Jump to content

чрез ВОЛЯ / чрез ВРЪЗКА С РАЗУМНИЯ СВЯТ / чрез ВЪЗДУХ / чрез ВЪОБРАЖЕНИЕ / чрез ВЪОДУШЕВЛЕНИЕ


Recommended Posts

чрез ВОЛЯ.

Ние казваме, че човек е здрав, когато тялото му се подчинява на неговата разумна воля.

Оплакваш се от простуда, кашлица, хрема, ревматизъм, не можеш да си помогнеш. Защо не приложиш волята си да се излекуваш?

Като дойде ножът до кокала, да турите ръката си върху раната и след 20 минути да оздравее. Човек със силна воля може да направи това. Защо? Защото той може да концентрира праната от въздуха и да я отправи към раната си.

Волята е свързана с духа на човека. Силната воля подразбира силен дух. Има ли силен дух, човек е в състояние да се справи с всички болезнени състояния в себе си, да изправи своите погрешки.

Индусите са правили ред опити за усилване на волята и са получили добри резултати. Например един индус може да разреже някъде ръката си и после, със силата на волята, да не допусне да падне капка кръв, нито пък да усети най-малка болка. Чрез волята си той анестезира порязаното място и затова не усеща никаква болка.

чрез ВРЪЗКА С РАЗУМНИЯ СВЯТ.

Ако искате да бъдете свободни, свържете се с разумния свят, със съществата, които живеят в него... Ако сте болни, ще оздравеете... Да се свържеш с разумния свят, това значи да се свържеш с Бога. Свържеш ли се с Бога, Той веднага те кредитира.

Човек е колективно същество, свързан със същества по-високо и по-нискостоящи по съзнание от него. От човека зависи с кои от тях ще се свърже. Много помагачи има човек, но той трябва да съзнава това, да се свързва с тях и да се ползва разумно от тяхната помощ.

За да не се поддава на отрицателните чувства в себе си, човек трябва да държи съзнанието си будно, да се свързва с възвишените и разумни същества.

Свържеш ли се с разумните същества, те са в сила да те освободят от всички мъчнотии.

Наистина, ако хората се водят по рецепти, дадени от разумния свят, те ще имат съвсем друга хигиена, друг начин на живот от този, по който днес се водят. 51-108 Мислете върху красивите образи на Природата, върху хармонията, за да се свържете с великата разумност, която работи в Нея.

При известни случаи съществата от невидимия свят не помагат на хората, защото, ако в едно отношение им помогнат, в друго ще ги спънат. Запример, излекуват един човек, но като не знае как да поддържа здравето си, той влошава положението си.

чрез ВЪЗДУХ.

Здравето на един дом зависи от достъпа на чистия въздух в него.

Ако кажеш на някого да диша чист въздух и той изпълни съвета, в скоро време ще бъде здрав.

Всички може да се лекувате с чистия въздух на планината. Ще дишате чист въздух, ще се миете по няколко пъти на ден.

Приеми въздуха и кажи: Колко е хубав! Като видиш един болен, хвани го за ръка, разходи го на чист въздух.

Щом се запролети, започнете всяка сутрин да излизате на разходка. Колкото по-рано излизате, толкова по-добре. Излизайте на открито, на чист въздух, далеч от градския прах и дим и посветете за дишане, за гимнастика поне един час.

Изнесете един болен горе на планината, на чист въздух, и той, въпреки своята воля, ще оздравее. Иде момент, в който, без да съзнаваме, ще оздравеем.

чрез ВЪОБРАЖЕНИЕ.

Прилагайте въображението си и не се страхувайте. Казано е, че въображението е майка на идеите.

чрез ВЪОДУШЕВЛЕНИЕ.

За да не се разочарова, човек трябва да живее идейно, да гледа на живота като на нещо цяло, неразделно. За идейния човек е все едно къде ще живее. Дали е на Земята или на Небето, той все живее, но при различни условия. И в богатството, и в сиромашията, той вижда условия за живот, за работа и за развитие. Идейният човек носи в себе си Духа. Където отиде, той се чувства пълен с радост и готов за работа. Неидейният човек очаква Духа да дойде отвън, да го импулсира, да му даде подтик за работа... Някой казва: Едно време много се въодушевявах, но сега вече от нищо не се въодушевявам. Защо? Защото остарях. Който на младини се въодушевява, а на старини губи въодушевлението си, той не е идеен човек. Истински идеен човек е онзи, който и на младини, и на старини се въодушевява. Идейният човек никога не остарява, той винаги е млад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...