Jump to content

Recommended Posts

чрез ЕНЕРГИИ.

Когато около човека се явяват светли точки, които се движат с голяма бързина, това показва, че той преживява нещо приятно... Светлите точки се виждат само при затворени очи. Светлите точки не са нищо друго освен електрически светлинки, малки резервоари на енергия.

Излизането и влизането на космичната енергия определя здравословното състояние на човека, а също така и неговите мисли и чувства.

Когато казваме за някой човек, че е абсолютно здрав, ние подразбираме, че вливането на енергиите на Природата в неговия организъм става правилно.

Човек трябва да има разумни отношения към Божиите закони, които действат в Космоса. Само при това положение енергиите в Космоса ще потекат правилно в човешкия организъм и той ще се чувства здрав, енергичен и готов за работа.

Важно е да поставите тялото си в такова положение, че да могат енергиите на Природата да протичат свободно през него. Само така може да подобрите здравословното състояние на организма си.

Задачата на всеки човек е да очисти тялото си, за да влезе Божествената енергия в него. Отде ще влезе тази енергия? От три места. През мозъка влиза енергията на Божествената мисъл, през сърцето енергията на Божията Любов, а през тялото Божествената сила. Влезе ли тази енергия в човека, тя започва да работи, да преустройва неговия организъм. За да се приготви за Божествената енергия, човек трябва да се вслушва в тихия глас на Бога, да разбере какво му се говори.

Гръбначният мозък има свойството да поглъща праната или жизнената енергия от въздуха и да я предава на целия организъм.

Стане ли сутрин от сън, първата работа на човека е да приведе тялото си в изправно положение, за да могат енергиите на Природата да се вливат в организма му.

Щом отворите устата си, Природата се разширява и изпраща към вас своите положителни енергии. Като мисли човек, силите на главния мозък отиват в симпатичната нервна система; като чувства, силите на симпатичната нервна система отиват в мозъчната система. Когато тези енергии се кръстосват правилно, човек е здрав, мисли и чувства правилно.

До голяма степен нашето здраве се дължи на магнетичните енергии, които текат в организма... Изсушаването на организма се дължи на електричеството, което се събира понякога в голямо количество. Човек трябва да разбира законите, за да може да се справи с излишното количество от електричество и магнетизъм в тялото си. Електричеството и магнетизмът са сили, които действат във вътрешността на организма.

Когато заболее, човек трябва да се свърже с енергията на Слънцето и на Луната. Ако не може да се свърже направо с тях, нека се ползва от ония растения и минерали, които са свързани с енергиите на Слънцето и на Луната, и ги трансформират правилно.

Единственият метод за лекуване на различните болести се заключава в превръщане на енергиите на човека от низходящи във възходящи, т. е. да се измени посоката на движението им от центъра на Земята към центъра на Слънцето.

Връзката на човека със способни и даровити хора е в състояние да повдигне неговите низши енергии във висши.

Радвайте се, когато космическата енергия постоянно изтича навън и се втича навътре.

Стремете се към красиви, съзнателни и пластични движения, за да се свържете разумно с приливите и отливите на космичната енергия.

Кинетическата енергия е закон на изпразване, а потенциалната е закон на пълнене. Доброто е пълнене, злото е изпразване. Който се изпразва, той се освобождава от злото.

Като ученици, вие трябва да знаете точно колко енергия възприемате от всеки плод, от всяка човешка мисъл и човешко чувство и каква е тази енергия. Енергията на човешките мисли се предава и чрез пространството нищо не може да я ограничи. При това, колкото по-разумно е едно същество, толкова по-бързо се предава енергията на неговите мисли и чувства.

Ако енергиите, които храносмилателната система произвежда, се използват разумно, състоянието на човешкия организъм се подобрява.

Ръцете, това са едно динамо, това са двата тока на една батерия, и от вас зависи как ще ги поставите, за да урегулирате теченията си.

Ако искаш да бъдеш във връзка с едно земно течение, ще обтегнеш ръцете си, краката си, мускулите на цялото си тяло само за няколко секунди, и веднага ще урегулираш теченията в себе си.

