Jump to content

чрез МИКРОЯДИ / чрез МИНАЛОТО / чрез МИР / чрез МИСЪЛ


Recommended Posts

чрез МИКРОЯДИ.

Учените с а открил и някакви малки, микроскопическ и същества, по-малки от микробите микрояди, които изяждат микробите. Ако някой човек заболее от някаква заразителна болест, лекарите вкарват в организма му микрояди, които се размножават много бързо и по този начин изяждат микробите, причинители на болестта. Така именно болният оздравява... На научен език, ние наричам е ти я малки същества „микрояди", а на духовен език ангели, невидим и помагачи. Всички хора, в които шестото чувство е развито, могат ясно да виждат борбата между микробите и микроядит е в човешки я организъм. Те виждат, че пред човека се изправя една тъмна сянка, т. е. един силует. Веднага след това с е явява втора, светла сянка, противоположна на първата. Тъмната налита върху светлата, както пеперудата към светлината. Между тъмната и светлата сянка започва борба, в която ту светлата побеждава, ту тъмната... Интересна картина е да гледат е как отляво и отдясно на човек а се борят светли и тъмни сенки, с цел първите да го спасят, а вторите да го унищожат... Колкото по-напреднал е човек, толкова и борбата около него е по-голяма. Милион и същества воюват около човека.

Ако в нас действат тез и три принципа : любов, вяра и надежда, ние щяхме да бъдем силни да браним своят а свобода. Съвременните хора не са научили още да боравят със своя свят. Ако не можеш да победиш един микроб, една малка мъчнотия, как ще победиш големите?

Какво значение един ден ще има този бацил, когато хората ще бъдат със съвършено чиста и здрава кръв? Бацилите живеят само в хора с нечиста кръв. Докато хората водят нередовен, неразумен живот, бактериологията има смисъл, но щом заживеят разумно, и бактериологията изгубва своето значение като наука.

чрез МИНАЛОТО.

Съвременните хора постоянно се оплакват, че крак ги боли или глава, или око, или стомах все от нещо страдат. Искате ли да не страдате, да не изпитвате никакви болки, вие трябва да се освободите от отрицателните състояния на живота. Те не са нищо друго освен резултат на онази наслоена кал, утайки от миналото. Освободите ли се от тях, и Бог ще заличи греховете ви. Веднъж завинаги забравете старото и не го споменавайте! И тогава кажете в себе си: Аз трябва да бъда здрав, както Бог иска!

Причината за твоите страдания, за твоята болест е тази, че преди еди-колко си години твоят баща открадна десет вола на един свой съсед, и ти сега трябва да ги купиш и да му ги върнеш. Направиш ли това, болестта ти ще изчезне... Решите ли да се лекувате по този начин, трябва да върнете всичко заграбено. Дали знаете това или не, то е друг въпрос, но всичко заграбено трябва да се върне. Кражбата може да е извършена от дядо ти, но понеже ти си наследник, тебе държат отговорен, ти ще плащаш.

Вие трябва да оправите работата и на дядо си, и на прадядо си, на всички четири поколения преди вас. Вие трябва да премахнете лъжата, която е съществувала във всичките четири поколения преди вас, докато дойдете до себе си. Направите ли това, тогава само ще се свържете с Бога, ще възстановите хармонията в себе си и всичките ви работи ще се оправят.

чрез МИР.

Доброто разположени е на духа е едно от красивите съчетани я на разумно действащ и сили в човека. Когато всички сили в човека са в хармония, той им а добро разположени е на духа и е готов на всякаква разумна работа... Това значи да има човек вътрешен мир и равновесие в себе си. Не нарушавайте тоз и мир, за да бъдете проводници на Божествените мисли и чувства.

Външно човек може да се вълнува, но вътрешно трябва да пази своя мир.

Когато искат е да придобиете вътрешен мир, излагайте гърба си на залязващото Слънце, а лицето си отправете към изток.

