Jump to content

чрез КРАСОТА / чрез КЪПАНЕ / чрез ЛИМОНИ / чрез ЛУК / чрез ЛЮБОВ


Recommended Posts

чрез КРАСОТА.

Винаги замествай грозното с красиво.

чрез КЪПАНЕ.

Тялото си не търкайте много, понеже ще се ожулите; оставете го да се очисти само. Сипи на тялото си една кана вода и не го пипай с ръката си. Една кофа на главата си, една кофа на тялото си, и всичко това е достатъчно... В здравия човек постоянно става изтичане на електричество и магнетизъм, става едно трептение. Когато туй трептение е нормално, от порите на тялото излизат струи, които изхвърлят всичката кир навън. Такъв човек е праведен, затова на праведните хора тялото е чисто, у тях става постоянно изчистване, постоянно изхвърляне отвътре навън. Не е водата, която ги чисти. Трептението в тях ги чисти и по този начин не става никакво задръстване в порите на тялото им. Само така хората могат да бъдат здрави.

чрез ЛИМОНИ.

Достатъчно е по един лимон на ден. Изцеди лимона, долей чашата с гореща вода и изпий сока... И в хубавите работи трябва да има мярка. Иначе, ще се натъкнете на лоши последствия.

чрез ЛУК.

И лукът има своята цена. Изучавайте свойствата му и той ще ви помогне. Може да лекувате с него. Ако някой се оплаква от болка в крака или в ръката, наложете болното място с печен лук и малко масло. Лукът смекчава болката и отнема температурата.

чрез ЛЮБОВ.

Какво нещо е Любовта? Това, което носи живот и здраве на всички живи същества.

Под думата „Любов" разбираме Божественото начало в човека.

Без любов няма живот, няма здраве, няма сила.

Любовта е лек срещу всички болести.

В света съществуват три закона, към които се стремят всички хора, съзнателно или несъзнателно. Първият закон има отношение към здравословното състояние на човека. Той е законът на Любовта. В Любовта не съществуват болести. Любещият е здрав, силен, мощен човек.

Закон е: Любовта премахва всички слабости и недъзи. Тя е особено космическо течение, което минава през всички живи същества... Колкото по-правилно се приема и предава тази енергия, толкова по-здрав е човек.

Това, което освобождава човека от болезнените му състояния, е Любовта.

Любовта е велика сила, от която бягат и лошите духове, и мъчнотиите, и страданията, и болестите, и недоразуменията между хората.

Влезе ли Любовта в човека, всичко нечисто и вредно излиза навън.

Когато Любовта посети човека, тя го обновява.

Любовта е единствената сила, която може да лекува и възкресява. Колкото малка да е любовта, тя е в състояние да стопли и повдигне човека.

Влезе ли в ума ви една светла мисъл, в сърцето едно възвишено чувство, във волята силен подтик, ще знаете, че Любовта е дошла.

Светлината и топлината са условия за смекчаване на сърцето. Дето са светлината и топлината, там е Любовта.

Любовта произвежда преврат в човека. Тя е в състояние да регулира и силите, които действат в човешкия организъм.

Мнозина от вас сте се индивидуализирали, мислите само за себе си, за своите страдания. Такъв човек мяза на болен, който мисли само за болестта си. Казвам на болния: ти приеми Любовта в себе си, а за болестта не мисли. Любовта е сила, която е в състояние да те излекува. Любовта лекува всички болести. Тя повишава трептенията, вибрациите на човешкия организъм и с това го прави способен да издържа на външните влияния и на влиянията на микробите.

Любовта парализира действието на всички отрови. Обичай, люби и не се страхувай от нищо! Няма сила в света, която може да се противопостави на Любовта. Няма противоречие, което може да устои на Любовта. Тя е лек против всички болести, броня срещу всички отрови и злини.

Любовта лекува и най-неизлечимите болести. Който има любов, той не може да боледува. Искате ли да се освободите от болестите си, трябва да обичате всички хора и да сте готови на всякаква услуга.

Ако искаш да бъдеш здрав, силен и способен, ще любиш.

Трябва да любите и да обичате, трябва да ви любят и да ви обичат. Като любиш, ти помагаш; като те любят, на тебе помагат.

Задачата на човека е да изучава и прилага любовта като проява на Бога. Когато човек даде ход на тази любов в себе си, всички болести, противоречия, недоразумения, ще изчезнат. Любовта стопява всичко.

Който ви обича, той може да ви дигне от леглото, ако сте болен. При Любовта болният оживява.

Ако млад момък, със светъл ум и сърце, каже на една умираща мома, че я обича, тя ще се съвземе, ще оздравее и ще стане от леглото си.

Ако една млада, но болна мома срещне здрав, красив момък и сърцето й трепне, тя веднага ще се почувства по-добре. Като го види на другия ден, очите й ще светнат. На третия ден вече тя ще бъде бодра, весела и ще оздравее напълно. Значи Любовта внася сила в организма на човека... Когато старият, болният види Любовта, здравето му се възстановява, сърцето м у започва правилно да тупти, умът му се изменя, започва да мисли добре.

