Jump to content

бъди БУДЕН / чрез ВЕСЕЛИЕ / чрез ВИЖДАНЕ / чрез ВИСШИТЕ СЪЩЕСТВА


Recommended Posts

бъди БУДЕН.

От всеки човек се иска будно съзнание, да не губи своето вътрешно разположение и своя мир. Не е ли буден, човек изгубва силата си, богатството си, знанието си, доброто разположение на сърцето си, своята мисъл и т. н.

чрез ВЕСЕЛИЕ.

Весело може да бъде сърцето само на разумния човек, който има знания.

Чуете ли някой да каква, че животът му е тъмен, това показва, че пламъкът или светлината на неговите мисли се е намалила. Какво трябва да прави, за да стане животът му весел? Да внесе в мисълта си единица любов. Как ще внесете тази единица любов в ума си? Като намерите едно същество, което иска да учи, търси някой да му помогне да задоволи този жар. Ако му се притечете на помощ, неговият жар ще внесе светлина в мисълта ви и ще възстанови първото положение на вашия ум.

Човек трябва да освободи мозъка си от всички странични смущения и да се свърже с разумната Природа. Само по този начин той може да бъде радостен и весел.

чрез ВИЖДАНЕ.

Искате ли да бъдете здрави, научете се да не виждате отрицателните и криви прояви на хората. Затворете очите си за всичко, което ви се вижда неправилно, било в Природата или в живота. И да виждате кривите неща, не ги критикувайте... Един ден, когато завършите развитието си на Земята, ще разберете защо някои неща са криви, защо съществуват отрицателни сили в Природата. Защо хората правят погрешки, и това не е ваша работа.

чрез ВИСШИТЕ СЪЩЕСТВА.

Трябва да гледате на човека като на жива, разумна станция, чрез която той влиза в съприкосновение с целия Космос. Всичко зависи от това, кой бутон в станцията ще бутне, за да влезе във връзка с добри или лоши същества. Ако по невнимание бутне някой от лошите центрове, човек веднага се обръща към своя радиоапарат и вика за помощ... Коя е радиостанцията в човека? Неговото будно съзнание. Чрез тази станция човек влиза във връзка с външния и вътрешен свят, с всички разумни същества.

Това, което хората не могат да направят на Земята, има същества, които могат да направят. А пък има неща, които напредналите същества не могат да направят, а други същества и от тях по-напреднали, могат да ги направят. Има една редица от възможности. И Писанието казва: „Невъзможното за човека е възможно за Бога."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...