Jump to content

чрез МИСЛИ И ЧУВСТВА / чрез МЛЕЧЕН КОМПРЕС / чрез МОЗЪКА / чрез МОЛИТВА


Recommended Posts

чрез МИСЛИ И ЧУВСТВА.

Всяка вечер, преди да си легне, човек трябва да прегледа състоянието на своите мисли и чувства и ако намери някаква неизправност в тях, да приложи известен метод, чрез който да ги хармонизира.

Здравето на човека се крие в неговите мисли и чувства.

чрез МЛЕЧЕН КОМПРЕС.

Да се тури на болното място млечен компрес от биволско или овче мляко. Ще заври два килограма мляко, ще се свали от огъня, ще се изстиска в него един лимон и ще се прецеди през тюл. Болното място ще се намаже с дървено масло и пресеченото мляко, още докато е горещо, ще се тури на болното място, обвито с тюл. Отгоре ще се покрие с мушама или гутаперча (каучукоподобен продукт, получен от сгъстения сок на някои тропически дървета) и после ще се увие с вълнен шал, а и ще се обинтова, без да прониква въздух. Комресът се поставя вечер и след дванадесет часа се сваля. Това се повтаря няколко пъти.

чрез МОЗЪКА.

Здравословното състояние на организма зависи от правилните функции на мозъка... С други думи казано: Здравето на човека зависи от неговите добри мисли и чувства... Ето защо, за да не боледувате, дръжте в изправност състоянието на главния си мозък... Когато мозъкът е в хармонично състояние, той може да лекува всички болести.

чрез МОЛИТВА.

Молитвата представлява метод, чрез който човек може да се държи в постоянно съприкосновение с Първичното съзнание, от което да черпи сили за света. Всички духовни, всички умствено развити хора могат да имат тази връзка. Тя е много естествена.

Когато се молите, забравете всичко във вас и около вас. Забравете часовника си, забравете работите, които ви чакат през деня, забравете и себе си най-после. Затворете очите си, вглъбете се в себе си и започнете да се молите. Само така ще дойдат Божиите благословения върху вас.

Молитвата е Божественият лъч, който излиза от душата на всеки човек. Щом е така, този лъч непременно трябва да мине през душите на всички хора, от най-малките до най-големите, които живеят по лицето на Земята. След като направи този кръг, лъчът пак ще се върне при този човек, от когото е излязъл. Това време може да трае минута, може и един час или един ден, а може би и месеци, и години зависи от интензивността, с която молитвата е изпратена в пространството. До това време човек постоянно трябва да се моли, да поддържа силата на този лъч, за да може той да направи своята обиколка.

Ако си болен, колко пъти трябва да се молиш? Болният даже не трябва да спи, постоянно трябва да се моли. Три-четири дена като е болен, денем и нощем да се моли, нито един ден да не прекъсне. Молитва, молитва, молитва. Някой казва: „Аз се молих три пъти." С три пъти болестта не си отива. Постоянство трябва, докато се образува връзка с Божествения свят. Щом се образува тази връзка, тогава нещата стават.

Когато Господ не отговаря веднага на вашите молитви, причината за това е, че те не са минали още през умовете на всички хора, не са направили пълния кръг на движение. Когато молитвата на някого се препраща в пространството, тя минава през умовете на всички хора и на тях се предоставя правото да се произнесат дали трябва да се даде това, за което се моли той, или не трябва. Значи, произвежда се един вид референдум. Всички хора гласуват: едни за вас, други против вас и от болшинството на гласовете зависи какъв ще бъде отговорът на вашата молитва.

Ако човек иска по-скоро да получи отговор, молитвата му трябва да бъде кратка, ясна, чиста и интензивна.

Ухото на живия Господ е толкова чувствително, че ако Му се помолите от сърце, с пълно смирение, с вътрешна чистота и благоговение, каквото духовният човек трябва да има, вашата молитва непременно ще бъде приета.

Молитвата е процес, който уравновесява силите на доброто и злото. Ако се молиш както трябва, няма да имаш никакви злини в живота.

Не само ръката трябва да лекува, но и молитвата. С една-две молитви трябва да се изтегли всякаква болка навън.

Когато лекувате някого, през всичкото време трябва да сте в молитва, да сте свързани с Бога. Само по този начин лекуването ще бъде успешно.

Иде някоя болест или земетресение, помолиш се и се отложи!

Казваш: „Забравил ме е Господ." Ти си болен, и нито глас, нито слишание! Помолете се! Все-таки, като се помолиш, едно микроскопическо подобрение ще има. Можеш да направиш опит. Боли те зъб. Нищо не му туряй. Помоли се вечерта. Болката няма да престане, но сутринта, като станеш, ще видиш, че наполовина ще те боли.

Болен си, молиш се на Бога и оздравяваш. Понеже си обещал да направиш нещо за Господа, като оздравееш, трябва да го изпълниш.

Сестра или брат заболее. Какво трябва да направите? Съберете се няколко братя и сестри да се помолите. Вие се молите, но пак търсите лекар. Нямам нищо против лекарите, но потърсете такъв лекар, който може да ви помогне. Той е изпратен от Бога.

Ако някой от учениците изгуби равновесието си, не бързайте да го критикувате, да разправяте, че той е сгрешил... Приложете закона за превръщане на енергиите. Как ще го приложите? Ще се съберете няколко души заедно, да направите молитва за този ученик, като благодарите, че той стана причина да научите нещо, което да ви предпази от същата погрешка.

Да кажем, че някои от вас повикат да се молите за някого да оздравее. Ти кажеш: „Чакай, аз не мога да го повдигна, ще повикам другиго." Веднъж мисълта е проектирана върху тебе, че ти ще помогнеш на този човек, ти се моли, моли; подпиши се, но мълчи и провери. Когато оздравее този човек, тогава и твоята вяра ще се усили... Казват: „Дойде ни мисъл, че еди-кой си брат щял да оздравее." Вие кажете това и го изоставите. Не, това е човешко. Ти ще се задълбочиш в себе си, ще туриш в действие Божественото и ще се подпишеш. С това едновременно ще вземеш участие в живота на този болен. Ако вие бяхте работили по този начин, половината болни, които имате, не биха съществували.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...