Всеки, който им а любов в душата си, ще им а мир в себе си, няма да се смущава от условията, но ще се намира под велики я Божи Промисъл.

Когато човек долови само един лъч от Любовта, в него настава такъв мир, такова разположение, че той веднага разбира отношенията си към хората и става герой, не се страхува от нищо. Обаче това състояние е моментно. Изгуби ли този лъч, той пак дохожда до своето първоначално състояние, става малодушен, плаши се, тревожи се, намира се вече в едно болезнен о състояние.

Ако сте неразположен и нещо, за да запазите мир а си, кажете си: „Аз живея в свят на пълна хармония. Обиколен съм от разумни и възвишен и същества, които са готови да ми помагат. "

чрез МИСЪЛ.

Правата мисъл закрепва човека, а не го разболява.

Днес много от болестите се дължат на слаба мисъл. Ако мисълта на хората беше силна, те щяха да се лекуват с нея. Мисълта лекува.

Мислите на човек а или създават нещо, или разрушават.

За каквото мисли човек, това става

Това, за което мислиш най-много, то оказва влияние върху тебе.

Престанете ли да мислите, вие сте болни. Докато мисли, човек може всичко да постигне...

Мисълта е магическа пръчица, с която всичко е постижимо.

За здравето на човека, за неговото вътрешно състояние е необходимо следното: Той трябва да мисли, трябва да се научи да мисли!

Ти кат о почнеш да мислиш, всички тези тягости, които имаш, почват да се топят.

Мисълта и чувствата са градивни процеси. Те използват физически я и духовния материал за съграждан е на физическото, на умствено о и на сърдечното тяло на човека.

Изобщо, за да поддържа организма си в здравословно състояние, човек трябва да се изучава, да следи своите мисли и чувства, да е готов всякога да се коригира

Мисълта представя Божествен а сила, която превръща отрицателните енергии в положителни.

Като мисли и чувства, човек се свързва с всички същества над и под него и възприема техните състояния.

Мисълта се събужда през пет канала, а те са пет е чувства или сетива.

Дръжте в ума си следните мисли: когато стомахът работи добре, тялото е здраво; когато сърцето чувства правилно, душата е здрава; когато умът мисли право, духът е здрав.

Всяка мисъл може да се предаде чрез говор, писмен о или чрез мисъл. Да предавате мислите си на хората, за това се иска голям а сила. Човек трябва да е правил ред упражнения, да се концентрира, докато усили своята мисъл.

Изпращаш една мисъл, тя с е връща пак към тебе, а след това приемаш нова мисъл. Върху това приеман е и предаване на мислите и чувствата се креп и здравето на човека.

Мощно нещо е мисълта. Тя прави чудеса, тя твори и разрушава. Като знаете силата на мисълта, хранете в себе си само светли и възвишен и мисли, които повдигат, съграждат и обновяват човека.

Някои от съвременните лекар и практикуват нов метод за лекуване. Те лекуват чрез вяра, чрез мисъл, понеже знаят, че причината на всички болест и се крие в мисълта на човека. Затова именно лекарят казва на болния : „Стан и от леглото, не мисли, че си болен, и ходи. Излагай се на Слънце, на чист въздух, мисли за всичко, но не и за болестта си, и ще видиш, че след известно врем е ще бъдеш здрав. " Болният казва : „Ще ходя, ами ако пак кракът ме заболи? " Не, ти трябва да мислиш положително. Докато болният се съмнява, той сам поставя препятствия в пътя на своето лекуване. Щом престане да се съмнява, болестта с и отива. Закон е : За каквото мисли човек, за него се държи. Престане ли да мисли за това нещо, то губи вече сила а си. Това, в което човек вярва, то им а сила за него. Законът е верен и за положителните, и за отрицателните неща в живота. Различието е само в резултатите.

Светът е пълен с красиви и изопачен и форми на мисълта, но човек трябва да бъде господар на себе си, да знае кои да възприеме и кои да отхвърли.

