Jump to content

чрез ВЛАГА / чрез ВЛИЯНИЯ / чрез ВНУШЕНИЕ


Recommended Posts

чрез ВЛАГА.

При сухите състояния всякога има безплодие. В този случай, за да оплодотворите организма си, влага ви трябва... При голямата сухота спира животът на всички възвишени идеи и мисли.

чрез ВЛИЯНИЯ.

Невъзможно е външната обстановка да не повлияе на човека. Като знае това, той трябва да се движи в среда, която да му влияе благотворно.

Има хора, които отдалеч предават своето спокойствие и разположение и разтоварят човешкото съзнание... Бъдете бодри и весели, да предавате вашето разположение на другите.

Ако дружиш със здрави, здрав ще станеш. Колкото по-будно е съзнанието на човека, толкова повече може да издържа на чужди влияния.

чрез ВНУШЕНИЕ.

Съвременните учени се спират върху закона на внушението като вътрешна, съзнателна сила в човека.

Когато научите закона на внушението и можете да го прилагате целокупно във вашия живот, вие ще имате успех във всичко.

Всички сте опитали силата на внушението и затова, стремете се да си внушавате добри и прави мисли, а не криви и отрицателни.

Най-първо употребете закона за внушението върху себе си. Внушавайте си и работете!

По-добре вие сами да си внушавате и сами да си влияете, отколкото да ви внушават и влияят.

Вие трябва да работите чрез закона на внушението, да внесете в себе си новата мисъл.

Човек може да си служи с внушението за укрепване на своето здраве, за развиване на своите способности, за усилване на паметта си и т. н.

Всички трябва да работите върху себе си със закона на внушението.

Хората сами могат да си внушават и доброто, и злото.

След като повтаряте една дума няколко пъти, ще имате резултат. Колко пъти трябва да се повтори една дума? Има известни числа: 100, 200, 300 и повече пъти. Това повтаряне представлява един цикъл около вас и с това се образува една сила, която дава подтик да бъде движението ви за или против, т. е. или в положителен, или в отрицателен смисъл, което е за ваше добро.

Като станете сутрин от сън, кажете си: „Днес съм добре разположен."... Представете си, че сте силни, здрави, красиви.

Какво направи Христос със слепия? Той взе кал, намаза с нея очите му, вложи в съзнанието му мисълта, че ще оздравее, и слепият прогледна.

Дошли са лекари и ти казват, че след 34 дни ще отидеш на онзи свят. Какво трябва да правиш? Кажи: „Няма да умра!" И няма да умреш!

Направете следния опит: Ако вие сте слаби, болнави, помолете няколко ваши приятели или лекар, на който може да платите нещо, често да ви повтарят, че стомашната ви система е здрава, че нервната ви система е здрава, че изобщо сте здрав и в продължение на 20-30 дни вие ще бъдете здрави и по-силни. Ако пък се намерят още някои да ви кажат ободрителни думи, съвършено ще се подобрите. Човешката реч е много силна. Майките, особено, имат голяма сила.

Преди години в града Ню Йорк един американец заболял от крак. В средата на крака си усещал силна болка, като че кракът му е счупен. Викал един, втори, трети лекар, никой не могъл да му помогне. Всички преглеждали крака му най-внимателно, но нищо не намирали. Търсили причината тук, там, не могли да я намерят. Външно кракът бил съвършено здрав. По едно време болният извикал един английски лекар, който изучавал проявите на психическия живот в човека, и му разправил как го боли кракът, какво е състоянието му. Лекарят го запитал: „Не си ли видял преди години някой човек случайно да е паднал пред тебе и да си е счупил крака?" Болният веднага се сетил за един такъв случай и го разказал на лекаря. „Преди шест години, разправя болният, трябваше да замина с трена по една важна работа и бързах за гарата. На пътя си срещнах един работник, който падна лошо на земята и счупи крака си. Тази картина ме силно потресе и остави дълбоко впечатление в ума ми. След време това впечатление се изглади и аз забравих този случай." Тогава лекарят му обяснил, че причината за болката в крака му се дължи именно на тази силна мисъл, на това силно възприятие, което той получил отвън. През тези шест години то работило в ума му и днес се явява на физическия свят като болка. Лекарят започнал да лекува болния по обратния път на внушението и в скоро време кракът му бил съвършено здрав. Това показва, че много от вашите болести са чужди състояния, възприети чрез внушение. Като знаете това, работете съзнателно върху себе си, да не се поддавате на чужди състояния.

Достатъчно е да поставят болния в магнетичен сън и да му внушат мисълта, че ще оздравее, за да стане от леглото си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...