Jump to content

чрез КОМПРЕСИ / чрез КОНЦЕНТРАЦИЯ / чрез КОПАНЕ / чрез КОСАТА


Recommended Posts

чрез КОМПРЕСИ.

Съвременните учени изучават водата, нейните свойства и я използват за лекуване, но не по един и същ начин. Някои препоръчват студени компреси, а други топли. Когато на болното място поставят студени компреси, става свиване на капилярните съдове, вследствие на което се предизвикват особени реакции в организма. Турят ли на болното място топли компреси, реакциите са благотворни. Топлата вода предизвиква разширение на кръвоносните съдове, вследствие на което и кръвообращението се подобрява.

Какви компреси да си турим: топли или студени? Топли компреси, защото студенината е омраза, а топлината е любов.

Всички съвременни лекари обаче препоръчват студени компреси. Те казват: Клин клин избива. Действително така е, но то се отнася при цепене на дърва, но не и при болестите. Клин не може да урежда човешките работи.

Турете малко вода в черната земя, направете от нея каша и ако ви боли ръката, наложете я, ето ви един компрес! И този компрес помага много повече от бялата пръст. И следователно правете си такива компреси.

чрез КОНЦЕНТРАЦИЯ.

Не говоря за концентрацията на факирите, но да я постигнете по един правилен, хармоничен начин. Да минавате от едно състояние в друго, без да нарушавате връзката с разумните сили. Под „концентрация" разбирам още, след като сте направили една погрешка, да се опитате да възстановите хармонията между своя ум, сърце и воля. Това значи влизане в естествения, хармоничен ред на силите, които премахват непотребните неща спънки в човешкия живот.

С отворени очи става концентрирането... „Чакай да си затворя очите." Затваря си очите и след десет минути заспива... С отворени очи ще се лекуваш, ще мислиш за ръцете си, за краката си, ще прокараш ума си през нервната система, през стомаха, в червата, по цялото тяло, като един господар, който трябва да се разходи навсякъде из своето имение, да види в какво положение се намира всичко. Това значи концентриране. Ще мислите все около тялото, с отворени очи. Външния свят ще го забравите.

Ако направите един голям разрез на ръката си, заздравяването на този разрез ще зависи от концентрирането на вашия ум. Ръката ви може да оздравее за 5 минути, за 10 минути, за 15 или 20 минути, за един ден, за два дни, а може и за няколко месеци. Колкото интензивността на вашата мисъл е по-слаба, толкова повече се продължава и времето.

Само онзи може да се вглъби в себе си, който е минал през големи страдания и разумно ги е използвал.

Един индус, като е болен, ще концентрира ума си върху праната и мислено ще почне да вдишва. Ще мисли, че през всички клетки всмуква прана. Не се минава ден, два, три, четири, след като направи опита, веднага му минава.

чрез КОПАНЕ.

Ако искаш да се лекуваш, ще работиш през май и юни. Мине ли май и юни, не бутай земята. Ако искаш да се лекуваш, през май и юни работи, копай земята. Тогава теченията слизат от Слънцето, минават през екватора отдолу, отделят се към полюсите. Особено към северното полушарие върви едно течение. Ако вземеш една мотика или бел, или лопата, като работиш, тази енергия през лопатата минава в тялото. И както всички растения през май и юни се обличат с най-хубавата дреха, така и вие може да се ползвате от тия енергии. Ти ако през май половин час работиш с лопатата, ако те боли кракът или стомахът, или бъбреците те болят, работи! Свещен е трудът през май. Не целия ден да работиш, половин час е достатъчно, за да се лекуваш... Но с един ден не става.

чрез КОСАТА.

Космите са антени. Космите, които са зад ушите, са антени, които възприемат и предават разрушителни енергии. Като приемеш тия енергии, ти се настройваш войнствено, готов си да се биеш. Космите, които са близо до центъра на въображението, дават полет на човешката мисъл. Космите на горната част на главата са антени на любовта към Бога. Главата е покрита с антени. Ако окапят антените... не можеш да възприемаш впечатленията от външния свят.

Човек съзнателно или несъзнателно, чрез космите на главата си, като чрез антени, възприема мисли от висшите светове и продължава да се усъвършенства.

Здравият има силен, жив косъм. Приятно е да гледаш косата на здравия човек.

Какъв трябва да бъде цветът на космите... Черният цвят означава взимане, а белият даване. Следователно, ако си с черна коса, трябва да знаеш добре ли възприемаш; ако си с бели коси, трябва за знаеш добре ли даваш.

Хора с бели коси показват, че са цъфнали и узрели.

Черните коси, черните очи показват, че тези хора са още в сянка, светлината още не е проникнала в тях... В тях има складирана енергия, която отпосле ще се прояви.

Кокове и игли по тях жените не трябва да носят, а косите им да бъдат надолу спуснати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...