Jump to content

чрез ОБМЯНА / чрез ОБНОВЯВАНЕ / чрез ОГРАЖДАНЕ / чрез ОПЕРАЦИЯ


Recommended Posts

чрез ОБМЯНА.

Бог е разпределил своите блага между всички тъй, че като се търсим взаимно, това правим с цел да придобием туй, което нямаме в себе си. И тъй, обмяна става постоянно между душите.

Да живееш добре, това значи да става правилна обмяна между силите на физическото и духовното тяло. Това подразбира хармония между мислите и чувствата на човека.

Здравият може да вземе половината от страданието на болния и да облекчи положението му. Като отиде при здравия, болният оздравява.

Ще трябва да се групирате по неколцина в групи... Да не се съберете само слаби или само пълни, а една слаба и една пълна... Или да се изберете една с крушовидно лице и една с ябълковидно. Като се разделите според темпераментите си, ще може магнитните течения да циркулират правилно... Това е необходимо за вътрешната обнова на организма.

Когато вибрациите на две тела не са еднакви, онова тяло, чиито вибрации са по-силни, оказва влияние върху другото, на което вибрациите са по-слаби. Ако се срещнат две тела с еднакви вибрации, те напълно си хармонират.

Иска ли да бъде здрав, човек трябва да мисли за здравите хора.

чрез ОБНОВЯВАНЕ.

Човек е здрав, когато всичките му органи се обновяват едновременно. Ако само един орган се развива за сметка на другите, човек заболява... Не е добре да става частично обновяване на органите в човешкото тяло. Естествено и правилно е да се обновява едновременно цялото тяло, цялото съзнание.

Човек се обновява, когато всеки ден внася в ума си по една нова мисъл и в сърцето си по едно ново чувство, които го повдигат.

чрез ОГРАЖДАНЕ.

За да не се простудява, човек трябва да се огражда. Това се постига по два начина: чрез концентриране на мисълта и чрез молитва... Концентрираната мисъл и съзнателната молитва са условия за ограждане на човека, за да се запази от лоши външни условия. Щом е ограден, човек не се простудява и нищо чуждо отвън не може да го нападне.

чрез ОПЕРАЦИЯ.

Сега всички лекари казват за някоя болест: „Тази болест може да се излекува само с операция." Съгласен съм, че трябва операция, но кога? Да се прави операция на гнили места, разбирам, но да се прави операция на живо място, това не разбирам. Аз имам друго едно изкуство, то е следното: мога да взема една жива клетка, да я туря в желатин и после да я поставя под две стъкла, там да се размножава. След време ще извадя тази клетка, която вече се е превърнала в едно парченце жива кожа. С тази кожа мога да залепвам което място искам. Тя ще може много лесно да прирасте към живото месо. Това е наука! Туй, да взема живо месо от гърба, за да закърпя с него носа, това не е наука... Да, направиха операция на носа му, но развалиха гърба му. Вярвате ли, че този нос ще мисли така, както и по-рано? Не, дълго време трябва да се мине, докато той дойде до първоначалното си състояние. Нос, създаден от такава кожа, в първо време се деградира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...