Jump to content

чрез ИЗГРЕВА НА СЛЪНЦЕТО / чрез ИДЕАЛИ / чрез ИЗПОВЕД / чрез ИЗПОТЯВАНЕ


Recommended Posts

чрез ИЗГРЕВА НА СЛЪНЦЕТО.

Ако човек не посреща изгрева на физическото Слънце, той не може да бъде здрав... Всеки трябва сам да си получи благото на деня.

Бъди буден, когато Слънцето изгрява, за да възприемеш Божествената светлина и топлина.

Иска ли човек разумно да използва енергиите на Слънцето, той трябва да излага гърба си на ранните слънчеви лъчи, още преди изгряването на Слънцето. Енергиите, които ще приеме по това време, се равняват на енергиите, които би приел, ако се излага цял ден на Слънцето. Даже и в облачно време можете да излезете преди изгряването на Слънцето и да концентрирате мисълта си в посока на изгряващото Слънце. Облаците пречат само да видите Слънцето, но неговите жизнени енергии минават и през тях.

Зората дава на човека такива енергии, каквито никоя друга сила не е в състояние да му даде.

На всички анемични и слаби хора препоръчвам при всяко време да излизат вън, половин час преди изгрева на Слънцето, да възприемат ранните слънчеви енергии и после да отидат на работа.

чрез ИДЕАЛИ.

Който се е домогнал до своя идеал, той се е освободил от болезнените състояния на своята душа, както и от всички наследствени или отпосле придобити недъзи и слабости.

чрез ИДЕИ.

Човек трябва да внесе една нова идея в себе си, да стане и да оживее. Станах болен. Сега пак мога да бъда здрав.

Идейният човек привлича положителните течения на живота и се ползва разумно от тях. Той привлича идеите на всички добри хора към себе си и лесно се справя с мъчнотиите си. Всички идейни хора взаимно си помагат. Те представят сила, която никой в света не е в състояние да победи.

чрез ИЗПОВЕД.

Неврастенията, недоволството, болестите в човека се дължат все на нечиста материя, на нечиста кръв в организма му. Тази материя, тази кръв трябва да се пречисти. По какъв начин? Чрез изповед. Изповядването е чистене. Да се изповяда човек, това значи да отвори душата си пред Бога, да изнесе всичко непотребно навън и да се освободи от излишния товар, който го тормози. Да се изповядаш, значи да изчистиш къщата си... Изповядаш ли се, остави в душата си само същественото, нека влиза в нея чист, свеж въздух отвън.

чрез ИЗПОТЯВАНЕ.

Щом се разболее физически, човек трябва да се изпоти. Щом се изпоти, той е вън от всякаква опасност.

Ако температурата на тялото се повишава, това предизвиква изпотяване.

Здравият човек се поти. Ще кажете, че и болният се поти. Има разлика между потенето на здравия и на болния. Когато се поти, здравият диша правилно и ритмично; през това време порите му се отварят и цялото тяло диша. Болният обаче се поти, но дишането му е неравномерно и трудно.

Изпотяването става най-добре с пиене на гореща, вряла вода от 1 до 10 чаши най-много. Като се пие гореща вода, тя излиза чрез порите навън, отваря ги и с това се възстановява здравословното състояние на организма.

Щом подобрите дишането и чувствата си, подобрява се състоянието на нервната и симпатична система. Това се постига чрез систематично изпотяване... Чрез изпотяването се отварят порите на кожата и организмът започва да диша правилно.

Срещнете ли човек, на когото силите не са организирани, от него излиза неприятна миризма. За да се освободи от тази миризма, той трябва да прави изпотявания, да пречисти тялото си от ония утайки и наслоявания, които пречат за координирането.

За да спи, човек трябва да подобри кръвообращението си. За тази цел човек трябва поне два пъти в седмицата да предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода. Ще изпие няколко чаши гореща вода, в която може да изстиска няколко капки лимон. Като се изпоти добре, ще изтрие тялото си с влажна кърпа и ще се преоблече. След това нека изпие още половин или една чаша гореща вода.

Ако имате екзема, ако ви падат косите, ако имате ревматизъм в ставите си или пък някакви подутини в корема си, ако сте богат, направете си някаква веранда, тераса, изложена към слънцето и оградена със стъкла, хвърлете ризата си до пояса, легнете на един креват с главата на север, а краката на юг, изложете гърдите си на Слънцето, като пазите главата си от него и стойте така 1/2 час, после 1/2 час гърба, 1/2 час пак гърдите, 1/2 час гърба си и т. н., докато се изпотите. Ако направите 20-30-40 такива бани, всичко ще ви мине, и екзема, и ревматизъм ще изчезне. Като се подобри веднъж стомашната ви система, храносмилането ще почне да става правилно и кръвта ви ще започне да функционира правилно. Ако са болни ръцете и краката? Може да излагате на Слънце цялото си тяло. През кой час на деня? Сутрин от 8 до 10 часа. Ако тези бани произвеждат ефект върху гръбначния ви стълб, мозъка, дробовете ви, вие ще почувствате ефекта и върху цялото си тяло. Всичко зависи от мозъка. Той е като батерия. Щом тази батерия започне да възприема, щом пълненото й със слънчева енергия става правилно, тя после я разпраща към всички удове на тялото и тази енергия, това електричество започва да лекува... През кой месец на годината да се правят слънчевите бани? Добре е да се правят през май, юни, юли и август.

От днес нататък (от 25 април до 4 юли) ви давам следната задача за десет седмици. По два пъти в седмицата ще предизвиквате изпотяване чрез гореща вода. Ще изпивате по четири-пет чаши гореща вода, с десетина капки лимон, докато се изпотите добре. След това ще изтриете тялото си с влажна кърпа. После, със суха кърпа ще попиете влагата добре и ще се преоблечете. Най-после ще изпиете още една чаша гореща вода, да възстановите изгубената топлина при изпотяването. Добре е да правите изпотяването сутрин, или вечер преди залез слънце, или преди лягане, към десет часа. Докато пиете гореща вода и правите движения, не се страхувайте от простуда... Ако цветът на лицето ви се е подобрил и ако сте изтънели малко, трябва да се радвате, че имате резултат. През времето, когато изпълнявате задачата, ще мислите само за здрави, за жизнерадостни хора, а не за болести.

Човек трябва да се изпотява не само физически, но и духовно. В духовния живот на човека, страданията представят нещо подобно на изпотяване. Ако не може физически да се изпоти, човек е изложен на опасност. И ако не страда, човек пак е изложен на опасност.

Ако се потите много, изтривайте тялото си с влажна кърпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...