да дойде отговор от горе. Молите ли се на Бога, никакви лекарства не взимайте! Лекарството ще дойде отвътре.

Ако си болен, колко пъти трябва да се молиш? Болният даже не трябва да спи, постоянно трябва да се моли. Три-четири дена като е болен, денем и нощем да се моли, нито един ден да не прекъсне. Молитва, молитва, молитва. Някой казва: „Аз се молих три пъти". С три пъти болестта не си отива. Постоянство трябва, докато се образува връзка с Божествения свят. Щом се образува тази връзка, тогава нещата стават.

Помнете: Който обича Бога, има имунитет към болестите.

Когато обичате Бога, от другия свят ще дойде едно същество от висша йерархия да направи връзка с вас... Направите ли връзка с такова възвишено същество, тя вече не се къса.

Ако в малките изпитания и страдания в живота човек не може да покаже, че има вяра и любов към Бога, къде е неговата сила?.. Вие притежавате грамадна сила, но не съзнавате това.

Когато някой човек е болен и Господ го лекува, ще му изпрати страдания, но те са необходими за неговото лекуване.

Любовта на човека към Бога регулира главния мозък, т. е. нервната му система... Щом имаш здрава нервна система и здрав мозък, любовта ти към Бога е правилна. Оплакваш се, че те боли глава. Любовта ти към Бога е неправилна.

Като люби Бога, човек има всичко на разположение, всякога е здрав и весел, готов за работа.

Цялото същество на човека трябва да се изпълни с Божията любов.

Волята Божи я е: да проявява човек любов към Бога и любов към ближния си. Проявеният Бог, това са: Любовта, Мъдростта и Истината.

Болен си, викаш лекар. Той ще те прегледа, ти ще му платиш, но болестта пак остава в тебе. „Докога ще стои в мене?" Докато признаеш, че всички блага, всички благословения в твоя живот идат от Бога. Ще признаеш и ще благодариш! Иначе ще заболееш и никой не може да ти помогне.

Всички хора трябва да знаят, че благата, които имат, са дадени от Бога. Нещастията, страданията в света са допуснати пак от Бога. В края на краищата обаче всеки човек ще разбере, че Божията Любов седи над всички страдания и нещастия, както и над злото в света. Ето защо, всеки, който отива при Бога, получава двоен дял. Ако кракът му е счупен, Бог ще каже: „Дайте му по-хубав крак!" Ако окото му е извадено, Той ще каже: „Дайте му по-хубаво око!" Любовта всякога дава на човека повече, отколкото той е изгубил.

Съвременните хора... трябва да бъдат будни, да съзнават, че животът им се поддържа изключително от благата, които Бог им дава.

Бог е влязъл в хляба, в плодовете, във водата, във въздуха и в светлината пожертвал се е. Който обича Бога, възприема Го като част от себе си. Така човек се лекува.

Ако в храната, във водата, във въздуха, в светлината, които приема в себе си, човек чувства Божието присъствие, той е разбрал смисъла на тия неща и се ползва от благословенията, които те крият в себе си.

Всички хора, без изключение, са проводници на Божието благословение. Закон е: Ако вярвате в това, благословението ще дойде.

Страдате ли или се радвате, оставете всичко на Бога. Той е в състояние да регулира енергиите ви, да уреди вашите работи. Да предоставите всичко на Бога, това значи да хармонизирате силите на своя организъм, да определите отношенията си към Цялото и към неговите части. Ако не дадете ход на Божественото съзнание в себе си, никаква хармония не можете да въдворите в живота си.

Има два метода, по които човек познава дали се отдалечава от Бога или не се отдалечава. Когато се отдалечава от Бога, мрак и тъмнина го нападат... Когато човек се приближава към Бога, светлината му се увеличава.

Ако Бог е доволен от проявите на човека във физическия свят, дава му сладчина.

Ние постоянно коригираме онова, което Бог ни казва, затова работата ни не върви.

Ако ние прекъснем връзката си с Бога, с Божествения свят, тогава и материалният, и духовният свят изгубват смисъла си.

И болният, който е изкълчил или счупил крака си, познава Бога, но по отрицателен път. Той го познава като майстор, който е дошъл да намести крака му. И това е добре, но за предпочитане е човек да не чупи крака си. Като счупи крака си, докато оздравее, постоянно ще си задава въпроса защо Бог е допуснал това, защо трябваше да пострада и т. н. Това не е познаване на любовта. Едва след оздравяването си човек ще се примири със станалото и ще каже: „Познах, че Бог е Любов, защото ми изпрати майстор лекар да намести крака ми и да ме излекува."

Когато мислиш, чувстваш и действаш, Бог е с тебе. Радвай се на Неговото присъствие.

Туй учение не е само на Христа, туй учение е на самия живот. Приложим ли го, ние сме спокойни, физически сме здрави; изгубим ли туй учение, веднага идат разни болести върху нас. И ако някой пита защо идат болестите, аз казвам: Понеже ние често губим връзката между душата ни и Бога. Тази връзка никога не трябва да прекъсваме. Тази връзка никога не трябва да се къса.

Бог се радва на здравия човек, който има права мисъл, благородни чувства и постъпки.

Ако връзката ви с Бога е силна, никакви съмнения и колебания няма да ви смущават. Човек трябва да има такова убеждение, което да издържа на всички сътресения. Каквито разтърсвания да има, физически или душевни, връзката му с Бога трябва да бъде канара, опора на неговия живот.

Може да се помага само на онзи, който е готов да изпълнява волята Божия на всяко време и място. Не може да се помага на човек, умът на когото е пълен с отрицателни мисли. Когато иска да помогне на такъв човек, невидимият свят чака той да заспи и тогава да му изпрати помощта си.

Съвременните хора са дошли до положение само да искат от Бога: едни искат къщи и имоти, други дрехи и обуща, трети сила, здраве, четвърти удобства и лек живот, без мъчнотии и страдания. Който отива при Бога, трябва да се откаже от просията... Бог не се ожесточава, но затваря сърцето Си за онези, които само просят, без да дават нещо от себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...