Jump to content

чрез НАДЕЖДА / чрез НАСЪРЧАВАНЕ / чрез НОВИ РАЗБИРАНИЯ


Recommended Posts

чрез НАДЕЖДА.

Тури надеждата в душата си.

Надежда е нужна на човека.. Тя представя една трета от основата на живота. Надеждата не решава всичко, но тя урежда всички въпроси на физическия свят... Надеждата има сила за сегашния живот, за настоящето.

В надеждата ще се крепиш за Земята.

Да произнесеш правилно думата „надежда", това значи да се радваш на онова, което Бог ти е дал за деня, да се радваш на малките благословения.

Надеждата свързва човека с физическия свят, със здравето.

Всеки от вас, който иска да има здраво тяло, здрав мозък, да бъде красив, непременно трябва да има надежда. Надеждата оформява тялото.

Когато човек има надежда, за него всичко е възможно... Който има надежда, той не се предава. Едно от качествата на надеждата е, че когато е силно развита у човека, тя произвежда радост. Приложете надеждата в живота си. В надеждата няма меланхолия, скръб, отчаяние. В нея има само радост и веселие.

Човек, който има надежда, ходи всякога спретнат, хубаво облечен, очите му са винаги отворени, радостни, весели. За да развиете надеждата в децата си, създайте им такива забавления, които внасят радост в душите им. Този закон е не само за децата, но и за мъже, и за жени. Мъжете да създават радост за жените си, а жените за мъжете си.

Ще се радваш на благата на физическия свят. Ще се радваш на способностите и дарбите, които можеш да проявиш.

Добре е да бъдеш оптимист. В оптимизма надеждата е силно развита... Ако искаш да усилиш надеждата си, трябва да правиш такива малки добрини, на които никой не обръща внимание.

Когато лекарите и ближните на болния успеят да събудят вярата и надеждата на болния, лекуването му е сигурно. Това е един положителен и сигурен метод за лекуване.

Щом болният се ободри и обнадежди, оздравяването му е сигурно.

чрез НАСЪРЧАВАНЕ.

Защо някога се насърчавате, а някога обезсърчавате? Малко трябва на човека да се насърчи или да се обезсърчи. Имаш някакво желание. Щом го реализираш, насърчаваш се; щом не можеш да го реализираш, обезсърчаваш се. Питам: Защо хората се обезсърчават? Защо са недоволни?.. Разбирането прави човека доволен.

Трябва да се засили вярата. Хубаво е да се направи този опит: Ще изпратим десет души при някого, който е на умиране. Единият ще отиде и ще каже: „След десет дни ще бъдеш здрав." На другия ден ще отиде друг и ще му каже: „След девет дни ще бъдеш здрав." и т. н., докато последният ще му каже: „Утре ще бъдеш здрав." Когато се произведе благоприятният процес, ще видите каква сила е насърчението. Човек трябва да има вяра в организма. Когато повярва, ще почнат клетките да работят. Клетките знаят как да лекуват, но човек ги ограничава.

Срещнеш един болнав човек. Не казвай, че такава му е кармата, трябва да тегли, но кажи му, че ще оздравее, че голямо благо го очаква. Кажеш ли му така, той ще се насърчи... Казваш: Ако го насърча, ще оздравее ли? Ти кажи и не мисли.

Как може човек да бъде щастлив, да се насърчи?

Като почувства, че отнякъде иде помощ. Добре е и сам да си помага, добре е и другите да му помагат. Аз съм правил опити, да се свързвам със съзнанието на хората, да влизам в положението им и да им помагам. По тоя начин чувам някой да си казва, че не му се живее, защото работите му са объркани. Аз му изпращам мисълта, че работите му ще се оправят. Като възприеме тая мисъл, той се насърчава, успокоява и животът му се осмисля. В него се събужда желание за работа, за учене.

чрез НОВИ РАЗБИРАНИЯ.

Сега вие се молите на Бога, песни Му пеете, но какви са резултатите от вашите усилия? Ставате, лягате, пак ставате и всяка сутрин забелязвате по един бял косъм на главата си. Искате да се движите, да работите и виждате, че краката ви, наместо да заякват, започват да отслабват, да треперят. Наместо да ставате по-здрави, вие губите силите си и заболявате. Казвате: „Защо става така? От толкова години вярвам в Бога, постоянно се моля, а получавам обратни резултати. Побелях, остарях, хората престанаха да ме зачитат." Ако живеете със старите възгледи, никакви молитви няма да ви помогнат.

Трябва да се обновите, да приемете новото. Лесно се говори, но за това е нужна школа, прилагане. Съвременните хора не се поддават на новите методи на лекуване, защото те бързат, в малко време искат да получат големи придобивки.

Новата мисъл, новото разбиране ще ви тонират, ще оформят вашите органи.

Новото, към което се стремите, подразбира нова хигиена, която започва от мисълта, от чувствата и от постъпките.

Да се освобождава човек от своите болезнени състояния, това значи да е опитал силата си като културен човек. В това се заключава красотата на новия живот и на новата култура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...