Jump to content

Recommended Posts

чрез ВОДА.

Вие трябва да знаете, че водата крие в себе си разумна сила.

Какво е значението на водата за организма, малцина знаят. Обикновеният човек знае, че като е жаден, трябва да пие вода, да утоли жаждата си нищо повече. Що се отнася до това, че водата чисти организма, че разтваря утайките, които са се наслоили в него, че е добър проводник на магнетизма, той нищо не знае.

Водата е проводник на великото Божествено начало.

Питат някои: защо трябва да се пие вода? Като пиеш вода, тя се разлага по особен вътрешен начин. Водородът отива в сърцето, дето става горение и в резултат на горението се образува топлина. В помощ на тоя процес иде кислородът, който поддържа горението. Като влезе в ума, кислородът помага за образуване на светлината. Кислородът никога не отива в сърцето, понеже то се нуждае от водород.

Предназначението на водата е да чисти, да мие.

Ако му кажеш да пие чиста вода, без никакви примеси, здравето му ще се подобри. Вода, която съдържа органически примеси, се отразява вредно върху организма. Дестилираната вода подобрява здравословното състояние на човека. Днес човек трябва да пие най-малко литър или литър и половина вода. Някой мисли, че една чаша вода дневно е достатъчно. Това е извънредно малко. Пий всякога чиста вода, без никакви примеси.

Ако разбирахте свойствата на водата, вие бихте могли да лекувате с нея всички болести. Има болести, които могат да се лекуват само с една капка вода, други с две капки, трети с три или с повече капки. Ако вземете десет капки вода, те произвеждат съвсем друг резултат. Всичко това е строго определено в природата, но човек трябва да познава тази наука. Водата, с която ще се лекувате, трябва да бъде абсолютно чиста. Това може да се изпита с езика. Значи, езикът на човека трябва да бъде толкова чувствителен, че да различава качествата на водата. За тази цел, човек трябва да прави опити: да ходи по планините, да пие вода от чисти извори и после да сравнява различните води, да изработи тънък усет на различаване... Човек трябва винаги да пие чиста вода. Ако пие нечиста вода, той греши против себе си. Ако днес, утре пие нечиста вода, няма да забележи как ще поквари съзнанието си. Не, чистота се изисква от човека. Той трябва да търси начин за пречистване на водата. Дали ще я прецежда през камък, дали ще я пречиства със стипца или по друг някакъв начин, не е важно, но нечиста вода по никой начин не трябва да пие.

Защо трябва да пиете нечиста вода, когато Бог е изпратил на Земята чиста вода, като я прекарал през ред дезинфектори? Водата, която иде от далечни места на пространството, минава през светлина, през топлина, през електричество, като същевременно се озонира и магнетизира; след това тя минава през ред земни пластове, дето се филтрира, и тъй пречистена, дохожда до човека. След всичко това, трябва ли човек да пие нечиста вода? Не, той трябва да пие само такава вода, каквато Природата му е предложила, със свойства, каквито тя й е създала. Не пие ли такава вода, той непременно ще боледува.

За да бъде здрав, човек трябва да употребява определено количество вода, която от една страна е нужна за смекчаване на храната, а от друга за промиване на вътрешните органи. Каквото е значението на водата в Природата, такова е значението й за организма. Никаква реакция не може да стане без вода. За всеки организъм е точно определено колко вода трябва да употребява всеки ден. При това, водата, която употребявате, трябва да бъде доброкачествена.

Съвременният човек не знае как да пие вода и в какво количество. Всеки организъм се нуждае от известно количество вода, която да се задържа в самите клетки, да поддържа неговата влага. Изгуби ли влагата си, организмът е изложен на изсушаване. Такива хора са обикновено нервни, сухи, раздразнителни. Ето защо, за да бъде здрав, човек трябва да поддържа тази влага в организма си. Без вътрешна влага и външната вода, човек не може да пречисти организма си от външните и вътрешни наслоявания. Останат ли тия утайки в организма ви, те ще станат причина за нежелателни заболявания.

Ако човек не приема редовно, всеки ден по три пъти сутрин, на обяд и вечер по една вътрешна баня с чиста вода, не може да разчита на никаква хигиена.

Дойдете ли до влагата, до водата в живота, ще знаете, че тя е носител на магнетизъм, на меките сили в Природата.

Когато пътник минава през някоя планина и усети, че краката му се подкосяват и силите го напущат, той спира пред един извор, пие малко вода и усеща, че силите му се възвръщат.

И онова студено поточе, като си турите ръката в него, ако ви боли, ще вземе всичката й топлина. То е лек.

Магическа сила се крие във водата. Без вода никаква култура не съществува.

Искате ли да не боледувате, дръжте в ума си мисълта за благотворното действие на водата върху организма. Пийте вода съзнателно и не мислете за болести.

Вие как пиете вода? По колко чаши вода пиете на ден? Това са въпроси от голямо значение, които малцина са си задавали. Сегашните хора пият вода, както са пили техните деди и прадеди.

Първият урок, даден днес, беше да се научите правилно да пиете вода, за да се свържете с нейните магнетични сили.

