Jump to content

Recommended Posts

чрез ДИШАНЕ.

Физическият живот на човека се обуславя от дишането. Престане ли да диша, животът му се прекратява.

Силата на човека се влива чрез свещения въздух, който той диша... Индусите са създали цяла наука за дишането, с ред методи и правила, с цел да се възстанови силата на човешкия организъм.

Вярвам в силата... на въздуха... Вярвам във въздуха проводник на живота, който обвива цялата Земя.

Дишането трябва да бъде съзнателно, защото е във връзка с мисълта.

Използвайте ранните утринни разходки, когато въздухът е пълен с жизнена енергия, която индусите наричат прана.

Нервните хора дишат бързо, слабогръдните също. При нормалното дишане, което става тихо, спокойно, без шум, човек изпитва приятност и разположение.

Като говоря за дълбокото дишане, аз нямам намерение да препоръчвам специални упражнения. Индусите имат специални упражнения за дишане, които не са приложими за европейците. Ако европейците приложат същите упражнения, ще се натъкнат на големи противоречия.

Индусите работят усилено върху дълбокото и пълно дишане. За тази цел те разполагат с много методи, които не са приложими за европейците. При това дишане се събира много енергия, която европейците не биха знаяли как да я употребят. В края на краищата, вместо добро, ще се създаде някакво зло.

Дишайте чист въздух.

Препоръчвам ви дълбоко дишане. Останете ли половин или един час свободни, дишайте дълбоко. Отправете мисълта си нагоре, към Бога, свържете се с Него и започнете да дишате ритмично. Използвайте всеки чист въздух.

Дишайте дълбоко, като се стремите да дишате плавно и ритмично. Като дишате дълбоко, първоначално ще почувствате някакво препятствие, но като постоянствате, вие ще се освободите от него и ще придобиете свобода в дишането.

Вторият урок, който ви давам, е да се научите да дишате правилно.

Като дишаш, ще мислиш само за дишането. Само по този начин можеш да бъдеш здрав.

За да бъде дишането на човека нормално, трябва да отговаря на естествения ритъм в Природата. Този ритъм е здравословен.

Съвременните хора вдишват и издишват по 20 пъти в минута. Това е бързо дишане... Приложете волята си при дишането и постепенно намалявайте вдишките: от 20 слизайте до 19, 18, 17, 16, 15. Ако можете да стигнете до 10 вдишки в минута, това ще се отрази здравословно Върху Организма.

Когато правите упражненията си, ще се стремите постепенно да стигнете до една вдишка, едно задържане и едно издишване в минута. Постигнете ли това, можете да лекувате всички болести, даже и туберкулоза. Като мисли право, същевременно човек диша правилно; като чувства правилно, той пак диша правилно.

Когато се тренира физически, човек трябва да обръща внимание на дишането си, да диша и през кожата си. Всички пори на тялото му трябва да бъдат отворени и да приемат въздух.

Здравето е свързано със съзнателното дишане. Ето защо, поне по три пъти на ден сутрин, на обяд и вечер, преди лягане човек трябва да употребява по 10-15 минути за дишане.

На болния се препоръчва да диша много въздух, а да яде малко.

Болният трябва да диша, а при това правилно, дълбоко да диша!

Ще дишаш, за да усилиш дробовете си, да закрепиш здравето си, а същевременно да усилиш и вярата си.

Бавно и дълбоко ще дишате, за да изхвърлите нечистотиите и утайките, които се наслояват в дробовете и стават причина за различни болести.

Който диша правилно, той може да измени състоянието на своята храносмилателна и дихателна система и да бъде господар на низшите сили в себе си.

Биенето на сърцето има влияние косвено върху дишането, а дишането има косвена връзка с кръвообращението и пречистването на кръвта. Ето защо всички съвременни болести се пораждат от неправилното разбиране на Любовта, от неправилното дишане, окисляване в организма.

Боли ви гръбнакът, кръстът дишайте дълбоко. Боли ви крак, ръка дишайте дълбоко. Боли ви глава, стомах, корем пак дишайте дълбоко.

Добрите чувства поддържат правилното кръвообращение и дишане... Дишайте дълбоко, за да бъдат дробовете ви в изправност.

Като диша дълбоко и задържа дишането си, човек може да премахне всякакви бодежи в гърдите или в гърба, които понякога водят към лоши последствия. В Земята е влязъл един нов елемент, който ще оправи света. Той е чистият въздух. Изнесете един болен горе на планината, на чист въздух, и той, въпреки своята воля, ще оздравее.

Не можете да говорите за правилно хранене, ако не сте приложили правилното дишане. Дишането е мярка за определяне степента на човешкото развитие.

Като поемеш въздух, да се изпълниш с една вътрешна радост. Ти ако на дишането, не можеш да се радваш, не можеш да разбереш, че Бог ще влезе в тебе... Ако Господ не иска да влезе в тебе, знаеш ли какво ще стане? Ти ще се простреш на земята... Дотогава, докато Господ влиза и излиза от тебе, ти дишаш, имаш възможност сладко да говориш, да работиш.

Ние под думата „дишане" разбираме живота в нас, който постоянно в нас внася всички хубави мисли, които влизат да поддържат Божествения живот.

Любовта на човека към ангелите регулира дишането му... Щом имаш здрави дробове, любовта ти към ангелите е правилна... Болят те гърдите любовта ти към ангелите е неправилна.

чрез ДОБРО.

Единствената сила, единствената реалност, която може да се приложи в живота, това е доброто... Само доброто е реално, защото е подобно на извор, който постоянно дава.

Чрез прилагане на доброто човек може да решава и най-мъчните задачи в живота си.

Ако си добър човек, и да заболееш, болестта лесно ще мине. Ако не си добър, болестта ще мине мъчно.

Прилагайте доброто в живота си, за да придобивате повече светлина в умовете си, да станете силни и свободни. Не прилагате ли доброто, вие ще бъдете слаби, хилави, ограничени: ще желаете да направите нещо, но няма да знаете как.

Щом се роди у вас желание да направите най-малкото добро, направете го. Откажете ли се да го направите, вие ще изпитате малка тъга или известно неразположение.

Хване ви главоболие, коремоболие, гърдоболие или каква и да е друга болест, направете най-микроскопическото добро, и болестта ви ще изчезне.

Когато доброто функционира в човека, той мисли, чувства и постъпва право.

Щом се яви доброто, жестокостта и грубостта отстъпват.

Добрият човек не боледува. Щом се усъмни в доброто, той започва да боледува. Ако болният вярва в доброто, непременно ще оздравее. Като греши, човек излиза от областта на доброто и отваря в себе си вратата за греха. Щом греши, той започва да боледува... Ако не разбират връзката между доброто и здравето и не пазят тази зависимост, хората допушат злото и погрешките в живота си и казват: „Няма какво да се прави, ще боледуваме, ще страдаме, докато заминем за другия свят." Това е криво разбиране. Истинският живот има за задача да освободи човека от всичко отрицателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...