Какво представя Любовта ? Велика, мощна сила е Любовта. Внесете ли най-малки я подтик на Любовта в душата на човека, той коренно ще се преобрази. Любовта е в състояние да подигне и паднали я човек, да го направи силен, здрави да го застави да учи. Една млад а мома боледувал а 1 2 години от някаква болест. Лекари те нямал и никаква надежда в нейното излекуване. Един ден тя видял а един млад, краси в момък, който така я погледнал, че събудил живот в нея. Тя станал а моментално от леглото си и започнал а бавно да пристъпва. Ден след ден тя се чувствал а все по-добре, докато в скоро врем е съвършено оздравяла. Тя започнала да с е облича добре и да излиза навън да се разхожда. Кое й дало сила да прави това ? Мисълта за младия момък. Тя постоянно го носела в ума си. Какво показва това ? Това показва, че само Любовта е в състояние да свърже човек а с живите сили на Природата, с красивото и великото в свет а и да вдъхне желани е в него да живее. Това, което освобождава човек а о т болезнените му състояния, е Любовта

Искат е ли да се лекуват е с Любовта, спрете вниманието си върху нейните най-малки прояви.

Ти си болен, защото не обичаш. Обикни баща си и майка си, брата си и сестра си и ще оздравееш... Обикни ги и ги тури на първо място в себе си. Щом ги поставиш на първо място, ти трябва да заемеш последното място, и болестта ще те напусне.

Закон е : Колкото повече боледуват децата, толкова любовта на родителите към тях е по-слаба. За да бъдеш здрав, любовта на майка ти трябва да прониква дълбок о в твоят а душа.

Ако страдат е от ревматизъм, треска или друга някаква болест, обикнете някого. В скоро врем е здравето ви ще се подобри. Колкото по-скоро оздравеете, толкова по-правилно сте проявил и обичта

Кат о заболееш, намери десетина души здрави хора, обикни ги и започни да им услужваш, колкото можеш. След два-три деня и ти ще бъдеш здрав. Ак о и здравите те обикнат, толкова по-добре за тебе.

Нещата без Любов не могат да се поправят. Дойде ли ви някаква болест, не се страхувайте, но приложете любовта в живот а си. Тя лекува всички болести.

Ако си болен и произнесеш името на Любовта, ще станеш от леглото си и ще се почувстваш здрав.

Ако сте болен, кажете : „Любовта иде!" Като призовеш Любовта, всяка болест, всяка мъчнотия, всяко страдание изчезват.

Когато се влюби, болния т оздравява.

Аз разглеждам оздравяването като вътрешен процес в човека. Болният, оздравял в присъствието на Любовта, ще каже : „Откак дойде този човек при мене, аз напълно оздравях."

От най-старо врем е и до днес още на хората се препоръчва добър, чист живот. Защо? Да избегнат отровите на живота. На всички хора се препоръчва Любов. Защо ? Защото Любовта носи елексира на живота. Любовта носи светли мисли в живота на човека и постоянно му нашепва : „Не бой се, ще победиш! " Изгубиш сто хиляди лева, тя казва : „Не бой се, тия пари ще дойдат от друго място! " Някой вземе хляба ти, тя пак казва : „Не бой се, от другаде ще дойде нов, пресен хляб! " Който е взел твоя хляб, нека сладко го яде. Да ти даде Бог здраве и живот, всичко ще дойде на мястото си.

Съвременната медицина прав и особен и операции на човешки я организъм изкуствено присажда известни жлези, за да го подмлади. Това може да стане по естествен начин чрез Любовта. Когато Любовта проникне в сърцето на човека, тя засилва неговите жлези и той се подмладява. Докато човек обич а хората, жлезите му са активни и то й им а услови я да се подмладява.

Престане ли да обича, жлезите започват постепенно да се атрофират. Обичайте хората, растенията, животните и радвайте се на онези, които се обичат.

Аз говоря за Любовта, но разбирам оная Любов, която не причинява страдания и болести. Хората говорят за Любовта, прилагат я, но боледуват. Каква любов е тая, която носи страдания и болести? Това не е истинска любов. Това е любов, която хората са изопачили.

Новото учение не е болница. Наистина, то включва в себе си взаимопомощта като средство за лекуване, но при този метод Любовта по никой начин не трябва да се изопачава.

И най-малката Любов е в състояние да повдигне духа на човека.

Всички удове на човешкия организъм трябва да се импулсират от Любовта.

Дето е Любовта, там никакви болести не съществуват.

Когато човек долови само един лъч от Любовта, в него настава такъв мир, такова разширение, че той веднага разбира отношенията си към хората и става герой, не се страхува от нищо. Обаче това състояние е моментно. Изгуби ли този лъч, той пак дохожда в своето първоначално състояние, става малодушен, плаши се, тревожи се, намира се вече в едно болезнено състояние.

За да ви огрее първият лъч на Любовта, вие трябва да се освободите от всички болести и заблуждения, които днес ви измъчват.

Да приемем Любовта, за да бъдем здрави. Тури любовта в сърцето си.

Яжте с любов, пийте с любов, дишайте с любов, приемайте светлината с любов.

Любовта е мощна сила, която лекува всички болести. Произнасяте ли думата „любов" правилно, вие можете да се лекувате.

Според качеството и количеството на мозъчните клетки, които възприемат Божията Любов, Мъдрост и Истина, се определя и Любовта, Мъдростта и Истината в самия човек.

И тъй, който придобие Любовта, той придобива и щастието. Хванете ли щастието в ръцете си, всички ваши ближни мъж, жена, деца, приятели, тръгват след вас.

Любещият има отличителни белези. Ако хванеш ръката му, ще усетиш приятна, мека топлина. Същевременно той се разширява и физически, и психически.

Изобщо, дето е Любовта, там царува велика хармония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...