Jump to content

чрез ДОБРОДЕТЕЛИ / чрез ДОВОЛСТВО / чрез ДРЕХИ / чрез ДРУЖБА


Recommended Posts

чрез ДОБРОДЕТЕЛИ.

Физическото здраве се основава изключително на добродетелите в човека.

Прилагайте силите на великите добродетели в себе си и не се смущавайте.

Каква полза ще ни принесе реализирането на една добродетел? Ще бъдете здрави. Всяка идея, всяка добродетел, която може да се реализира, допринася нещо за здравето на човека... Ако някой от вас страда от треска, нека вложи в себе си мисълта, че иска да оздравее, да посвети живота си за реализиране на едно добро, велико дело. Като вложи тази мисъл в ума си и в сърцето си, тя ще започне да работи в него и в скоро време треската окончателно ще мине... Всяка идея, всяка добродетел, която може да се реализира, първо подобрява здравето на човека.

Човек трябва да знае пътя, по който да изправя погрешките си и да придобива добродетели. Само по този начин той става здрав и силен, физическото здраве се основава изключително на добродетелите в човека.

чрез ДОВОЛСТВО.

За да се освободи от недоволството и за да придобие подтик, сила за работа, той трябва да премине в положителните желания, дето ще може да се развива.

Доволството е сила. Не е въпрос човек да бъде през целия си живот доволен от едно и също положение, но той трябва да бъде доволен от най-малкото, което в даден момент получава... Не си ли доволен на днешното, на другия ден още по-малко ще ти дадат.

Обичай всичко, което те обикаля и ще бъдеш доволен.

Който е доволен от условията на своя живот, върви по пътя, който разумните същества му определят. Недоволният постоянно се отклонява, но вместо придобивки, свършва с големи загуби.

чрез ДРЕХИ.

При сегашното развитие на човечеството, най-добре е хората да се обличат с дрехи, които имат меки, приятни цветове, за да се смекчават чувствата им... Мнозина носят връзки или дрехи с ярки, неподходящи за тях цветове, които се отразяват вредно върху тяхната нервна система.

Белият цвят означава щедрост. Добре е скъперниците да се обличат с бели дрехи, да станат щедри.

Белият цвят означава предаване... Следователно старият трябва да се облича в бели дрехи, да дава. Черният цвят означава възприемане. Следователно младият трябва да се облича в черни дрехи, да взима.

Всинца ще носите ленени чорапи и ленени долни дрехи. Това е символически. Ленените дрехи са най-добрите проводници на електрическата и магнетическата енергия. Вълнените дрехи при сегашните условия са най-хигиенични, после идват памучните, а най-добрите са конопените и ленените.

Разумно е човек да се облича според условията на Природата, а именно зиме с дебели дрехи, лете с тънки.

чрез ДРУЖБА.

За да бъде здрав, човек трябва мислено да се свързва със здрави хора, които нямат никакви слабости и недъзи. Свързвайте се мислено с добри, със силни, със здрави хора, за да приемете част от тяхната енергия. Тези хора са свързани с Божествения свят и са проводници на Божествени енергии... Свързвайте се с такива хора, за да бъдете и вие добри, здрави и разумни.

Дружете с ония, които търсят Природата, разбират законите й и ги прилагат.

Дружете с хора, с които си хармонирате. Ползвайте се от услугите на тия, с които сте в съгласие и единство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...