Jump to content

чрез ДУХ / чрез ДУХОВНОСТ / чрез ДУХОВНОТО ТЯЛО


Recommended Posts

чрез ДУХ.

Какво е Духът? Необятна сила, която твори и съгражда.

Духът на човека винаги изразява волята Божия. Той върши това, което от Бога е научил. Той е разумното начало в живота на човека.

Единственото нещо в човека, което не боледува, това е неговият дух. Ето защо, когато човек заболее, духът му прави усилия, напряга всички свои енергии, да помогне на тялото, да се справи с болестта. Затова казваме, че душата страда, умът се обърква, сърцето излиза от релсите на своя живот, волята се парализира, но духът никога не отпада. Само той остава бодър и силен, да изправя повредите, които стават в човека.

Всеки човек трябва да знае, че има дух в себе си, автор на всичко онова, което той счита за невъзможно.

Винаги ще държиш главата си перпендикулярно към центъра на Слънцето, нищо повече... Направете си един счет, днес главата ви дали е била свързана с центъра на Слънцето, с този магнетически или разумен център, дали тези течения са били правилни. По този начин много от вашите състояния, които създават нервността, неразположението на духа у вас, ще се изгладят... От черната ложа от центъра на Земята постоянно изменят движенията ви.

Той има добро разположение на духа, защото храносмилането в него става правилно.

Когато сте неразположени духом, направете следния опит: Вземете половин килограм пресни, едри, хубави череши и излезте вън, в 10 часа преди обяд. Обърнете се към слънцето и започнете бавно, спокойно да ядете черешите. Яжте ги около един час. Тъй щото, от 10 до 11 часа трябва да сте изяли всичките череши. Освен череши, нищо друго не трябва да ядете. След половин час ще забележите една промяна в състоянието, в разположението си. Това е резултат на черешите.

Вие можете да бъдете проводник на Духа не само чрез ръцете, но и чрез вашите мисли, чувства и постъпки.

Един милиграм органическо злато в кръвта е достатъчно да повдигне духа на човека.

Как познавате, кога даден човек е спечелил на лотария? Първо, духът му се повдига. Ако е бил неразположен, обезсърчен, като спечели, той става радостен, разположен и готов да сподели радостта си с всички хора. Ако е бил болен от треска, болестта веднага го напуща. Мисълта, че е спечелил 500 000 лева произвежда в него сътресение, на което треската не издържа.

Всякога поддържайте разположението на духа си. Доброто разположение на духа е едно от красивите съчетания на разумнодействащите сили в човека. Когато всички сили в човека са в хармония, той има добро разположение на духа и е готов на всякаква разумна работа... Това значи да има човек вътрешен мир и равновесие в себе си. Не нарушавайте този мир, за да бъдете проводници на Божествените мисли и чувства.

чрез ДУХОВНОСТ.

За да бъде духовен, човек трябва да знае как да се освобождава от болезнените състояния на своята душа.

Мъжът е силен, когато е духовен и справедлив. Като знае свойствата на топлата и на студената вода, човек може да се лекува и по духовен начин. Запример, вместо с топла вода, човек може да се лекува с мисълта си, която внася също такова разширяване на капилярните съдове, каквото и топлата вода.

чрез ДУХОВНОТО ТЯЛО.

Физическото и духовното тяло на човека са тясно свързани. Ако човек заболее физически, болестта се отразява и на духовното му тяло. И обратно: ако духовното му тяло заболее, и физическото ще започне да страда. Тъй щото, иска ли да се лекува, човек трябва да влезе във връзка с духовното си тяло. Лекува ли се само по физически начин, той нищо няма да постигне.

От развитието на духовното тяло на човека зависи неговата вяра и любов.

Когато духовното тяло на човека започне да се проявява като физическото, само тогава може да се говори за възпитание и самовъзпитание на човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...