Изкуство е да знаеш как да пиеш вода... Ще вземеш чашата с водата, ще я погледнеш, ще я приближиш до устните си и ще приемеш с устата си само една глътка. Докато я пиеш, ще мислиш само за нея. Само така водата пречиства организма. Само така тя внася Божественото благо в човека. Ще приемаш водата вътрешно, за пречистване.

При пиене на вода, съзнанието ви трябва да е будно, за да може всяка глътка да отиде на болното място, а не в стомаха. Като влезе в организма, отправете я към болното място, да раздвижи кръвта и да го съживи.

Приеми водата и кажи: „Колко е хубава!" Вярвам в силата... на водата... Вярвам във водата, която носи скритата топлина условие за растене на човешката душа.

Приемайте водата с любов, за да се радвате на правилно кръвообращение.

Пийте всякога чиста вода.

Всяка вода, която не предава на човека динамичност и мекота, не е чиста. Щом не е чиста, тя не е здравословна.

Използвайте чиста вода. Когато ходите на планината, носете си оттам поне един килограм чиста вода.

Когато излизате на разходка или екскурзия, избирайте за пиене води, които имат южно изложение, защото изворите на води, поставени в такова положение, са пълни с творческа енергия са здравословни. Никога не пийте вода, изложена на север, защото енергията им е положителна.

Като ученици, вие можете да употребявате вода за лекуване. Ако вярвате в силата и влиянието на водата, може да се лекувате с нея.

Който се занимава с лекуването на хората, препоръчва водата като добро средство за лекуване, понеже тя е голяма любителка на топлината отнема излишната топлина и възстановява равновесието в организма.

Вие трябва да знаете, че водата крие в себе си разумна сила... тя лекува всички недъзи в света. Направете опит, да видите какво влияние оказва водата върху организма на някой раздразнен, неразположен човек. По какъв начин? Чрез пиене гореща вода или чрез миене тялото с нея.

Ако някой от вас заболее, не бързайте да търсите лекар, но мислено се лекувайте. Вземете един килограм чиста, планинска вода и мислено си представете, че внасяте в нея енергиите на вярата, на милосърдието и на обичта. След това пийте от тази вода три пъти на ден по една супена лъжица, както лекарите препоръчват. Това лекарство има сила, когато се употребява навреме. При всяко пиене на водата, винаги дръжте в ума си мисълта, че в нея са вложени енергиите на вярата, на милосърдието и на обичта.

Като заболее някой, нека напълни една чаша с чиста, планинска вода и накара един добър, любещ човек да потопи пръстите си във водата два-три пъти. След това нека изпие водата и следи какъв резултат ще има. Чистата гореща вода помага за освобождаване на кръвта от натрупалите се в нея млечна и пикочна киселина.

Врялата вода, ако я употребявате, ще внесе у вас онези елементи, че 90% от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат.

Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

„Болен съм." Когато ставаш сутрин от сън, пий по една чаша гореща вода на глътки. Прави това поне 40 деня и ще оздравееш. Ако вярата ти е силна, и без гореща вода ще оздравееш.

Когато някой е неразположен духом, когато е болен или животът му се е обезсмислил, нека пие вода.

Когато някой от вас заболее от хрема, треска или друга болест, цярът им е котел с вода. Той ще ви ободри и ще внесе в ума ви една красива мисъл, а в сърцето едно красиво чувство.

Ако не можете да пиете гореща вода, ще пиете студена, но за всяка чаша студена вода ще извървите един километър път, да се изпотите, да излезе водата навън.

Има ред други лоши състояния или неразположения на духа, които не можете да измените по този начин, но ще можете да ги трансформирате чрез употребление на водата в разни части на тялото. Например, вие можете да намокрите с вода врата си или задната част на ушите си, или краката си, от коленете надолу и т. н. Измиването на разните части от тялото произвежда разни психически промени в мозъка.

Раздразнен си, разсърден си или се съмняваш в нещо... Вземи в един съд хубава, чиста вода и полей с нея горната част на лявата си ръка. Вземи после една кърпа и леко отнеми влагата, мокротата от ръката си; нека ръката остане малко влажна. След една минута намокри горната част на дясната си ръка. По същия начин с една кърпа попий влагата и на тази ръка. Проследи сега да видиш какво ще стане с твоето психично състояние. Ако състоянието ти не се е подобрило, след една минута намокри пак горната част на лявата си ръка. Попий я леко с една кърпа и я остави да седи свободно две минути. После намокри горната част на дясната си ръка, попий влагата нежно, леко с кърпа и остави ръката да седи така пак две минути. Ако състоянието ти и сега не се е подобрило, намокри пак горната част на лявата ръка, леко я попий с кърпа и я остави да седи три минути. Същото нещо направи и с дясната ръка. Остави и нея три минути спокойна и виж след това какво е състоянието ти. Ако състоянието ти не се подобрява, правете по-нататък същия опит, като увеличавате времето от измиването на едната до другата ръка с една минута, докато стигнете най-после до десет минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...