Трябва да се заемете сериозно да обработвате излишната енергия в себе си. Като я обработите, тя ще се превърне в жив капитал.

Чрез самообладание човек асимилира излишната енергия на своя организъм по вътрешен път и я впряга на работа.

Когато в организма на човека се събере много енергия, която не може да се впрегне на работа, той прави различни движения, за да я изпрати в Природата.

Грубият човек всякога харчи. Например той ще удари някого, но с всеки удар предава своята енергия и по този начин я изгубва... Проследете един много силен човек, който бие 10-20 души. Ще видите, че след това той отслабва, изгубва силата си.

Освобождавайте се от излишната енергия. Как? Вечер, като си лягате, отворете всички кранове на тялото си, да излезе излишната пара навън. Това значи да си даде човек сметка за постъпките си през деня и да се освободи от всички заблуждения и погрешки.

Като заболееш или си неразположен, потърси човек, който те обича; хвани го за двете ръце, погледни го в очите и му благодари за енергията, която си получил от него. Някога можеш да хванеш двете ръце на човека, а някога само лявата или само дясната ръка.

За да не се изразходва докрай, човек трябва да се стреми съзнателно към Любовта, към Мъдростта и Истината, като условия за наторяване, т. е. набавяне на изразходваната енергия на тяхната почва.

Велика наука е да знае човек да превръща енергиите.

Като ученици, вие трябва да знаете законите, чрез които се сменяват енергиите.

Прилагайте закона за смяна на енергиите, да можете сами да си помагате.

Религиозните прилагат молитвата като метод за трансформиране на енергиите.

Задачата на ученика е да регулира своите енергии съобразно енергиите на Природата. Дойде ли в съгласие с енергиите на разумната Природа, човек е придобил известна хармония в себе си.

За да регулирате енергиите на своя организъм, трябва да дишате правилно, дълбоко.

Зад ушите на човека има един център, на който се събира повече енергия, отколкото трябва. Той започва да се дразни, сърди се, готов е да се кара с всички хора. Ако може да трансформира тази енергия, да я впрегне на работа, лесно се освобождава от гнева си. Тя е особен род електрическа енергия... За да не се дразните, сърдите, хапете, потърсете начин да се справите с излишната енергия около ушите си. Започнете да режете дърва с трион или брадва, или да копаете. Ако не можете да направите това, пипнете върха на носа си четири-пет пъти. Важно е да намерите начин да превърнете енергията на гнева в работа.

Когато дясната страна на някой човек е положително наелектризирана, той трябва да намери такъв приятел, лявата страна на когото да има противоположно електричество на неговото, за да могат двата рода електричество взаимно да се неутрализират. Как може да стане това неутрализиране? Единият от тях трябва да постави лявата си ръка върху дясната страна на другия, а той дясната си ръка върху лявата част на главата на своя приятел и няма да забележат как ще придобият разположение. Това може да се постигне и с хващане на ръцете само.

Когато в едната или в другата страна на мозъка ви се натрупа голямо количество електричество, вие сами можете да си въздействате. Например, ако електричеството е натрупано в дясното полушарие на мозъка... ще гладите дясната страна на главата си с лявата ръка. И обратно: ако имате излишък от електричество в лявата страна на главата си, ще я гладите с дясната си ръка. При този опит ще забележите едно успокояване и състоянието ви ще се смени.

Като поставя дланта на лявата ръка върху горната част на дясната ръка и дясната длан върху горната част на лявата ръка, става физическо преливане на енергия. Това не подразбира, че ще имате големи придобивки, но в организма ще стане поне микроскопическа вътрешна промяна.

Когато поставите ръцете на гърдите си, с дланите на тях, става обмяна между енергиите на ръцете и тези на гърдите.

Когато човек духа в ръцете си... урегулирва до известна степен теченията в организма си. Той не може да поправи всичко, но все пак донякъде поне урегулирва своите физически течения.

