Jump to content

Recommended Posts

чрез ВЯРА.

Изисква се нова, положителна вяра. В какво седи тази вяра? Вяра без съмнения!

Това, в което човек вярва, то има сила за него. Законът е верен и за положителните, и за отрицателните неща в живота.

Когато лекарите и ближните на болния успяват да събудят вярата и надеждата на болния, лекуването му е сигурно. Това е един положителен и сигурен метод за лекуване.

Вярата е импулс, който дава движение, направление на човека към известна посока.

Вярата е средство за урегулиране на подпушените енергии в човека. Понеже съвременните хора страдат от безверие, те не могат да се лекуват с вяра.

Какво се иска от човека? Вяра, която да не се колебае от никакви външни и вътрешни бури. Бъдете здрав, голям параход, който да издържа и на най-големите бури и вълнения, без да пострада. Вълните ще ви бият от всички страни, но щом имате вяра, ще излезете благополучно на спасителния бряг. При това положение, няма сила в света, която може да ви погуби.

Питам: Какво са постигнали съвременните хора със своята вяра? Слепият със своята вяра прогледа.

Истинската вяра почива на опитностите на самия човек.

Мнозина питат защо трябва да вярват. Вярата е необходима за съкращаване на времето... Защо трябва да вярвам? За да се излекуваш в един ден... Вярата подразбира съкращаване на процесите.

Човек трябва да вярва във всичко положително, а да се съмнява във всичко отрицателно. Човек трябва да вярва в доброто, а да се съмнява в злото.

Който има силна вяра, той лесно се справя с мъчнотиите, с болестите си и страданията. 04

Човек познава силата на своята вяра по това, че обикновено не боледува. Заболее ли, той лесно се справя с болестта си.

Не е достатъчно да кажете, че вярвате в Бога или че сте вярващ, но вярата ви трябва да бъде силна. Като приложите вярата си, трябва да имате някакъв резултат.

Страшно е положението на човека, когато изгуби вяра във Великата Разумност на живота.

Вярата е онази магическа пръчица, с която човек върши чудеса ако е болен, веднага може да оздравее.

Вярата може да лекува, но всички хора не се лекуват с вяра.

В причинния свят чрез вярата болният може да бъде излекуван моментално. Ще му се каже: „Стани, ходи!" И ще се свърши.

Ако човекът, когото ще лекувате, не е свързан с причинния свят, не може да го лекувате по духовен начин. Затова Христос казва: „Ще бъде според вярата." А това значи: ако си израснал в причинния свят, ще може да те лекувам с вяра, иначе не може... „Казахте, че може да има резултат, ако има свръзка при лекуването."

Да, инак не може да се дадат на болния елементите от причинния свят.

Закон е: Който иска да се лекува, трябва да бъде абсолютно чист и физически, и духовно. Той трябва да има непоколебима вяра в онзи Велик закон, който работи в света.

Имате известно болезнено състояние, кажете си: „За да поправя това си състояние, зависи от вярата. Затова ще изменя вярванията си във вяра и ще туря хармония в мислите си!" Съединете се с всички хора и кажете: „Всички хора по Земята са добри, всички закони са правилни, няма изключения. Смъртта е нещо преходно в света." Ако приложите този закон в ума си, няма да мине и един, два или три часа, или, според сериозността на болестта, няколко дни, и болестта ви ще изчезне.

Когато болният вярва, че ще оздравее, той се свързва с Божията мисъл и оздравява.

Ако ти седиш и кажеш: „Ще бъда здрав!", и ставаш здрав. Важното е да вярваш.

Една американка боледувала 12 години. Лекували я най-видните лекари и я считали за инвалид. Но тя повярвала, че е здрава, станала от леглото и почнала да ходи.

Искате ли да усилите вярата си, правете опити със себе си, правете опити с ближните си.

Правете малки опити да лекувате, за да придобиете знания. По този начин вярата ви ще се усили.

Тури вярата в ума си.

Там, дето има вяра, гърдите са здрави.

Ако твоята вяра не може да пречисти кръвта ти, да моделира твоя език, тя не е истинска, не е силна вяра.

Вярата на човека зависи от неговия стомах. За да има устойчива вяра, човек трябва да има здрав стомах. За да има здрав стомах, той трябва да диша правилно.

Когато се лекувате, добре е да правите това по неколцина заедно. Може да правите това заедно по десет души в група, за да видите дали можете да се лекувате чрез вяра. Ако някой от вас е болен, опитайте дали бихте могли да съсредоточите мисълта си към него, да го излекувате... Ако първата група не може да го излекува, тогава втората и т. н. Когато лекувате, резултатът ще бъде според силата на вярата.

Деца, които нямат никаква вяра, се лекуват от родителите им с техния магнетизъм майката ще лекува дъщеря си, а бащата сина си. Ако бащата е неверующ, а майката верующа, ще се получи ли същият резултат? Стига да има магнетизъм онзи, който лекува... Как може да познаем дали имаме магнетизъм? Разположени ли сте, имате магнетизъм, неразположени ли сте, нервирани ли сте, нямате такъв. Магнетизмът дава разположение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...