За да не преживее нещо неприятно, човек трябва да се спре, да помисли малко, и тогава да каже думат а си или да пристъп и към работа.

Вие трябва да правите избор на своите мисли. Когато мислите и чувствата на човек а са от низш характер, той губи силата си; когато са от висш характер, той придобива енергия и става способен за работа.

Има известен род мисли, които будят, повдигат човешкото съзнание. Те са правите мисли, които представляват здравословното състояние на човека. Искаш ли да бъдеш здрав, право ще мислиш!

Правата мисъл помага за преустройване на човешкия организъм.

И здравият може да се разболее, както и болният може да оздравее. Това зависи от правата мисъл. Ако болният мисли право, той оздравява. И ако здравият изкриви мисълта си, и той заболява.

Правата мисъл всичко оправя.

Чрез упражненията човек изправя мисълта си. Колкото малка да е една мисъл, тя е в състояние да внесе подем в ума ви и да ви освободи от недоволството.

Не забравяйте, че най-малката добра мисъл или постъпка е в състояние да ви освободи от най-голямото зло или нещастие.

Ако човек е неразположен, здравата, добрата мисъл трябва да измени състоянието му в добро. Здрава мисъл е тази, която носи мир за душат а и светлина за духа.

Всяка добра мисъл може да укрепи слабите места в човека. Добрите мисли могат да се насаждат тъй, както се садят семенцата.

Прилагайте добрите мисли, за да се освободите от лошите чувства, които се явяват като последствие на нереализиран е на добрите мисли.

За да бъде мисълта ви чиста, умът трябва да бъде насочен към възвишени я свят.

Човек със силна мисъл може да влезе при болни от чума, от холера и да излезе здрав и читав.

Кат о ученици, вие трябва да работите върху концентриран е на своята мисъл... Чрез концентриран е на мисълта си, вие можете да си помагат е при различни болезнени физически и психически състояния.

Болен си. Ако концентрираш ума си, и болката мине, ти можеш да се лекуваш с мисълта си... Така ще се съсредоточиш, че да забравиш болката си.

Вие можете да опитате силата на вашата мисъл. Ако вашата мисъл е правилна и върви хармонично във всяко отношение, т. е. има правилен стремеж в сърцето, правилни чувствания в душата, правилно разрешение в ума, тогава, ако имате каквато и да е рана на ръката си, като съсредоточите мисълта си върху нея, тя бързо в 5-10 минути или 12 деня, според раната, ще заздравее.

Няма по-здрава ограда от положителните мисли и чувства на човека.

Когато мислите са положителни, те привличат жизнените сили към себе си.

Ако в ума ви се роди една положителна мисъл, ще знаете, че тя е от мъжки произход. Тя носи в себе си светлина. Тази мисъл събужда в човека нещо възвишено и благородно. Ония мисли пък, които са проводници на отрицателни сили в Природата, носят в себе си любов и топлина. Те са от женски произход. Всяка мисъл, която внася в човека любов, е дева. Когато мислите на човека се редуват правилно, една положителна и една отрицателна, и умът му се развива правилно... Не се ли редуват правилно, няма ли известна последователност между тях, човек е изложен на голяма дисхармония в себе си, вследствие на което се блъска от един предмет на друг, от едно решение на друго.

Когато в ума на човека влезе някаква отрицателна мисъл, той се парализира и не може свободно да мисли.

Не давайте възможност на вашите неестествени мисли и желания да се размножават чрезмерно. Една отрицателна мисъл може да парализира човека, а една положителна може да го освободи. На всяка отрицателна мисъл или на всяко отрицателно чувство в себе си, поставете една положителна мисъл и едно положително чувство, които да ги неутрализират и обезвредят.

Прилагайте добрите и положителни думи и мисли като формули, с които можете да си въздействате... Прилагайте положителното на мястото на отрицателното.

Какво трябва да правите с лошите си мисли и желания? Като се стремите да реализирате чистите си мисли и желания, нечистите сами по себе си ще се махнат.

