Jump to content

Recommended Posts

чрез МУЗИКА.

В бъдеще лекарите ще лекуват с музика и песен. Вместо да препоръчват лекарства на болния, те ще му пеят и свирят.

Музиката може да се използва като метод за лекуване.

Няма по-добро средство от музиката. Тя лекува всички болести, всички недъзи. 113-50

Има музикални парчета, с които се лекуват различни болести: главоболие, гръдобол, ревматизъм и т. н. За всяка болест е нужно специално парче.

Нервната система възприема и хармоничните, и мелодичните тонове; хармоничните се предават чрез ума, чрез мислите, а мелодичните чрез сърцето. При това хармонията се изразява като електричество, а мелодията като магнетизъм. Тези сили често сменят местата си: електричеството прониква в сърцето и му дава тласък, усилва движенията му; магнетизмът пък влиза в мозъка и го нагласява.

Музиката влияе на мисълта. Тя повдига мисълта.

Днес музиката може да се впрегне като метод за лекуване.

Дали сте болни или здрави, вие трябва да пеете и да свирите. Музиката облагородява човека, а същевременно лекува.

Докато пееш, докато си тананикаш, болест не може да те гази. Дето има музика, има живот... Всяка болка е свиване на капилярните съдове и всички болки се дължат на капилярните съдове, защото има непоносимо налягане. Когато почнеш да пееш, става разширение и престава свиването на капилярните съдове. Налягане може да има върху аурата на сърцето, на стомаха и пр. Когато пееш, това налягане се премахва... Музикалните вълни, които се образуват при пеенето или свиренето, влизат в аурата на органите, присъединяват се към радиовълните на болния орган, изменят ги в положителен смисъл и органът оздравява. Всяка болест си има музика, която я лекува.

Пейте, свирете, да трансформирате състоянието си.

При какви случаи човек може да си служи с ниските тонове? Когато е болен. Болестите са музикални, обичат да им пеят. Ето защо, когато някой заболее, нека пее на болестта. Пейте и се разговаряйте с болестта. Питайте я защо е дошла, докога мисли да остане при вас. Като й попеете, тя ще се задоволи и ще ви напусне. Тя иска нещо от вас. Щом получи това, което желае, напуща ви и отива на друго място. Слушали ли сте как болен пее на болестта си и тя му приглася? Да пее човек на болестта си, това значи, да превърне своята потенциална енергия в кинетическа. Здравословното състояние на човека е кинетическо, а болезненото потенциално.

Ще се ползвате от тоновете и при лекуването си. Ако ви боли ръка, крак, не търсете лекар, но започнете да пеете на болката си. Можете ли да вземете тона „до" правилно, болката ще мине.

Прилагайте музиката като метод за лекуване. Например, заболее някой религиозен и очаква да дойде ангел да го излекува; ако е безбожник, търси лекар. Защо и двамата да не изпеят една песен на Господа като молитва или хваление? Нека болният да се обърне към Бога и мислено или гласно да изпее песента „Обичам Те, Господи. Обичам Твоите дръвчета и тревици, Твоите извори и реки, Твоите долини и планини. Обичам, Господи, всичко, което си създал."

Който свири с любов... като свири на болния, вдига го от леглото... Това изкуство е от Божествения свят.

Стремете се към онази музика, която внася в човека истинска хармония и мелодия. Тази музика прониква цялото Битие. Без нея няма мисъл, чувство и действие; без нея няма градеж, няма творчество, няма напредък. Тази музика наричаме духовна.

Духовната музика създава около човека особена аура, с която той разполага хората към добро.

Духовната музика внася мекота в човека, но същевременно го прави активен... Ако е бил обезсърчен, насърчава се; ако е бил тъжен, става радостен.

Добрият музикант може да лекува с музиката си. Ако те боли глава или стомах и слушаш добър музикант, болката веднага престава.

Има случаи, когато отиваш на концерт болен и неразположен, а се връщаш здрав.

Музиката може да се употреби за трансформиране на различните състояния у човека. Например, ако някой човек е много активен, за смяна на своето състояние, той ще употреби миньорната гама; ако пък е чрезмерно пасивен, той ще си послужи с мажорната гама.

Класическа музика е тази, която е в сила да измени състоянието на човека, да превърне скръбта му в радост. Когато сте скръбни, помолете някой музикант да ви изсвири нещо от Моцарт, от Бетховен или от Бах... Ако класическата музика не окаже възпитателно въздействие върху човека или не може да лекува, тогава или музикантът не е изпълнил добре парчето, или музиката не е класическа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...