Когато искате да регулирате силите на своите удове, направете следното упражнение: Спуснете ръцете си надолу и концентрирайте мисълта си към центъра на Земята. След това вземете тази енергия от центъра на Земята и съзнателно я отправете нагоре, в мозъка си. Ако не можете да направите това, тази енергия ще ви обсеби и ще се отрази разрушително върху някой от вашите удове. За да не става това, вие трябва да отправяте тази енергия не само към главата си, но и към центъра на Слънцето. После прекарвайте същата енергия към центъра на Земята. Тези два вида енергии, тези две течения ще се срещнат някъде. Точката, в която ще се срещнат в човека, е под лъжичката. В тази точка вие ще усетите малка топлинка, признак на живот. Ако кръстосването на тия енергии става в мозъка, там ще усетите подем в мисълта; ако кръстосването на тия енергии става в белите дробове, чувствата ви ще се разширяват; ако това кръстосване става в стомаха, ще усещате голям апетит; ако това кръстосване става в мускулите на краката и ръцете, ще изпитвате желание за движение. Изобщо, в който уд и да става кръстосването на тия енергии, човек ще почувства в себе си особена приятност и разположение към нещо хубаво.

Щом забележите в себе си готовност да хапете с езика си, направете следното упражнение: Дясната ръка нагоре, силно изопната, а лявата надолу. Бавно клякане, с допиране на лявото коляно до земята. С голямо съсредоточаване на мисълта, изговорете думите, отправени към себе си: „Готов ли си още да говориш?" После, лявата ръка нагоре, а дясната надолу. Бавно клякане, с допиране на дясното коляно до земята и изговаряне на същите думи. Като клекнете и станете няколко пъти, мъката и дразненето ви ще изчезнат. Чрез това упражнение, чрез клякане и ставане, чрез докосване на ръцете до земята, вие ще прекарате електричеството в земята и ще се освободите от него.

Човек може да носи чужди скърби. Отивате при някой болен, който се оплаква от главоболие. Вие туряте ръката си на главата му, и той оздравява. Болният оздравява, но вашата глава заболява. Защо? Защото не знаете как и къде да поставите ръката си. Като отнемете болката и скръбта на някого, вие трябва да знаете къде да я турите. Помагайте на ближните си и не се страхувайте!

Когато човек е боледувал известно време, той изгубва част от своята жизнена енергия и за да я възстанови, търси лекари или различни медикаменти, с които да си помогне. Ето какво може човек да направи в този случай. Нека от време на време хваща с два пръста долната, месестата част на ухото си и леко да я опъва надолу. След това да си разтрива подутината зад ухото и да следи за промените, които настъпват в неговия организъм... Това е метод за усилване на жизнеността в човека.

Когато човек заболее, той се пипа по главата, по лицето, по гърдите... Значи, по един несъзнателен начин, той може сам да си помага.

Това направи Христос с болния от 38 години. Той му каза: „Стани, вдигни одъра си и ходи!" Отде дойде тази сила в болния? Тя се крие в него. Когато туряте дърва на огнището и с една клечка кибрит запалите голям огън, в кибритената клечка ли се крие енергията? В дървата. Кибритената клечка е само условие за проява на енергията. Значи има условия и причини вън от човека, които служат като подтик за проява на енергията, скрита в него.

Всички отрицателни и низходящи енергии трябва да се превърнат в положителни и възходящи. Много начини има за превръщането им. С картини и образи можете също да сменяте състоянията си. Те трябва да бъдат живи и красиви. Разумната Природа е пълна с такива картини и образи.

Човек е здрав, когато между енергиите на неговия организъм става правилна обмяна.

Докато е свързан със Земята, човек постоянно губи енергиите си. Свърже ли се със Слънцето, той черпи от неговите енергии и се възобновява.

Човек може направо да черпи енергия за поддържане на своя организъм от светлината, ако знае нейните закони; от живота, ако го разбира, и от любовта, ако се стреми към нея. Тези са трите източника, от които човек може да черпи сила, живот и здраве. Има ли тези неща в себе си, той е придобил истинското щастие на Земята.

Ако влезете във връзка с един музикант, ще възприемете един род енергия от него; ако влезете във връзка с един художник, ще получите друг род енергия; от поета ще получите трети вид енергия.

Ако възприемете и използвате енергията, която се образува сега в света при земетресенията и бурите, тогава всички мъчнотии, страдания и противоречия, на които ще се натъкнете, няма да ви причиняват никакви пакости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...