Дойде някоя лоша мисъл в ума ви, туря ви в своя затвор и ви държи известно време при тези условия. Вие се въртите натук-натам, търсите някой да ви освободи. Кой ще ви свободи? Добрата, светла и възвишена мисъл освобождава човека от ограничителните условия на неговите мрачни, отрицателни и лоши мисли.

Защо трябва човек да се стреми към Божиите мисли? За да се освободи от низшите мисли, които обременяват ума му.

Посей в ума си една Божествена мисъл и я остави да работи. Тази мисъл има динамическа сила.

Оня, който не допуща излишни мисли и желания в съзнанието си, придобива знания, без да губи силата си.

Иска ли да възстанови своите красиви мисли и чувства, човек трябва да прави физически движения гимнастика, екскурзии, спорт.

За да се освободи от своите неестествени прояви, човек трябва да си служи с филтри, с каквито Природата си служи. За да пречисти водата от примесените към нея вещества, Природата я прекарва през пясъчни пластове. Същото трябва да прави човек със своите неестествени мисли и желания, които приема от външния свят. Не се ли филтрира, той постепенно губи силата и здравето си.

Не е достатъчно да помислите само веднъж върху нещо, но мисълта ви трябва за бъде постоянна и силна върху това, което искате да реализирате. Ще мислите дълго време, докато мисълта ви почне да расте.

Всяка светла и възвишена мисъл, често повтаряна, чистосърдечно и безкористно, предава нещо на човека. Природата възнаграждава човека за всяка добра дума, за всяка добра мисъл, отправена към някого. И обратно ако човек пропусне да каже една добра дума или да пожелае добро на някого, Природата го наказва... Така може човек да си помага и при различни заболявания.

Върху приемането и предаването на мислите и чувствата се крепи здравето на човека.

Като мислите често, ще забележите светли, ярки точки, които се явяват наляво, и после отиват към дясно и се изгубват. Когато точките вървят от ляво към дясно, мисълта, която се проектира към вас, е от възходяща степен. Тази мисъл е полезна. А когато тази светла точка върви от дясно към ляво, тя е в низходяща степен. Тази мисъл е опасна и безполезна за вас.

Доброто можете да получите само от вашите добри мисли и чувства.

Мислете, без да се тревожите.

Когато мисълта се придружава с тревога, тя се осакатява.

Добре е човек да бъде господар, но първо на себе си, да заповядва на своите мисли и чувства. Който владее мислите и чувствата си, лесно се справя с тях. Чрез мисълта той може да си създаде каквито органи иска.

Когато искате да въздействате на мисълта си, дръжте палците си отгоре, над ръката, а не свити в юмрук. Когато палците се приближават един до друг, това означава бързо реализиране на някоя мисъл.

Мисълта има отношение към белия дроб. Вие не можете да измените мисълта си, ако не измените дишането си.

Да проветрите въздуха в стаята, да внесете свежа, чиста струя, това е възможно. Чистият въздух, влязъл отвън, е в състояние да изпъди ненужните и натрапени мисли от човешката глава.

Като приемат светлината, очите я пращат към мозъка, който се храни с нея и се развива добре. Щом мозъкът се храни добре, той действа добре и човек мисли правилно.

Щом мислите и чувствата на човека не се развиват правилно, това се отразява и върху неговото здраве. Съвременните хора трябва да работят именно в това направление. Те не могат да постигнат това нещо изведнъж, но постепенно. Каквото помисли, почувства или направи, човек трябва да се запита в себе си: „Прав ли съм или не?" Ако си отговори положително, нека даде място на тези мисли и чувства в себе си; ако си отговори отрицателно, нека работи върху себе си, да се освободи от тях.

Мисълта е мощна сила, която лекува и повдига човека.

