Jump to content

чрез КАФЕ / чрез КВАС / чрез КЛЕТКИТЕ


Recommended Posts

чрез КАФЕ.

Кафето вземам, като дойде някой път хремата или треската. То е лечебно. Ако искате да се лекувате, пийте кафе. То е лечебно растение. Стимулира.

чрез КВАС.

Квасът, млечният компрес са добри специалитети, които трябва да се предпочитат пред студените компреси.

Когато страдате от главоболие или очеболие, турете на слепите си очи квас, прясно приготвен. Мястото намажете с малко зехтин и отгоре турете кваса. Дръжте го на слепите очи 10-14 часа. Това можете да правите 35 пъти седмично, според степента на болката.

чрез КЛЕТКИТЕ.

Клетката е проекция на духовния свят във физическия.

Милиарди клетки има в човешкия организъм, които са живи, съзнателни и организирани.

В клетката ние имаме едно учреждение, едно заведение, в което Разумното разпределя работите.

Нашият организъм е образуван от милиарди клетки, които имат свойствата на земята, да възприемат слънчевите лъчи, да ги трансформират и да задържат от тях необходимата прана за обновяване и лекуване.

Като ученици, вие трябва да работите с мисълта си, да правите опити, да използвате скритите сили в своя организъм, като лечебни средства. В човека има клетки, задачата на които е да лекуват. Те се наричат лечебни клетки. Достатъчно е човек да отправи мисълта си към тях, за да проявят те своето действие. В такъв случай човек не се нуждае от външни лекарства. Ако страда от треска, човек може мислено да приеме хинин в организма си. Лечебните клетки веднага ще проявят своята сила, ще се застъпят за организма и ще му помогнат. От човека се иска само концентрирана и положителна мисъл. Всяка отрицателна мисъл парализира действието на клетките. Иска ли да се лекува, човек трябва да поддържа положителни мисли.

Задачата на ученика седи в това, да подмладява всички клетки на организма си, а не само частично. За тази цел той трябва да се научи да говори на своите клетки.

Трябва да познавате езика на клетките, от които са съставени вашите удове, и да се разговаряте с тях. Колкото е по-интелигентен и високо развит човек, толкова и клетките на неговото тяло са по-интелигентни... Всяка дисхармония в мислите, чувствата и постъпките му се отразява и върху клетките, а оттам и върху състоянието на целия организъм.

Всеки ден, преди да започне своята дневна работа, ученикът трябва да поздрави клетките на тялото си, като започне от клетките на мозъка, на очите, на носа, на ушите и постепенно да слиза надолу. След това да поздрави клетките на дробовете, на сърцето, на стомаха, на червата и най-после ще поздрави себе си и ще започне работата си. Под думата „себе си" разбирам своя ръководител. Само при това положение може да се очаква единство и задружна работа между всички клетки на човешкия организъм. Когато не познава това отношение, тази обхода към клетките на своето тяло, човек цял ден се лута нагоре-надолу и работата му не върви добре.

Вечер, когато лягате, ще се обърнете първо към клетките на мозъка си, после към клетките на дробовете си, след това към клетките на стомаха си и най-после към клетките на останалите органи, на мускулите, на костите и ще им кажете: „Слушайте, аз отивам на училище. През това време вие свършете възложената ви работа, че като се върна, да намеря стаите изчистени, проветрени и целият организъм обновен." Клетките приемат заповедта на господаря си и започват да работят трескаво, системно, в най-кратко време да свършат възложената им работа... Така трябва да говорите на клетките си.

Щом си легнете, ще кажете на тялото си: „Слушай, както си легнеш, така ще останеш до сутринта никакво мърдане надясно или наляво!" Ако тялото ви се подчини на тази заповед, значи, вие сте му господари, можете да го владате. Не се ли подчини, не сте господари. Добре е да правите тези опити, да видите дали тялото ви се подчинява на вашите внушения, или не се поддава. Всички клетки в организма на човека са разумни, и ако можете да им говорите, а те да ви слушат, вие ще можете да се възпитавате... Ако при всички опити тялото ви се подчинява, всичко у вас ще върви в хармония.

Представете си, че имате някакъв оток на крака си. Ако вие можете да заповядвате на тялото си, ще кажете на клетките, които се намират около отеклата част на крака да изпратят по-чиста кръв и да изхвърлят нечистата по-скоро навън. Кажете ли си така, на сутринта ще почувствате едно голямо подобрение, едно разположение на духа.

Ако ние при сегашния живот не можем да контролираме нашия организъм, с неговите сили този мозък, това сърце, тия нерви, артерии и всички клетчици в него, какво очакваме тогава? Вие ставате сутрин и нищо не мислите за вашето тяло. Направете една молитва за него. Изпратете вашата мисъл към тялото си. Помислете за всички ваши клетки, които влизат в мозъка, в стомаха ви. Помислете за всички живи същества, които работят в него, и им изпратете, както прави един добър господар със слугите си, една мисъл, едно благословение. Насърчете ги, дайте им сили, и те ще се зарадват... Говорете им, те всичко разбират... Насърчете ги, те са съзнателни същества! Бъдете разумни, внимателни към тях, говорете им като един добър господар.

Клетките и в младия, и в стария човек претърпяват постоянна промяна, но това не значи, че умират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...