Ще кажете, че болестите се лекуват само с лекарства. Не, болестите се лекуват и с мисъл. Мисълта може да изпъди всяка болест от човешкия организъм. Че мисълта е главният лекар, се вижда по това, че 20-30 сантиграма хинин са в състояние да излекуват болния. Като вземе една доза хинин, той казва: Проработи този хинин, излекува ме. Всъщност хининът не го е излекувал, но мисълта, вярата му в хинина са го излекували. Мощна е силата на мисълта.

Лекуването с мисълта е естествен процес. Мисълта на човека е велик фактор в живота му. Тя чудеса произвежда.

Болен е и не може да намери лекар да му помогне. Човек не подозира, че лекарят е в самия него. Той сам може да си помогне при всички мъчнотии. Как? Чрез мисълта си. Достатъчно е да държи в ума си положителни мисли, за да се справи лесно... и с болестите... Защо не си представи, че е млад, здрав и весел?

Когато някоя болест се загнезди в астралното тяло на човека, тя постепенно минава в мисълта му, а оттам и във физическото тяло. За да се излекува човек, тази болест трябва да се махне от мисълта му. Когато образът на болестта изчезне от мисълта на човека, едновременно с това тя изчезва и от физическото тяло.

Да мисли човек право, това значи да превръща лошото в добро, отрицателното в положително. На всяка отрицателна мисъл ще поставиш положителна.

Има хора, които със своята светла и добра мисъл, помагат на човека, освобождават го от всички мъчнотии и болезнени състояния. Със своята мисъл те са по-големи борци от най-големите пехливани.

Всички възможности се крият в мисълта. Тя регулира функциите на органите в човешкото тяло. Щом човек изправи мисълта си, и функциите на неговите системи се оправят.

Как може да се лекува човек? Като се освободи от всички отрицателни мисли в ума си и от всички отрицателни чувства в сърцето си. Следователно, който иска да бъде здрав, трябва да държи в ума си положителни и светли мисли, в сърцето си положителни и възвишени чувства и във волята си прави и благородни постъпки.

И тъй, кой каквито дефекти има, кой от каквото е лишен, нека каже в себе си: „Ще стане това, ще го постигна, ще го направя." Като повтаря тези мисли всеки ден, най-после той ще види резултатите на положителната мисъл в себе си.

Който разбира законите на разумната Природа, чрез мисълта си той може да изправи всички външни и вътрешни повреди на своя организъм. Мощно нещо е мисълта, но с нея могат да работят гении, светии. И обикновеният човек може да има резултати в тази област, но за това се изисква повече време.

Щом заболеете, повдигайте мисълта си към Бога, докато болестта ви изчезне.

Болен си не си свързан с Божията мисъл. Свържи се с Божията мисъл и здравето в теб ще се възстанови.

Ти трябва да мислиш положително. Докато болният се съмнява, той сам поставя препятствия в пътя на своето лекуване. Щом престане да се съмнява, болестта си отива.

Ако можеш да се освободиш от мисълта, че си болен, ти веднага ще оздравееш.

Чистият и свят живот има отношение към чисти мисли и чувства. Така именно човек укрепва физически и психически.

Ако знаете, че някой ваш близък е болен, не го лекувайте с лекарства, но нека го посетят десетина души и всеки от вас да отправи към него мисълта, че ще оздравее. Ако той приеме мисълта ви и повярва в нея, ще стане от леглото си.

Нека се съберат десет души и заедно да направят опита. Идете при някой болен и всички едновременно мислете, че той е здрав. Ръкувайте се с него и кажете: „Нищо нямаш, от никаква болест не страдаш." Кажете ли така, ще видите, че в най-скоро време болният ще се дигне от леглото си. Мощна е човешката мисъл. С нея човек може да лекува, да прави чудеса.

Прилагайте мисълта си при лекуването. Лекувайте себе си, лекувайте и своите ближни. Мисълта е сила, която трябва да се впрегне на работа. От мисълта на човека зависи, по-лесно или по-мъчно ще може да излекува някой болен... Лесно или мъчно, това не е важно. Важно е, че всички хора имат условия да прилагат мисълта си, да работят с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...